ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Yusuf94
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
45
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ekim 2021 14:12
Son Ziyaret:
22 Ağustos 2023 16:33
Toplam Mesaj:
79 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yusuf Çalı
Doğum Tarihi:
06 Şubat 1994
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yusuf

SON 10 MESAJI

Helenalar Ramshornları Yemiyor
[QUOTE=Lennie]Yemlemeyi balıklarınızın yiyeceği ve balıklarınıza yetecek kadar yapın, önemli olan o. Aksi takdirde ekstralar veya fazla yemlemeler salyangozlara gidiyor zaten. Günde iki ya da üç kere küçük porsiyonda da yemleme yapabilirsiniz eğer müsaitliğiniz buna el veriyorsa.

Dipten beslenen corydora, loach, loricariidae ya da başka tür elma salyangozu gibi salyangozlarınız var mı? Varsa bu durum biraz sıkıntılı, onları besleyip salyangozları beslememek biraz zor. Ama bu tür canlılar yoksa yemleme kontrol işini rahatçakontrol edebilirsiniz diye düşünüyorum[/QUOTE]

Sadece çöpçü balıklarım var. Sabah ve akşam 2 kere yem atıyorum. Bayağı azalttım bunun daha azını atarsam balıklar aç kalacak muhtemelen ama yemleme miktarını 1'e düşürmeyi düşünebilirim. Belki helenalar alışma sürecindedir diye çok müdahale de etmek istemedim. Zaman gösterecek bize sonuçları
Helenalar Ramshornları Yemiyor
[QUOTE=Lennie]Ramshornlarınızın bu kadar çoğalma sebebi de aslında fazla yem bulunması. Bu yem kaynağı sizin direkt beslemeniz olabilir, akvaryumdaki yosun, çürüyen bitki yaprağı, biofilm, ölen herhangi bir canlı vs. olabilir. Ne kadar çok yem o kadar nüfus artışı aslında. Zaten halihazırda çabucak üremeye hazır canlılar.

50 litrede 23-24 helena aşırı çok bence. Bir de bunlar da üreyecek, o zaman ramshornların yerini bunlar alacak.

Bende 4 tane 50 litrede problemi çözmüştü. Çok yem veriyor olabilirsiniz diye düşünüyorum, ramshornlar bu kadar çoğalıyorsa. Ek olarak helenalar sürekli olarak canlı avlamazlar. Onlar da beslenmek için avlıyorlar. Dolayısıyla sürekli olarak etraftaki her salyangozu öldürüp bir anda nüfusu kontrol altına almasını beklemek pek realist bir bakış açısı değil. Hayvan acıkınca beslenmek için yiyecek. Ama benim gözlemim her gün bir tane bile avlamıyorlar.

Fazla yemleme yapmayın, zamana bırakın derim ben.
[/QUOTE]

Cevabınız için teşekkür ederim. Akvaryum Ramshornlardan temizlendiğinde veya sayıları kontrol altına alındığında Helenaları dağıtacağım. Akvaryumumdaki canlı yükünü hafifletmeye çalışıyorum ama 200-300 Ramshorn'un yanında 25 helena çok ufak bir rakam tabi. Yemlemeyi çok azalttım daha fazla azaltırsam balıklarım aç kalacak diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi biraz zaman vereyim. 1-2 ay içerisinde sonuç ne olacak bakayım.
Helenalar Ramshornları Yemiyor
Merhabalar herkese. Benim 50 lt bitkili lepistes akvaryumum var. Ramshorn eklemiştim çok önceden çok fazla çoğalmıyorlardı bende seviyorum diye dokunmuyordum. Ama son zamanlarda özellikle 1 hafta köye gidip geldiğimde akvaryumda 200-300 civarında ramshorn olduğunu gördüm. Öncesinde akvaryumumda 3-4 tane helena vardı. Pek Ramshorn yediklerini görmedim ama çok umursamamıştım. 4-5 gün önce 20 tane helena aldım. Akvaryuma koydum. Ramshornlarla yan yana geziyorlar ama öldürmüyorlar. Acaba yemi mi çok atıyorum diye deneme amaçlı 1 ramshorn ile 1 helenayı bir parfüm kapağına koydum ve hiç yem atmadım. İçerisine azıcık su koydum. 3 gündür helena ramshornu yememiş. Helenalarım savaş karşıtı mı neden yemiyor olabilirler?
Balığımın Kör Ve Burnu Balon Gibi Şişti
Balığınızın kör olduğuna nasıl emin oldunuz?
Betamda Kuyruk Kısması :((
Su temizlenene kadar hergün %50 su değişimi yapabilirsin. Yemlemeyi azalt çok fazla yem atma. Hatta yem atarken azar azar at ki yem artığı kalmasın. Balıkla ilgili çok fazla bilgi olmadığı için hastalık var mı varsa ne tahmin edemiyoruz. Belki sadece strese girip kuyruğunu kısmıştır. Çok fazla sebebi olabilir. Dediklerimi akvaryum suyu temizlenene kadar yapın daha sonrasında balığın hareketlerini gözlemleyin. Derisinde anormal renk değişimleri, beyaz benek kuyruk erimesi gibi hastalıklar var mı bunları gözlemleyebilirsin. Gözlemlerin sonucunu yazarsan tekrar yardımcı olabiliriz. Hastalık teşhisi koyulmadan tedavi uygulanmaz bunu unutmayalım lütfen.
Betamda Kuyruk Kısması :((
Yapmamanız gereken birçok şeyi yapmışsınız. Akvaryum suyunun tamamen boşaltılması en son çare. Atılacak son kurşundur akvaryum suyunu boşaltmak. Metilen mavisi ve bactofish hiçbir zaman akvaryuma dökülmez bakteri döngüsünü yok eder ve zaten kafana göre kullanamazsın. Bazen hiç müdahale etmemek çok daha yararlı olur.
Yapmış Olduğum Masa Akvaryumu Taşır Mı?
[QUOTE=merutay]Süpürgeliği de hesaba katıp L braketle duvara sabitlemeniz en doğrusu olur.[/QUOTE]

Teşekkürler en kısa zamanda sabitleyeceğim.
Yapmış Olduğum Masa Akvaryumu Taşır Mı?
[QUOTE=merutay]Şu an taşır ama deprem için güvenli değil. [/QUOTE]

Hocam İstanbulda oturuyorum ve son Düzce depreminde ilk iş akvaryum ve masası sağlam mı diye baktım. Eski masam vardı ve o sallantıdan sağlam çıkması şaşırtmıştı beni. Bu masayı aslında uzun zamandır düşünüyodum ama deprem sonrası hızlandırdım. Deprem için maalesef kesin sağlam olur diyebileceğimiz çok az seçenek var ama en azından acaba duvara mı sabitlesem diye düşünmüştüm.
Yapmış Olduğum Masa Akvaryumu Taşır Mı?
Herkese merhabalar. Eski akvaryum sehpam çok güvenilir olmadığından ve fazla sallandığından kendime yeni bir akvaryum sehpası yaptım. Bacaklar için doğalgaz borusu gibi (belkide doğalgaz borusudur) 2 cm çapında boru kullandım. Borular oldukça ağır ve sağlam duruyorlar. Raflar için mdf kullandım. Tahtaların birleşim yerlerinde görselini atmış olduğum metal parçalardan kullandım. Bacakların bağlantı yerlerini akvaryumun köşelerine denk getirdim. Kullandığım ayaklar sac falan değil bildiğimiz ağır bir demir. Masada elimle salladığımda aşırı değil ama ufaktan bir sallanma var. Duvara sabitlemem gerekir mi? Sizce bu masa sağlam mıdır? Akvaryumu taşır mı bir sorun olur mu? Akvaryum 60 lt'lik bir akvaryum. Yapabileceğim kadar sağlam bir masa yapmayı hedefledim. Umarım sağlamdır [:?]

Alt raflarda ağırlığı önemsenmeyecek kadar ufak saksılar kullanmayı ve üzerini akvaryum ışığı gibi hafiften ışıklandırmayı düşündüm. Sabah 12 akşam 12 arasında akvaryum ışığı ile birlikte otomatik açılıp kapanacak. Bu sebeple 2 katlı bir masa yaptım.

Dikkatini çekecek dikkatli arkadaşlar için akvaryumumda iç filtre var ama temizlik için çıkardığımdan dolayı fotoğrafta yok. Normalde tabiki filtre kullanıyorum [:)]


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232682/281120221533191.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232682/281120221526161.jpg[/IMG]
[EDIT]Yusuf94,2022-11-28 15:33:40[/EDIT]
Doğum Yakınmıdır ?
Siyah lepisteste kuyruk erimesi var. Müdahale edilmesi gerekli. Doğum konusuna gelince yaklaşık 1 haftası var gibi duruyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.