ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tkurt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2022 20:18
Son Ziyaret:
20 Mayıs 2023 22:51
Toplam Mesaj:
6 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga Kurt
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tolga Kurt

SON 6 MESAJI

Balıklarım Büyümesi
[QUOTE=mrtkseolu8]Merhabalar balıklarıma nasıl hızlıca boy attırabilirim[/QUOTE]


Merhabalar öncelikle balıklarınızın türünü yazmış olsaydınız daha detaylı bilgiler alabilirdiniz. Çünkü farklı türde balıklar için farklı diyetler uygulanmaktadır. Fakat ortak olarak kabul edilen bilgiler başlıca şunlardır.
1) Su şartları ( beklediğiniz türün ihtiyaçlarına en yakın şartları sağlamanız gerekmektedir.)

2) Kaliteli besin ( balıklarınız ilk doğduklarında ortalama 1_3 gün yumurta keselerinden beslenir sonrasında serbest yüzüşe geçtiklerinde ise beslediginiz türün özelliklerine göre gün içerisinde az fakat sık olmak koşulu ile besleme yapmak gerekir.)

3) Akvaryum hacmi ( akvaryum hacmini balıklarınızın haftalık aylık durumlarına göre yukseltmeniz gerekir. Örneğin ilk hafta 10 litre hacimde bir tank ta beslenen yavrular ilk ayın sonunda 50 litre hacimli akvaryuma alınarak sağlıklı gelişmesi desteklenir.)

4) Erken çiftleştirmeden kaçınmak ( yavruluk dönemini atlatıp gençlik dönemine gelen dişi ve erkek balıkları ayırmak)
Bu süreçlere ve akvaryum oksijen miktarı ışıklandırma ve su değerlerine dikkat ettiğiniz sürece kısa sürede sağlıklı şekilde büyütebilirsiniz.
Saygılar
Lepistes Balığım Depresyonda Gibi
Doğan bey gördüğüm fotoğraflar beni yanıltmıyor ise balığınız doğum yapma aşamasında. Canlı doğuran türlerinde özellikle akvaryum içerisinde başka tür balıklar da mevcut ise stres çok normal ve beklenen bir durumdur. Balığınız doğum anı yaklaştıkça dibe kuytu yerlere saklanacak ve hareketsiz şekilde kalarak doğum sürecini gerçekleştirmeye başlayacaktır.
Lapistes Belinde Eğrilik
Bu tarz durumları genelde dişi lepistesler de özellikle doğum sonrasında görüyoruz. Lepistesinizin sonradan bu duruma geldiyse bu durum kalıtsal değildir ve yavruları da bu durum oluşmayacaktir.
hava motoru olmadan yaşayan bitkiler
Erhan Bey merhabalar.
Akvaryumda hava motoru olmadan tüm bitkilere bakabilirsiniz. Bitkilerin balıkların aksine O2 ye değil CO2 ye ihtiyacı bulunmaktadır. Fakat akvaryumda bitkileri konusunda henüz yeni bir başlangıç aşamasındaysanız bir çok hobidaş gibi göze güzel gözüken her bitkiyi tercih etmemenizi öneririm çünkü sonucu hüsran ile bitiyor. Bitki konusunda bir çok kriter ( CO2- ışık - toprak- katı ve sıvı gübreler - budama vb. ) Bulunuyor olsa da en temel olarak bakımı diğer bitkiler olarak adlandırabileceğimiz bitkiler ile başlamanızı öneririm. Bunlar ise arkadaşlarımızın bahsettiği gibi eledoa veya Moss türleri olabilir.
Akvaryum Metilen Mavisi
Merhabalar.
Bir çoğumuz gerek tedavi amaçlı gerek ise başka bir akvaryumdan yeni aldığımız canlıları akvaryuma koymadan önce metilen mavisini kullanıyoruz. Fakat metilen mavisinin yeterli etki gösterebilmesi için litre hacmine göre belirtilen miktarda kullanılması gerekmektedir. Sahip olduğunuz 230 litre akvaryumda bahsetmiş olduğunuz bir kaç damla metilen mavisinin tüm akvaryum bakteri dengesini bozmasının ihtimali yok denecek kadar azdır. İçinizi daha da rahatlatmak isterseniz akvaryumda yüzde 10-15 civarında şu değişimi yapabilirsiniz. Sonrasında gönül rahatlığıyla hobiye devam edebilirsiniz.
Lepistesim Hareketsiz Ve Karnı Sişik Ölüyor
Orhan Bey bahsetmiş olduğunuz olaya sebep olabilecek çok fazla etken var. Öncelikle akla gelenler ise yeterince dinlendirilmemiş musluk suyu kullanmış olabileceğiniz. Bu suyun içerisinde bulunan kireç ve klor balıklarınızın solunum sistemine zarar vermiş olmasıdır. Onbeş yıldır Lepistesler ile iç içe olan birisi olarak maalesef ki bu durumda lepisteslerinizin kurtulmasının ihtimalini çok görmüyorum. Diğer etkenler ise akvaryumunuzun temizlik aşamasında deterjan yada kimyasal maddeler kullandıysanız kalıntı olmuş olabilir. Bir diğer etken ise akvaryumunuzun içerisinde salınım yapan bir eşya bulunuyor olabilir. Sorunu tespit edebilirseniz tedavi aşamasında kaliteli bir hazır su ve bol oksijen desteği ile en az zararla umarım bu durumu atlatabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.