ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lorin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Temmuz 2022 14:01
Son Ziyaret:
24 Temmuz 2022 01:53
Toplam Mesaj:
5 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
bettacı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

.

SON 5 MESAJI

Betta Balığı Ve Bakteri Kültürü
Çok bilgilendirici yazılar yazmışsınız teşekkür ederim. Tavsiyelerinize uyarak bakteri kültürü için seachem stability kullanırım; su düzenleyici olarak da seachem prime. Seachem betta basicsi listeden eledim onun yerine catappa yaprağı ve kızılağaç kozalağı eklerim. [:D]
Betta Balığı Ve Bakteri Kültürü
Yakın zamanda bakteri kültürü olan bir betta balığı akvaryumu kurmayı düşünüyorum. Su düzenleyicisi olarak seachem prime, bakteri kültürü olarak da seachem stability kullanacağım. Hani atisons betta spa gibi ürünler ya da seachem betta basics gibi ürünler var ya illa onlara gerek var mı? Seachem betta basics sanırım betta balıkları için bir su düzenleyici seachem prime mı yoksa seachem betta basics mi kullanmamı tavsiye edersiniz?
Bitkili Akvaryum Kurulumu Tavsiyeleriniz
Seachem stability kullanıyordum ve bakterilerin tutunması şelale filtrenin içerisine seachem matrix koymuştum ama ona rağmen o bitkilerin üstündeki kahverengi tortudan bir türlü kurtulamadım. Dediğiniz gibi düzenleyici olarak seachem prime alıp kullanırım. Ayrıca akvaryum bitkisi alırken ilk önce dezenfekte etmeyi düşünüyorum ama tabii dezenfekte ederken bitkileri çürütmekten de tırsmıyor değilim. [:D]
Yeni Akvaryum Filtre Önerisi
Dolphin H500 Hanging Filter Askı Şelale Filtre alabilirsiniz. Akvaryem'de 350 TL şu an. Filtrenin içine seachem matrix koyun ve su için seachem stability kullanın böylece biyolojik döngü oluşturmanız da balıklarınıza yarar sağlayacaktır. Ayrıca şelale filtrenin sesinden rahatsız olursanız suyun aktığı yere sünger veya elyaf koyarak bunu minimize edebilirsiniz.
Bitkili Akvaryum Kurulumu Tavsiyeleriniz
Selamlar, geçen sene bir bitkili akvaryum kurma denemem oldu ama rezaletle sonuçlandı. Akvaryumu ilk önce ince kıl kurdu gibi şeyler bastı, daha sonra kurtlar kendiliğinden gitti yerlerine adi salyangozlar geldi, onlar gitti siyah bit gibi şeyler türedi. Bitkilerim çürüdü, üstlerinde kahverengi kahverengi kirler birikti. Çoğu oldukça tatsız olsa da yine de deneyim elde ettiğimi düşünüyorum ve bu sene tekrardan bu hobiye başlama kararı aldım.
- Akvaryum kumu için: JBL sansibar black
-Bitki olarak: bir moss ağacı aldım (kuru) ista bitki yapıştırıcısı kullanarak üstünü moss ball ile kaplamayı düşünüyorum. 5 adet saz, yati köküne 2 adet anubias, su üstü bitkisi olarak da pistia ve su mercimeği.
20 L mütevazı bir betta akvaryumu kuracağım.
Size danışmak istediğim konu şunlar:
- Su düzenleyici olarak seachem betta basics mi yoksa reeflowers effective conditioner kullanmamı tavsiye edersiniz?
- Dip gübrelerini mi yoksa suya damlatılan gübreleri mi bitkiler için daha başarılı buluyorsunuz?
- Seçtiğim bitkiler için hangi gübreleri kullanabilirim?
- Kum seçimim iyi mi?[EDIT]lorin,2022-07-21 14:16:03[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.