ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alihangok
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ocak 2023 14:32
Son Ziyaret:
28 Eylül 2023 05:54
Toplam Mesaj:
8 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
alihan gök
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

alihan gök

SON 8 MESAJI

Balık Tavsiyesi
Tetralar akvaryumun her yerini kullanmıyor sanki bir köşede takılıyor gibi geliyor
Balık Tavsiyesi
Selamlar 150x40x50 boyutunda akvaryumum var ya tür olarak akvaryumun genelini kullanacak sürü halinde balık bakmak istiyorum ya da 2 challanger köpek balığı bakmak istiyorum ne önerirsiniz ? akvaryumda dekor kullanmıyorum sadece kum var saatte 2000 litre su çeviren dış filtrem var
Su Çok Çabuk Sararıyor Ne Yapmam Lazım ?
9 adet 8-12 cm arası oscar balığım var. 150 x 50 x 50 akvaryumda geçici olarak burdalar 1ay içerisinde 2 tonluk akvaryuma geçecekler. ancak şöyle bir sıkıntı yaşıyorum dış filtre ve iç filtre harıl harıl çalışmasına rağmen su aşırı sarı ve bulanık haftada 1 %35 - 40 arası dip çekim yapıyorum. Yeni su eklediğimde bile rengi sadece bir tık açılıyor. suyun berraklaşması için ne yapmam lazım ?
Su Köpüklü Neden Böyle ?
Merhabalar yeni bir tanka geçiş yaptım 6-7 aydır beslediğim orandalar bu tanka geçiş yaptıktan sonra hastlandılar ve 1 hafta içinde toplu bir şekilde ölüm yaşadılar tankta hava filtresini çalıştırdığımda köpükler oluşuyordu. Balıklar öldükten sonra tüm malzemeleri ve akvaryumu tuzlu su ile dezenfekte ettim ve yeniden kurulum yaptım. Bir hafta suyu dinlendirdim iç filtre - dış filtre ve ısıtıcı açıktı bakteri kültürüde attım. Bugün hava motorunu açtım ve su yine köpürdü neden oluyor acaba yardımcı olur musunuz yeni balık eklemekten korkuyorum

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237923/300120232246531.jpg[/IMG]
Sizce Hangi Balığı Beslemeliyim ?
140 x 40 x 50 bir akvaryumum var oranda japon bakıyordum ama maalesef bir hastalık sebebiyle hepsini kaybettim. kafamda challanger vardı belli bir boyuta kadar bakarım büyüyünce de antalyada yaşadığım için otel akvaryumlarına veririm diye düşünüyordum ancak çok ürkek ve ışıktan rahatsız oldukları için vazgeçtim. Kafamda daha çok sürü halinde olan akvaryumda güzel görüntü verebilecek bir şey istiyorum. O yüzden 50 adet transgenetik tetra düşündüm ama bir yandan da üretim sevdası var içimde akvaryumun asıl tadı öyle çıkıyor gibi geliyor o yüzden canlı doğuran akvaryumları yavrulama konusunda daha iyi diye onu da düşünüyorum sizce ne yapmalıyım lütfen fikir verin.
Japonlarım Ölecek Suyun Dibinde Yatıyorlar
[QUOTE=Classy]
Merhaba geçiş süresinde ne gibi işlemler uyguladınız acaba? Yani eski akvaryumdan herhangi bir bakteri aşılaması yaptınız mı , ya da direk yeni su basıp balıkları o şekilde mi tanka geçirdiniz. Hangi aşamaları uygulayarak tanka geçiş yaptınız bunları bilmek önemli, bakteri oturmadan giriş yaptıysanız, amonyak yüksekliğinden dolayı balıkların ölme durumları normal. [/QUOTE]

Merhaba hocam yeni akvaryum yaptırdığım ve elimdeki akvaryumu arkadaşa hediye ettiğim için küçük bir akvaryumda 2 gün diğer akvaryumdan aldığım suda beklemişlerdi. yeni aldığım tanka maalesef bakteri aktarımı yapamadım o yüzden ama bu balıklarımın ilk bunu yaşayışı değil bir kaç kez daha bu şekilde sorun olmuştu (akvaryum patlaması yüzünden) vs. iyileştirmek için ne yapabilirim ?
Japonlarım Ölecek Suyun Dibinde Yatıyorlar
Yeni tanka geçtim, geçtikten 2 gün sonra 1 yıldır baktığım 15 adet oranda japonum 2 gündür suyun dibinde kum üzerinde yatıyor ya da köşelerde filtrenin yanlarına kafalarını sokmuş haldeler hiç bir balık şuan sağlıklı gözükmüyor. ne yapmam lazım ?
180 Litre Akvaryum Dış Filtre Mi İç Filtre Mi ?
180 litre oranda ve japon karışık akvaryumum var. sobo wp 1000f iç filtre kullanıyorum. Ama dış filtreye geçmeyi düşünüyorum bütçem şuan fazla olmadığı için sunsun sunsun hw-603b marka dış filtreyi alabiliyorum onu da arkadaşımdan alacağım. ancak araştırdığım kadarıyla max 80 litre akvaryumlar için uygunmuş. Sizce ne yapmalıyım geçeyim mi gerek yok mu ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.