ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Doğan Kısa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Kasım 2023 01:58
Son Ziyaret:
Dün 17:33
Toplam Mesaj:
46 [0.29 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
43 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğan Kısa
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Içel
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Doğan Kısa

SON 10 MESAJI

120 Litre Akvaryum İçin Filtre
Peki bu bakteri ortamını daha sağlıklı bir şekilde oluşturmak için filtre kısmına ekstra malzeme koymam fayda sağlar mı? Örneğin filtrenin bir kısmını kesip başka malzemeler eklemek gibi. Zaten ortasında yaklaşık bir cm civarında delik var.

Akıntı konusunda da hava motoru temin edeceğim. Hava taşı var. Filtrenin hortumunu kapatırım. Ya da mümkünse filtreyi hava motoru olarak kullanırım.

[QUOTE=HakanYILDIZ]Filtre saatte 800 litre çeviriyor, eğer balıklar fazla akıntıyı kaldıracak güçte değilse yorulup bitkin düşebilirler. İç filtreler fydalı bakteri kolonileşmesi için yeterli değiller, daha çok suda akıntı olması ve yüzeye yakın su çıkışı ile yüzeyde dalgalanma yaparak oksijen desteği amaçlı kullanılırlar. Bunu göz önünde bulundurun.[/QUOTE]
120 Litre Akvaryum İçin Filtre
Merhabalar. Bitkili ve 120 litrelik bir akvaryum kurulumu yapacağım. Elimde 7 kilo kadar lav kırığı, 10 kilo da hagen var.

Bunlar eklendiğinde tahmini olarak 105-110 litre civarı su alacaktır. Filtre için Atlantik Internal 1200T temin ettim. Bu litredeki akvaryum için yeterli olur mu? Ek olarak, bu iç filtreyi hava motoru olarak da kullanabilir miyim? Teşekkür ederim.

Not: Dış filtre için imkan yok. İç filtre ve pipo arasında kaldım ve bunu aldım. Teşekkür ederim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241476/220420240437491.jpg[/IMG]
Moss Üzerinde Yosun Var Mı?
O halde bu mossa veda etme zamanı.

Teli çıkarıp mossu söksem akabinde tele herhangi bir arıtma işlemi yapmam gerekir mi?

[QUOTE=zoey]Ben de gördüm. akvaryumunuzdaki balıkların türüne göre(karidesler için en önemli nokta) ve bitkileriniz varsa karbondioksit veya gübre kullanmıyorsanız karides öneririm. sorununuzu kökten çözer[/QUOTE]

Bu arada iki adet elma salyangozum var. Camdaki yosunu tertemiz yaptılar. Moss üzeri için karides yerine iş görürler mi?
Moss Üzerinde Yosun Var Mı?
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri:
Akvaryum Kapasitesi (litre):
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241476/010420242335321.jpg[/IMG]

Merhabalar. İnstagram üzerinden bir bitki satıcısı ile konuşurken gelişimi göstermek için bu resmi attım ve Christmas moss üzerinde yosun olduğunu söyledi. Daha önce karşılaşmadığım için göremedim. Kendisi güvendiğim birisi ancak farklı fikirler de almak istedim. Rica etsem kontrol eder misiniz?
Beslenme Ve Yem Programı.
[QUOTE=Lennie]Çok fazla çeşit yem edinmektense, kaliteli iki üç yem edinmek en iyisi. Bunları ufak porsiyonda edinmek ve taze tutup olabildigince hızlı tüketmek lazım. Paketi açılan cips gibi düşünün. HEr gün kapagını acıp içine hava alan ürün ister istemez sürekli bayatlıyor

"Vatoz" dan kastınız nedir burası önemli. Diyetleri degişkenlik gösterebiliyor. Ancak hobide yaygın olan ancistrus ya da hypancistruslardan biri ise, agırlıklı olarak çeşitli alg içerigine sahip tablet yemler iyi olacaktır. Ancistruslar için haşlanmış sebzeler de vermeniz iyi olur. Bu yemler ve sebzeler elma salyangozu için de önemli. Elma salyangozu için kalsiyum içerigi de önem taşıyor sebze ve yemlerde.

Corydoralar da genelde daha agırlıklı olarak hayvansal proteine yöneliyorlar ancak alg tabletleri de diyetlerine çeşitlik ve iyilik katacaktır.

Onun dışında tetra ve lepistesler için uygun boyutta New Life spectrum ve Tropical gibi markaların yemlerini vermeniz yeterli olur. Bu yemlerden corydoralar da yer zaten.

"bitkisel" terimi genelde sebzeler, sebze proteini açısından zengin yemler için geçiyor. Siz çeşitli alg bazlı yemlere yönelin bitkiselden ziyade.

Bana sorarsanız seçenek olarak bunlardan seçebilirsiniz. Lakin bir markanın spirulina yemini alıyorsanız, haliyle digerlerinde de aynı ana içerikli ürüne yönelmeyin. New life spectrumda ana içerik krill oldugundan, onu alırsanız gidip Tropical krill flakes almayın. Ya da Tropical Hi-Algae discs XXL alırsanız gidip Sera Spirulina tabs almayın;

-Tropical: Krill Flakes, Hi-Algae discs XXL, Insect menu, spirulina super forte flakes, 3 algae tablets
-New Life Spectrum: Small community formula, Thera A+
-Sera: Spirulina tabs, plankton tabs[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim. Ancak bir sorum olacak. Bahsettiğiniz yemler bildiğim kadarıyla farklı formlarda. Örneğin Lepistesler için olan yeni akvaryuma serptim. Ardından vatozun yemini ekledim. Bu durumda aşırı beslenme söz konusu olmaz mı?
Özetle birbirlerinin yemlerini yediklerinde total'de yedikleri yem çopalır gibi sanki.

Bu arada az önce salatalık koydum. Salyangozlar ve vatoz severek yiyor. Lepistesler de tadına bakıyor gibi ama emin değilim.
Beslenme Ve Yem Programı.
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Kapya biberin acısı bildiğim kadarıyla yok kırmızı biberin var. Hiç tadına bakmadan 6 7 yıldır her gün guineapiglerime veriyorum. 😅
Guineapiglerime yeşil soğan verdiğimde bile nasıl tüküreceklerini şaşırmışlardı acı çıksa yemezlerdi kapya biberi.
Benzer şekilde balıklarda yemez diye düşünüyorum.[/QUOTE]

O zaman ben kapya ile kırmızıyı karıştırdım teşekkürler 😄
Beslenme Ve Yem Programı.
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Teşekkür ederim muzu hiç denemedim deneyeceğim sağolasın. Suyu bozuyor mu renk ve parça olarak? Sebzeleri 1 gün kadar tuttuğum için bezelye ve araka güzel gidiyor.
Ispanakta denedim güzel yiyorlardı ama yavrulukta hava taşına yapışıyor 2 ye katlanıyor sinir etti. 😅 Kapya biberi hem guineapiglerimede yedirdiğimden hemde limon portakaldan fazla c vitamini olduğundan kullanıyorum. Bezelyede bağırsakları iyi çalıştırıyor.

Yemlemeyi sabah akşam yapıyorum genel ölçütüm bir abimden öğrendiğim şekilde balığın bir gözü kadar yem. 😅 Pul yemde göz kararı, göz ölçütü az geliyor. Vatozlara pul ve cips yem ulaşabilmesi için biraz fazla attığım ve ışıkları kapattığım oluyor.
1 gün aç birakma değilde 1 öğün aç bırakıyorum haftada.

Arada yiyin be diyip yemi fazla kaçırdığımda oluyor. 😁

Sebzeyide şöyle kapya biberin üst kısmını dalıyla çekirdeğiyle ginepiglerim yiyebildiği için alt kısmından 10 cm kadar kesip uzunlamasına 4 e ayırıp haşlıyorum. Tek bütün parça atınca yavrulara pek kalmıyor.
Arakayıda haşlayıp zarını çıkarınca 2 parça oluyor. Her 2 vatoza 1 parça olacak şekilde veriyorum. [/QUOTE]

Maalesef biraz fazla tutunca suyu inanılmaz bulandırdı muz. Bir kaç saat tutmanız yeterli olacaktır.

Vatoz ve çöpçü için de hava motorunu kapatmadığım için pul yem oldukça homojen dağılıyor. Üst orta ve alt kısımlarda muhakkak bulunuyor. Filtre düşündüğüm gibi etkilemedi. Çekmeden bitiriyor yavrular 😁 ancak illaki temizliği bir miktar öne almak gerekiyor.

Peki kapya biberin acı olması etkiler mi? Tadına bakıp koyuyorum ama olurda tadını alamazsam sorun çıkmasın.
Beslenme Ve Yem Programı.
Benim salyangozlarım salatalığa bayılıyor. Bir kaç saatte ortasındaki yumuşak kısmı tertemiz yapıyorlar tavsiye ederim.

Sebze konusunda lepistesteslerimi sadece muzda inanılmaz iştahlı gördüm. Onun dışında pancar yaprağına bir miktar ilgili gösterdiler ama kaynamış suda beklemiş ıspanağa hiç ilgi göstermediler.

Ek olarak bahsettiğiniz yemlerin kullanım şekli ve sıklığı hakkında da bilgi verebilir misiniz? [QUOTE=Hidro Dinamik]Yemler içerik olarak birbirine çok benzediğinden kaliteli markaların yemlerinden bir kaç çeşit alabilirsiniz benim yazacaklarımla aynı olması şart değil. (Tetra, Sera, Jbl vb.)

5-6 Aydır Transgenetik tetra, l144 vatoz, zebra ve boynuzlu nerite bulunan akvaryumumda kullandığım yemler;
[B]-Tetra Algae Mix Pul Yem[/B] (Listeme ekleyeli çok olmadı)
[B]-Tetra Rubin Pul Yem[/B]
[B]-Tetra Pro Energy Cips Yem[/B]
[B]-Tetra Wafer Mix[/B] (Vatozlar için)
[B]-Ahm Spirulina Garlic Sarımsaklı Yem[/B]
[B]-Tropical Supervit Tablets A[/B] (Vatozlar sevmedi, yoksayabiliriz)
[B]-Rotifish Decapsulated Artemia[/B] (Sadece yavrulukta kullanıyorum)
[B]- Haftada 2-3 öğün sebze.[/B] Bir kaç diş sarımsaklı su kaynadıktan sonra kapya biber veya araka (bezelye) atıyorum 3-5 dk kadarda bu şekilde kaynatıyorum. Soğuyunca sadece kapya biber / araka'yı veriyorum. Transgenetiklerin ilgisini çekmese de vatozlar silip süpürüyor.

Aslında net bir programım yok, mümkün mertebe farklı farklı yemlemeye çalışıyorum. Çoğu zaman sabahları rastgele verip akşam sadece ahm spirulina garlic veriyorum. Vatozlara ahm spirulina yerine wafer mix veya sebze verdiğim oluyor.

Ben biraz abartıp çeşidi fazla tuttum, bahsettiğim akvaryumum haricinde şuan 2 akvaryumum daha olduğundan bana sorun yaratmıyor.

Yemlerimi en baştan alacak olsam herhalde şöyle bir liste yapardım ortalığı karıştırmamak adına.
[B]-Tetra Pro Energy[/B] veya [B]Tetra Rubin Pul[/B] (Pul yem vatozlara pek kalmıyor, karanlıkta verilirse bir kısmı düşüyor.)
[B]-Tetra Algae Mix Pul
-Tetra Wafer Mix
-Sebze (bezelye ve kapya biber)[/B]

Salyangozlarımın daha sebze ve yem üzerinde görmediğimden camların onlara fazlasıyla yettiğini düşünüyorum.






[/QUOTE][EDIT]Doğan Kısa,2024-03-26 01:45:23[/EDIT]
Beslenme Ve Yem Programı.
Merhabalar. Akvaryumumda lepistes, transgenetik tetra, çöpçü, vatoz ve elma salyangozu var. Yem olarak mütevazı bir petshoptan bitkisel pul yem temin ettim. Şeffaf plastik kapta. Bu yeme güvenim pek yok. Balıklarımın renklerinde solma başladı. Sizden ricam bana güzel bir beslenme programı önerebilir misiniz? Bitkisel protein karışık olursa daha iyi olur sanırım. Teşekkür ederim.
Yavrular Ne Zaman Akvaryuma Eklenebilir?
[QUOTE=Orhan76]En az 5mm olursa iyi olur kendilerini kurtarabilirler 5mm den sonra[/QUOTE][QUOTE=ozkan61]Trans genetiklerden kurtulamayabilirler. Filtre çıkışını yavruluğa doğru verseniz hafif bir akıntı olsa daha iyi olur. Eğer her tarafı kapalı bir yavruluksa yavruluğu değiştiril tül şeklinde olanlardan ya da sert plastik mazgal şeklinde olanlardan alın. [/QUOTE]

Ne yaptıysam fayda etmedi. Ayırdığım kapta da bir tanesi öldü. Muhtemelen ısı farkından. Artık kaçmalarını dua ederek salacağım sanırım akvaryuma

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.