ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Yask
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Şubat 2024 19:02
Son Ziyaret:
17 Nisan 2024 02:40
Toplam Mesaj:
4 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
3 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yasin K
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yasin K

SON 3 MESAJI

Ramshron Salyangozlarda Yamyamlık Ve Tavsiye
[QUOTE=UrasArt]

"[K]Fotoğraftaki salyangozların kabuklarındaki delikleri başka ne açabilir[/K]"
Salyangozlar içinde en yırtıcı diyebileceğimiz helenalarda bile kabuk kırma gibi birşey söz konusu değil, zaten su altında bir salyangozun böyle birşey yapması oldukça şaşırtıcı olurdu.
Kabukların zamanla kuma karışıp çözündüklerini düşünüyorum

"[K]Her gün doğum yok kapsüller ile üredikleri için tek seferde 5-10 tane ürüyorlar[/K]"
Nasıl ürediklerini biliyorum, zaten bir demedim ki birkaç dedim. Her gün yeni yavruların doğması gayet olası 300 e yakın olduğunu söylüyorsunuz -ki bence en fazla 100-150 vardır yine de akvaryum hacimini bilmediğim için emin değilim- bunlardan 15 tanesi gün aşırı yumurta bırakırsa her gün açılan bir hatta birden fazla kapsül olabilir.
Son olarak yüz olsun üç yüz olsun bunlar abartılı sayılar, yemlemeyi kesseniz de bu ancak uzun sürede sayıyı istediğiniz kadar indirir, şimdilik tuzaklar kurarak yaklaşık yarısını uzaklaştırmanızı öneririm.[/QUOTE][QUOTE=GhostKoi]"[K]Fotoğraftaki salyangozların kabuklarındaki delikleri başka ne açabilir?[/K]"

Bütün canlılar gibi ramshornlar da yaşlanıp ölürler. Muhtemelen 1 yıl civarında bir ömürleri var. Ben 1,5 cm den büyük ramshorn görmedim. Kalabalık ortamda açlıktan da ölebilir. Eceliyle ölen canlının cesedinin ortadan kaldırılması yamyamlığa girer mi tartışmalı. Yamyamlık denilen şey kendi türünün avlanıp öldürülüp yenilmesidir. Ramshornların böyle bir kaabiliyetleri yok bildiğim kadarıyla. Beslenme amacıyla kabuk delemezler. Balık ölülerini hızlı bir şekilde ortadan kaldırmaları gözünüzü korkutmuş. Teziniz doğru olsaydı akvaryum gibi kapalı ortamda sayılarının artması değil, aksine zamanla azalması ve yok olması beklenirdi. Sizdeki artış büyük olasılıkla aşırı yemlemeden. Bir kere sayı kontrolden çıkınca aç bırakmanız pek fayda etmez.

Sonuçta kalsiyum içeren kabuklardaki delikler zaman içinde kendi kendine oluşabilir. Beyazlaşmalar da öyle.

Ramshorn beslemeseniz başka salyangoz besleseniz benzeri anatomi ve fizyolojiyi taşıdıklarından aynı kaygıları duyacaksınız yine. Salyangoz beslemeyebilirsiniz de, orası size kalmış.

Helena demişken gerçek avcı bir salyangoz türüdür. Afrikadaki sırtlanlar gibi sürü halinde bile avlanırlar. 2 akvaryumumda varlar ve ramshornların tutunmasına izin vermiyorlar. ramları ayrı akvaryumda besliyorum. fakat ilginçtir helenalarda hiçbir yamyamlık görmememe, duymamama rağmen yaptığım kontrollerde %25 civarı her boydan boş kabuklara rastlıyorum.

https://www.akvaryum.com/Forum/gizemli_helena_katil_olumleri_k984318.asp[/QUOTE]
300 tanesinin hepsi akvaryumda değil çoğunu farklı bir kaba ayırdım. Gördüğüm kapsülleri kazımaya çalışıyorum. Eceliyle ölme mevzusunu pek sanmıyorum çünkü salyangozları alalı bir sene olmadı. Farklı nedenlerle ölmüş olabilirler de tabi. Sonuçta kendi türünü yiyor. Buna yamyamlık diyebiliriz. Bu arada Akvaryum 70 litre.
Ramshron Salyangozlarda Yamyamlık Ve Tavsiye
[QUOTE=GhostKoi]

Gözlediğiniz şeyden emin misiniz? Ramshornların yamyamlık yaptığına hiç tanık olmadım. Bu canlılar otçul, çürükçül ve leşçil besleniyorlar fakat birbirlerini canlı canlı yedikleri söylenemez. Helena ile karıştırmış olabilirsiniz. Aşırı besleme olmayınca da kolay kolay fazla üreme olmaz. Üst üste bir nokta öbeklenmeleri orada bir besin kaynağı olduğu anlamına gelir sadece. Kırmızı, mavi ve kaplan desenli formlarıyla çok sevimli canlılardır. Biyolojik döngüye ve temizliğe katkıda bulunurlar. Akvaryum dengesi hakkında bir gösterge olarak fikir verirler. Yararlı canlılar oldukları söylenebilir.

Daha iyi salyangozlar nelermiş? Bu bir tercih meselesidir. Ben ramshorn ve physa larımdan memnunum.[/QUOTE]

Bunların Helena olmadığından eminim tabi ki fotoğraflara bakabilirsiniz. İlk başladığımda tecrübesizlikten aşırı besleme yaptım evet. Ancak şuan akvaryumda sadece birkaç yavru var. Onun için çok yem atmıyorum. Buna rağmen çok fazla ürüyorlar. İlk aldığımda ben de sevimli buluyordum. Onun için aldım zaten. Fotoğraftaki salyangozların kabuklarındaki delikleri başka ne açabilir?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242401/070220242050141.jpg[/IMG]

[QUOTE=UrasArt]Yamyamlık ile kendi türünü öldürmek farklı şeyler, ramshornlar yamyamlık yaparlar evet, çoğu omurgasız yapar, mesela karideslerin de ölen karidesleri yediklerini görmek mümkündür. Ancak ben birbirlerini öldürebileceklerini düşünmüyorum.
İncelediğimizde katil salyangoz gibi bir uzuvları yok.
Bu arada ramshornlar bu kadar çoğalıyorlarsa akvaryumda mutlaka fazla yemleme, aşırı yosun gibi sorunlar vardır, 300 kadar salyangoz varsa da her gün mutlaka birkaç tane doğup birkaç tane de ölüyordur.[/QUOTE]

Her gün doğum yok kapsüller ile üredikleri için tek seferde 5-10 tane ürüyorlar. Üreme eskiye göre azalmış durumda. Yosun konusunda aşırıyı bırakın akvaryumda benim eklediğim mossball dan başka yosun yok. Fazla ışık almıyo akvaryum.
Ramshron Salyangozlarda Yamyamlık Ve Tavsiye
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242401/050220242203201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242401/050220242202541.jpg[/IMG]

3 tane ile beslemeye başladım. Şuan 300 civarı var 1 sene bile olmadı. Üremeleri için sıcaklığı artırmak ve yeterli beslemek gerek. Bu şartlar sağlanınca beklediğinizden fazla ürerler. Yumurtaları pürüzsüz taşlara ve akvaryum camına yapıştırırlar. Lav kayası gibi delikli kayalara yapıştıramıyorlar. Ben çoğunu ayrı kovaya aldım. Ölü balıkları yaklaşık 2 saate yok ediyorlar. Yumuşak bitkiniz varsa onu da yok ederler. Ben üremelerini durdurmak için onlara yem vermeyi bıraktım. Balıklarım da yemleri zeminde bırakmıyorlar. Salyangozlar yemek yiyemeyince birbirini yemeye başladılar. 3-5 bazen 10 tanesi birinin üstüne toplanıp paramparça ediyorlar. Salyangozun içini boşaltıyorlar. Bembeyaz kabuğu kalıyo. Beslemeyi düşünenlere tavsiye vercek olursam, meraklısı değilseniz daha iyi salyangozlar var. Kontrol altında tutamam diyorsanız tavsiye etmem.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.