ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hi_cazz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mart 2007 13:37
Son Ziyaret:
13 Haziran 2007 00:28
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halit Berkan Kayacan
Doğum Tarihi:
12 Mart 1986
Yaş:
38
İl:
Mugla
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Canlı doğuran ve bitki tankımdaki son durum...

Arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce kurmaya başladığım tankımdaki olumsuzlukları gidermeye çalıştım. Ve şimdi fotoğraflarını koyacağım haline getirdim. Şunu söyleyebilirim ki bitki bulmak çok ama çok zor oldu. Muğla'da bitki bulamıyordum. Neyse tanka geçelim.

Akvaryum Özellikleri
Ebat : 60X25X33 boyutlarında küçük bir tank.
Filtre : Atman-300 şelale tip filtre.
Isıtma : 100w dereceli ısıtıcı.
Işıklandırma : 15w 45cm philips grolüx florasan.
Hava : Atman A1000 hava motoru ve 20cm hafa taşı.
Bitkiler : Henüz sadece çam ve java moss cristmass isimlerini biliyorum. Diğerlerinin ismi konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Balıklar
6 yetişkin lepistes 3e/3d (dişinin birisi yavrulukta doğum yapacak:D)
5 ergenlik çağında:D lepistes... Aslında 30 tanelerde diğerleri başka akvaryumda.
3 plati 2d/1e
2 moli 1d/1e
1 zebra(takas yapacağım akvaryumcu ile)
1 çöpçü
1 vatoz
2 elma salyangozu.

Şimdiye kadar sadece bir balığım öldü. Oda felç oldu sanıyorum. Dişi molinin birisi öldü. Herhangibir sağlık problemi yok. 15 günde dip çekimi yapıyorum 1/3 oranında. Her hafta filtre temizliği.

Yorumlarınız ve önerilerinizi bekliyorum.

İşte resimler;

Tankın ana görüntüsü...

Tankıma ilk aldığım bitkim.

Bitkilerimden bir kesit...

Müthiş hızla büyüyen canım kırmızı bitkim.(Nazar değmesin)

Çapraz açıdan tankım ve balıklarım...

Bu fotoğrafı çok beğendiğim için ekliyorum...

Buda haşin erkek...

Buda son foto(Bu fotoğraf biraz eski. Görünen Melekler artık yok. Onları başka bir arkadaşıma hediye ettim.)...

Canlı doğuran tankımda revizyon....

Yaklaşık 2 hafta önce kurmuş olduğum canlı doğuran tankım yaptığım bazı hatalardan doalyı hoşuma gitmedi... İç Filtremi, Kumumu ve hava pompamı çevremden de gelen yorumları göz önünde bulundurarak değiştirme ve tankıma yeni bir görünüm kazandırma ihtiyacı hissettim. Yeni almış olduğum bitkimi de tankıma koyarak bitki yelpazemi biraz daha zenginleştirdim ve bitkilerimi çoğalıp akvaryumumdaki kalan boşlukları doldurması için balıklarımla başbaşa bıraktım :) Ayrıca tablet gübre ve tablet CO2 kullandım. Umarım işe yarar...

Değerli yorumlarınızı bekliyorum...

Not: Tankımı Cuma akşamı kurdum, balıklarımı ise dün su iyice durulunca koydum. Fakat şimdi balıklar olmadan önceki fotoğrafları gönderiyorum. Yani Cuma gecesi çektiğim fotoğrafları.

Tankımın eski hali : http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=81247& PN=2

Ve yeni hali...

 

hi_cazz2007-3-27 19:16:3
Cafe akvaryumu :)

Çok gereksiz estetik olmayan balıklar için işkence bir sistem

 

lepistesim ne zaman doğurur
Evet bir haftada doğum yapmıyorlar. Hamilelik daha uzun sürüyor. DAha dün yavru aldım ordan biliyorum
Lepistesim yavruladı!!!
Arkadaşlar içerisinde 3e/3d lepistes, 1e/2d moli 1e/2d plati ve 1e/1d melek bulunan akvaryumumda lepistesim yavruladı. Ben ilk hamile lepistesi yavruluğa aldım ve doğumunu bekledim. İlk etapta 13 tane yavruladığını gördüm ve sonra yavrulamayınca dışarı aldım diğer hamileyi yavruluğa koydum. Sonra çıkardığım dişi dışarda yavrulamaya devam etti ve 5 yavru daha doğurdu. Onlarıda yavruluğa alarak herhangi bir balığa yem etmemeyi başardım. Şimdi diğerini bekliyorum. Oda yavrulayınca çok güzel olcak. Yavruların hepis şu an çok sağlıklı.
Ne zorluklarla kurduğum yeni tankım

Benim gözüme kayalar oldukça az gedi. Delikli kayaları daha fazla kullanırsanız daha iyi olur görüşündeyim. Ayrıca yaprakları acı olan akvaryum bitkileri varmış. Cichlid için en ideali oymuş. O bitkilerden kullanırsanız daha iyi olru kanısındayım.

Sağlıklı balıklar.

G.amerika Akvaryumum.(son resimler 17 te)

[QUOTE=oguzhan1981]Akvaryum gayet güzel olmuş daha fazla bitki almayın 3 ay sonra bitkiler akvaryumu fazlası ile dolduracak .Bence taban malzemesiyle beraber siyah fon akvaryumu boğar. Ayrıca balıkları en erken 1 ay sonra alın derim. Gerçekten oturmamış bir sistemde alg problemlerine neden olabiliyor. Bizzat başıma geldi.Başıma geldi[/QUOTE]

 

Oğuzhan bey merhaba, balıkları ekleme süresini 1 ay demişsiniz ama benim öğrendiğime göre bu süre çok geç oluyor. Maksimum 2 hafta sonra eklenmel diye düşünüyorum. Ama en azda 1 hafta suyun oturmasının beklenmesi lazım ama sonuçta balıklar ne kadar geç konursa konsun biyolojik ortam sıkıntısı olacaktır ve bu dönem içerisinde bazı kayıplarda olabilir. Bu yüzden 1-2 hafta içinde balıkların konabileceğini düşünüyorum.

 

Kolay gelsin.

Ramirezi2007-04-13 16:16:37
Yeni Canlı Doğuran Tankım

[QUOTE=M.Okur]

  Eleştirilere açıksa,eleştirilecek yeri çok akvaryumunuzun ama üzülmeyin güzel yapmak yine kendi elinizde .
   İlk olarak kumlar olmamış.Kalın tür çakıl veya kum yerine siz en iyisi ince taneli kumları tercih edin.
   Bitkilerine yeniden bir göz gezdir.Canlı doğuran tankına en iyi eledoa,java moss ve cabombanın gideceğini hiç bir zaman unutma.
   Suyuna dikkat et, bulanık.Düzenli su değişimleri yap.Ayrıca vatoz  ve çöpçü koymayı unutma(benim gördüğüm kadarıyla  akvaryumunda yok bunlar.)

   Saygılarımla...
[/QUOTE]

Ayhan bey yorumunuz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Buradaki görüşleri dinledikten sonra toplu bir değişime karar verdim. İlk olarak gidip dere kumu buldum. VE iki gün tuzu suda beklettim. DAha bu sabah tuzlu sudan çıkarıp iyice duruladım. Tabi daha yarın ve ayrından sonrada bu durulama işlemine devam edeceğim. Tankın içindeki şu an mevcut olan filtrenin debisi çok yüksek ve tank küçük olduğu için göze çok batıyor. www.otuz.com adresinden atman marka bir küçük şelale filtre aldım ve onun gelmesini bekliyorum. Ayrıca hava içinse yine atman 100 küçük bir dış hava motoru ve 15cm'lik bir hava taşı aldım. Işık sistemi olarakta zaten bu sistemi geçici olarak koymuştum. 1 hafta içinde gralüx bir florasan temin edip, onu kullanacağım. Ayrıca lepistesler içinse çift hazneli bir yavruluk aldım. Hamile anneyi doğurmasına yakın onun içine koyacağım. Bunları önümüzdeki 3 gün içerisinde gerçekleştirmeyi umuyorum. Umarım bir aksilik çıkmaz.

 

Teşekkürler.  

Yeni Canlı Doğuran Tankım
[QUOTE=w.raptor]

 

   DAha fazla bitki canlı doğuran akvaryumların vazgeçilmezidir....Size Muğla merkezde tafsiye  edebileceğim bi kaç yer var...Şehir markezinde adresini pek fazla hatırlayamıyorum ama çarşıda av malzemeleri satan bir çok yerler var ... sokaklarda birbirine paralel  veya karşılıklı akvaryumcular var..Hatta bir tanesi hüsnü(Meşhur maymun) onun ilk sahibi adı Hakan dı heralde..Midilli atına kadar hayvan satıyo.Tabi dükkanında değil...

  SAygılar...

[/QUOTE]

İlgin için çok teşekkür ederim. Muğla merkezde şu anda 3 tane akvaryumcu var. Ve hepsini dolaştım 2 haftadır hergün bitki gelecek diyorlar ama gelmiyor. Belk onlardan kaynaklanmıyor ama bi türlü gelmiyor işte bitki. Bitkiye çok acil ihtiyacım var. Ama nafile

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.