ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tuncervolkan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]2692,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ocak 2008 13:53
Son Ziyaret:
16 Ocak 2016 07:37
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
volkan tuncer
Doğum Tarihi:
22 Eylül 1975
Yaş:
48
İl:
Ankara
Meslek:
BİLİŞİM
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Ankara Balgat - Nehir Akvaryum

Selamlar,

Gerçekten arkadaşlar bende size  katılıyorum, Nehir akvaryum çok temiz ve bir o kadar kaliteli bir yer.Üzeyir beyin bunda büyük katkısı var,  balıklara önem verdiği kadar müşteriye de büyük önem veriyor ve hobiciye elinden  gelen katkıyı yapıyor.Bu tip esnafların artması dileğiyle...

 
Saygılar
neden ölüyorlar? (video eklendi 5mb )
Selamlar,
 
Bu olayın %90 nitrat zehirlenmesi olduğu görülüyor.Balıklarınızı kurtarabilirsiniz fakat  yem vermeyi azaltın  (yemleride yemeyip tükürüyor olabilirler)  ve 1 hafta içinde 2 kere (örneğin 3 gün arayla)  %50 su değişimi yapın.Sanırım uzunca bir süre dip çekimi yapmadığınız için bu olmuştur.Bu olay hemen su değişince geçmez bir süre çok dikkatli su çekimi ve yemleme yapmanız lazım.Geçmiş olsun
 
Saygılar,
tuncervolkan2008-03-31 15:14:11
sizce nasıl olur ?
Selamlar,
 
Atman da  filtreye giren pis su alttan yukarı doğrumu çıkıyor? Eğer böyleyse bence sizin fikriniz olabilir fakat bu gözü çok malzemeyle doldurmak devirde bir sorun yaşatabilirmi diye düşünüyorum. Birde neden böyle yapmak istiyorsunuz filtrelemede sorunmu var?
 
Saygılar,
karbon
Karbon belirli bir süre sonra işlevini yitirip sudaki yararlı bakterileride yok edecektir,  fazla kullanmayın derim. tuncervolkan2008-03-27 15:45:46
dış filtre hortum yosunlanması
Selamlar,
 
Bir yöntemde ben söyleyeyim, nargile temizlemek için kullanılan uzun fırçalar var piyasada satılıyor bunlar süper iş görüyor.
 
Saygılar.
10.AKVARYUM CANLISI FOTOGRAFI YARIŞMA SONUÇLARI
 

Öncelikle Akvaryum.com  sitesinin yöneticilerine, üyelerine  tüm akvaryum severlere selamlar,

İlk defa bir  sitede böyle bir yarışmaya katıldım ve MALAWİ dalında resmim 3.seçildi.Bu gerçekten,  bu işe yeni başladığımı düşündüğüm biri olarak , bana büyük bir onur verdi, beni bu ödüle layık gören herkese ve jüri üyelerine sonsuz  teşekkürler.Tabi balığıma da çok teşekkürler J.

Müsadenizle benim için anlamlı bir ödülden sonra, belki de hepinizin bildiği bir kaç konuya değinmek isterim :

Günümüzde, bir çok sosyal değerin dünya üstünde yitip gittiği  ,her şeyin  ticarete döküldüğü bir ortamda bu sitede gerçekten çok güzel yorumlar ve makalelere tanık oldum.

 Balık sevenler olarak (akvaryum sevenler  cümlesi  bana  biraz sempatik gelmiyor,  ben balık severler demek istiyorum ve yazımın devamını müsadenizle,  böyle sürdürmek  , canlıyı ön plana çıkarmak istiyorum) bir çok tür de balık beslemekteyiz .Amacımızın gerçekten bu canlıları  evimizde bir misafir olarak görüp,  en iyi şekilde,  doğal ortamlarına yakın dekorlarda  beslemek ve yaşatmak olmalıdır diye düşünüyorum . Lepistesten,  Frontoza ya kadar her balığın da canlı olarak çok değerli olduğunu yinelemek isterim

Bu işin ticaretini yapanlara ise birkaç lafım var  tabiki sizler para kazanacaksınız bu en doğal hakkınız ama şunu unutmayalım  burada siz herhangi bir mal değil önce canlı satıyorsunuz ve burada size gelen bir çok insan size tam güvenerek bu işi bilmeden geliyor ,sizin yönlendirmenizi bekliyor ;  lütfen bu insanların şevkini kırmayın , lütfen balık sever bu insanları doğru yönlendirin , kendimize yapılmasını istemediğimiz davranışları başkasına yapmayalım.Gerçekten çok dürüst esnaflar var onları tenzih ederim.

Bunları yazmamın sebebi şu :  biz öncelikle balık sever insanlar olarak , bir hobi sahibi olarak,  çok şanslıyız ve çok özeliz.Çevremizdeki  bir çok insan bu zevki tadamadan yaşıyor . Bu özel insanları bir çatı altında toplamaya, onları bilinçli bir şekilde eğitmeye, yönlendirmeye çalışan ve en önemlisi canlıyı ve canlılara değeri ön plana çıkaran akvaryum com. sitesinin tüm üyelerine ve kurucularına TEŞEKKÜRLER.

 

Hongi cinsiyetleri ....
Selamlar,
 
Hongi beslediğim için sorunuza net cevap verebilirim.Resimdeki balıkların özellikle son resimdeki sarı siyah lekeli olan balıklarınız kesinlikle Kenyi.Diğer balıklar hakkında resimler çok net olmadığı için yorum getiremiyorum.
 
Hongilere gelince Hongi erkeği oldukça canlı renklere sahiptir,hatta red top denmesinin bir sebebide özellikle kafalarında  kırmızı veya turuncuya çalan çok canlı bir renk olmasıdır ,  fakat dişi tek renk mor veya kahverengi olur.Bir erkek hongimle 10.akvaryum canlı yarışmasına katıldım burada ki resime de bakarsanız size bir fikir oluşturur kanaatindeyim.
 
Saygılar
tuncervolkan2008-03-02 17:44:14
Balıklar Yemi Geri Çıkarıyor Neden Acaba?

Merhaba,

Balığın yemi tükürme olayı sudaki nitrat oranının artmasından da olabilir, gerçi dip çekimi yaptığınızı söylüyorsunuz ilginç bir durum .Filtreniz dış filtreyse onuda bir temizlemenizi öneririm.
 
Saygılar
HONGİ
Selamlar,
 
Çok haklısınız , Labidochromis Hongi oldukça zor bulunan bir tür.Ankara'da devamlı alışveriş yaptığım akvaryumcudan 2-3 cm boylarında  9 adet aldım, maalesef hepsi erkek çıktı (şu an 7 cm civarındalar) .Resimlerini akvaryum.com sitesiyle  yakın zamanda paylaşacağım erkekleri mükemmel canlılar.Belki benim gibi bu türden tesadüf eseri bulan ve yetiştiren kişilerden dişi  bulabilirim.Akvaryum.com sayesinde tanışacağım arkadaşlar , umarım derdime derman olur.Cry
 
Teşekkürler
tuncervolkan2008-01-16 14:53:56
HONGİ
Selamlar,
 
Ankara'da Hongi bulabileceğim akvaryumcu  bilen varmı? 9 adet erkek hongim var ve oldukça sağlıklılar. Dişi'lerle değişebilirim.
reis2008-01-14 22:51:55

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.