ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hmdhmdhmd
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mayıs 2009 10:28
Son Ziyaret:
09 Ağustos 2009 21:21
Toplam Mesaj:
70 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mert doğan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mert doğaray

SON 10 MESAJI

Yeni malawilerim
Aldım kurdum derken akvaryum balıksız olarak sirkülasyonlu 1 gün çalıştı ve balıkları alıştırarak koydum.
 
Cevaplar için saolun tür önerisinde bulunursanız çok sevinirim.
Yeni malawilerim
İlginiz için çok saolun eğer tür tavsiyesi alabilirsem ilk işim bu balıkları verip dekoru düzenleyip yeni balıklarla değiştirmek olacak.
Yeni malawilerim
Hmm teşekkür ederim akvaryumcunun tuzağına geldim galiba türler hakkında.Ayrıca kumda ordaki en pahalı kumdu ve bu kumun malawiler için en iyi olduğunu söyledi.Akvaryuma gelince 100*50*40
Bir de bir soru daha ekleyeceğim bu akvaryuma yunus sarı prenses gibi kaç balık sığar?Birazdan akvaryumcuya gideceğim için tür tavsiyelerinizi ve cevaplarınızı acil bekliyorum saygılar.Bu arada akvaryumumda plastic ve doğal olmayan hiçbir şey yok hepsini kendim çıkardım.
hmdhmdhmd2009-08-08 13:01:00
Yeni malawilerim
Herkese tekrar selamlar!
Bugun malawi akvaryumumu aldım ve kurmayı başardım ancak yine bir kaç sorum var.Şu an içinde 2 yaşayan kaya 1 mücevher 2 de makrakanta var.Akvaryum standart 1 m lik akvaryum.
Öncelikle bunlar resimler :




 
S1) Mücevherim bazen yan yatıp kuma sürtünüp tekrar doğruluyor bu bir deri hastalığı olabilir diye düşündüm ancak bunun anlamı nedir?
S2)Yanlarına 1 mücevher 2 yunus 2 de sarı prenses eklesem bir sorun olur mu?
S3)Tetratec EX 600 dış filtre aldım bu dış filtre bu akvaryuma yeter mi?Yetmiyorsa yanına bir de iç filtre koymalımıyım?
S4)Dekorum bu balıklara uygun mu?
yeni gelen balıklar
Anlaşıldı ancak yarın akvaryum alacağım mecbur 1 gün sabredecekler.
yeni gelen balıklar

Balıklarımın aynısını burada göremedim ama dediğiniz yaşayan kaya ile yapıları aynı ancak benim balıklarım beyaz üstüne siyah benekli sanırım yaşayan kaya olmalılar.Volkan Bey sizin avatarınızdaki balığa benziyorlar.

hmdhmdhmd2009-08-05 13:40:38
Demasonilerim ölüyor
İç parazit olduğu büyük ihtimal yinede bir emin olmadan bence tedaviye başlamayın çünkü iç parazit tedavisi hem çok zor hemde çok kesin olmuyor ne yazık ki, ama bir an önce kararınızı verin çünkü iç parazit başka balıkların ölümüne neden olabilişr.
yeni gelen balıklar

Dün bir arkadaş bana 1 mücevher 2 kaya balığı  bir de büyük vatoz verdi.(Balık adlarını kendi söyledigerçekten öyle mi bilmiyorum.)1 kaya balığını diğer kaya balığı hep kovalıyor.Mücevher ise 2 kaya balığını da kovalıyorDaha sonra bir kaya balığının çok fazla olmamakla birlikte kuyruğunda ve üst yüzgecinde bazı eksiklikler olduğunu farkettim.Eğer hastalımk olsa hepsinde olması gerekirdi.

Acaba bu kavga normal mi yada daha büyür de ölümlere yol açarmı?
 
 
1 günlüğüne 20 lt lik akvaryuma koydum yarın 1 m lik akvaryum alacağım sorun olur mu?
 
Mücevher dediğim bazen titrer gibi oluyor bu bir hastalıkmı?
 
Hiç bu tür balık beslemedim biraz aydınlatabilirmisiniz? 
 
hmdhmdhmd2009-08-05 13:25:38
İstanbul'da Eminönü
Size göre öyle ancak burda Ulus'un bile önemi kalmadı ki aldığım balıklar hep ölüyor.Çoğu yer kapandı.Bir de buraya gelen balıklar özelliği olmayan ithal balıklar ve kötü şartlarda geliyor.Sayabileceğim daha pek çok nedenim var ve eğer istediğim türleri bulsaydım burdan alırdım.:)Geçen gün Ankara'nın çok iyi ve bir o kadar da pahalı akvaryumcusuna gittim ve japon balıkları orada bile ölü ve yarı yenmiş kumda yatıyordu.O yüzden Eminönü diyorum ki imkanım olmasa zaten sıkıntıya girmezdim.Orada pek çok akvarist arkadaşım var.
İstanbul'da Eminönü
Merhaba arkadaşlar aranızdan uzun süre ayrı kaldım.Harita mühendisi olduğum için İstanbul'da bie işim vardı ve Eminönü ye çok yakın bir yerde kaldım.Gerçekten akvaryumcular için olnakları yüksek bir yer.Ancak forumda bazı arkadaşlar balık almak için son yer gibi yorumlar yapmış bundan dolayı cesaret edemedim.Zaten alsam da orda nerde yaşatıpta Ankara'ya getirecektim ayrı mevzu.Neyse asıl konuya gelelim.Bu hafta sonu tekrar İstanbul'a gideceğim ve bu defa yanımda 20 lt bir akvaryum götüreceğim.Tebessüm(Bu hobi, insanlara neler yaptırıyor.)Sizce Eminönü'nden balık alsam bir sorun olurmu? Japon balığı alcağım belirtmek istedim.hmdhmdhmd2009-06-24 17:01:35

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.