ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kutaykan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ocak 2010 01:21
Son Ziyaret:
17 Aralık 2021 01:50
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
melih pembegul
Doğum Tarihi:
24 Ağustos 1971
Yaş:
52
İl:
Istanbul
Meslek:
Uçak bakım teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bitkiliye Kum ne alayım Quartz Silis hangisi kaç mm
Çok fazla alternatif vardır. Ben size hagen kum öneriyorum. hightech kurulum yapacaksanız illaki tabana yayılan küçük köklü bitkiler kullanmak isteyeceksiniz. Bu konuda zorlanmamak için en üstte aquclay gibi hafif bir kum kullanmanızı önermem. Hagen bu konuda iyidir ama pek çok alternatifiniz var.
Şu linklere göz atın lütfen.


http://www.akvaryum.com/forum/hagen_siyah_kum_hakkinda_k319313.asp
http://www.akvaryum.com/Forum/taban_sikca_sorulan_sorular_k359016.asp
Bitki akvaryumu
Tanklarda kullanılanlar bataklıklarda veya sulak bölgelerde yetişmiş uygun ağaçların kökleridir. Bu kökler uzun sure suyun içinde veya nemli bir ortamda kaldığından suya batarlar. Ama her halükarda özel bir işlemden geçirilerek, kaynatmak gibi, dezenfekte edilmeleri gerekir. Her hangi bir odunu alıp akvaryumda kullanmak tehlikeli olabilir. Zira mikrop ve bakteri taşımalarının yanında suya yaptıkları salınımda önemlidir.
Bitkili tank kurulumu
Ahmet Bey, size öncelikle kolay gelsin diyorum, Aslında küçük akvaryumlarda, suyun dengesini korumak, büyük akvaryumlara göre daha zor olur. Zira bu tanklarda, en ufak bir değişimde bile kolaylıkla suyun kimyasal dengesi bozulabilir. Kaldı ki, akvaryumda dengeli bir ortam oluşturmak için gerekli,  Nitrifikasyon bakterilerinin yerleşmesi için, akvaryumun suyundan ve zemininden çok, iyi bir filtreye ihtiyacınız olacaktır. Bence küçük çaplı bir dış filtre ile hem tankınızın hacminden kaybetmezsiniz, hem de tanktaki canlılara daha dengeli bir ortam hazırlamış olursunuz. Dış filtreyi illaki almak zorunda da değilsiniz, eğer vaktiniz varsa ve bu tur islerden zevk alıyorsanız çok güzel, tamda tankınıza uygun harika diy filtreler yapabilirsiniz. Formda bu konuda çok güzel örnekler mevcut. Keyifli hobiler dilerim.

http://www.akvaryum.com/forum/nitrifikasyon_ve_bakterileri_k215693.asp
http://www.akvaryum.com/Forum/filtreleme_secenekleri_f16.asp
http://teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=2793&CatID=576
http://akvaryum.com/Forum/15_dakikada_gorselligi_bozmayan_dis_filtre_yapimi_yeni_video_k493642.asp




Taban Kurulumu Nasıl Sizce?
Aquaclay gerçekten iyi bir taban malzemesidir. Oldukça hafiftir. Suya salınım yapmaz. Bitki kökleri rahat ve hızlı gelişir. En önemlisi de lav kırığı ve aquaclay, yüzeylerinde iyi bakteri tutarlar. Ama bitki akvaryumlarında şahsen benimde şu an yaşadığım bir dezavantajları vardır; taban a kökleri bir hayli küçük olan zemin bitkilerini dikmek çok zordur, hatta imkânsıza yakindir diyebilirim. Bu yüzden en üste konmasını bende tavsiye etmiyorum. Şu an olmasa bile ilerde bu tür bitkileri tankınıza koymak isterseniz pişman olabilirsiniz. Bende en üstte hagen kullanmanızı tavsiye ederim. Parlak siyah rengi bitkilerin yeşili ile gayet güzel durur, taban bitkileri gayet kolay dikilir ve yerlerinden zorlanmadıkça çıkmaz. Adamı da deli etmez. Aquaclayda maalesef böyle bir durum var. Hele ki tankınızda vatoz türü balıklarınızda olursa vatozlarınıza da, aquaclayi en üste kullanan kendinize de bol bol kızarsınız. Bir başka konu en üste koyacağınız kumun rengi. Açık renkli olanlar, özellikle parlak beyaz rekli zemin, balıklarınızın çok tercih edeceği bir renk değildir.  Özellikle siyah rengi ile yine hagen kum, balıklarınız için stres nedeni olmaz. Ve son olarak, Bitkili akvaryumlarda yapay süslerin, renkli kumların doğallığı bozan, güzel durmayan ögeler olduğunu düşünüyorum.

Kolay gelsin.

kutaykan2012-02-02 20:37:48
Hortum bulamıyorum
Bulunduğu ilde Bauhaus olan arkadaşlar, bahçe reyonu kısmından istedikleri türde, kalınlıkta özelliklte ve uzunlukta hortumları bulabilirler. kutaykan2012-01-28 21:01:29
Gül,Cabomba, Eladoe, Çam hangileri kök verir
Fatih beyin dediği gibi delinmelerin başlıca sebebi NPK eksikliğinden kaynaklanır. Ama birde şu varki  Gül, Cabomba, Eladoe ve Çam pek fazla gereksinimi olmayan bakımı kolay bitkilerdir. Akvaryumunuzdaki canlıların ürettiği nitrat ve yemleme ile gelen fosfat yeterli olacaktır sanıyorum. Tabiki  dışarıdan sıvı potasyum vermeniz ve bitkilerin dibine misket gübre kullanmanızda faydalı olur. Ama ben yinede asıl problemin, gübre eksikliğinden degil de sizin henüz farkında olmadığınız başka bir sorundan kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü cabomba dışındakiler fazla bir bakıma ihtiyaç duymazlar. Formları iyi olmasa da gecen 2 ay içinde en azından gelişmeleri gerekirdi. Bence siz formun sol üstündeki bilgi ağacı sekmesinden http://www.akvaryum.com/Agac/ biraz araştırma yapın. Mutlaka bir şeyleri yanlış yapıyorsunuzdur. Örneğin mollyler için akvaryuma arada tuz ilavesi yapmak, arada hasta balıklarınız için  bitkilerle aynı yerde ilaç kullanımı, aydınlatma hataları vs...  Tankınız hakkında da yeterli bilgi vermemişsiniz. Bu yüzden ben size bitkili tankınız için biraz araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum.


kutaykan2012-01-26 02:28:59
Sıfırdan bitkili akvaryum kurulumu ( BİRAZ YARDIM )
Mert kardeşim;
Yaptıracağın akvaryumun boyutları 40x40x40. Aydınlatma tek şerit led demişsin bir önceki konunda. Önde çim görüntüsü, arkada da uzun bitkiler olmasını istiyorum diyorsun. Yani bir tür nano akvaryum yapmayı planlıyorsun.Yine bir önceki konuda seçtiğin bitkilerin ve o çim görüntüsünü verecek bitkiler, bitkili akvaryuma yeni başlayan hobiciler için, oldukça zordur derim ben sana. Akvaryum küçüldükçe, kurulumu ve bakımı kolaylaşır diye düşünme sakın. Tam tersine akvaryum küçüldükçe suyun kimyasını ve dengesini korumak daha da zorlaşır. Yani kısacası tecrüben yoksa ki, olmadığını söylüyorsun. Bence daha kolay tur bitkiler seç. Egeria densa (eledoa), Hygrophila difformis (çınar), Ludwigia repens (gül), Hemianthus micranthemoides, Hygrophila polysperma ceylon (zeytin), Hygrophila polysperma rosanervig (damarlı zeytin), Ceratophyllum demersum (tilki kuyruğu), Cardamine lyrata, Sagittaria subulata, Vallisneria nana, ve daha bunlar gibi bir çok kolay bitki var. Zevkine göre seç. Hem bulması kolay, hem fiyatları makul, hem bakimi zor değildir. Bu şekilde tecrübe sahibi oldukça ileride daha zor bitkilere geçersin. Tabi ki bunun içinde,yavaş yavaş akvaryumunun ekipmanlarını arttırırsın. Hem Cüce vatoz üretmek istiyorsan, bu bitkilerin arasında vatozlarında çok mutlu olacaklardır. Küp ve deniz kabuğu yerine, vatozların üremesi için hindistan cevizi kabuğundan küçük oyuklarda yapabilirsin. Kabukların üzerlerinide çeşitli mosslarla kaplarsan hem görüntüsüde bitki akvaryumuna çok yakışır.


akvaryuma co2 verme
Hava konusunda  bende bir tecrubemi aktarmak istiyorum. Co2 kaçısını engellemek için tankıma başlangıçta hava vermiyordum. Bitki ve balık miktarım azken, hiç bir sorun yaşamadım. Ama tank oturduktan ve icindeki canlı miktarı arttıktan bir zaman  sonra, balıklarımda kayıplar yaşamaya başladım. Bir kaç gün arka arkaya, sabah kalktığımda, tankta ölü bir kaç balık buldum.  Bu süre icinde balıklarımın çoğu nedenini anlayamadığım şekilde hastalandılar ki bu süre zarfında akvaryuma yeni bir canlı girmedigi gibi, suyun kimyasını bozacak veya hijyeni düşürecek herhangi bir müdahelede de bulunmamıstım. Bu dönemde dikkat ettiğim en önemli rastlantı genellikle daha iri ve yaşlı balıkların hastalanması ve ölmesiydi. Yavrulara neredeyse hiç bir şey olmadı. Bitkiler yüzünden ilaçta kullanamadığımdan epeyce bir kaybım oldu. akşam ve sabah arasindaki ph farkını hiç ölçmedim. Sorun ph dalgalanmalarından mı yoksa, gece duran fotosentez sonucu, tankta oksijen miktarının iyice azalmasımı ?  Hala tam anlayabilmiş değilim. Ama tanka küçük bir hava taşı ile hava vermeye başladığımdan beri,  yasadığım anormal kayıplar bitmiş durumda ve balıkların sağlıkları şu an çok iyi. Bir ilave daha; Mayalı sistem ve vortex diffiser kullanıyorum. O zamanda geceleri kapak açmıyordum, havayı vermeye başladıktan sonrada. 24 saat diy maya aktif durumda yani...
     Tüm arkadaşların faydalanabileceği bir tecrübe olduğundan yazma ihtiyacı duydum, işin ilmi ile uğraşan daha tecrübeli arkadaşlarda illaki bir teşhis koyacaklardır diye düşünüyorum.
     Sağlıklı hobiler dilerim.
Sıfırdan bitkili akvaryum kurulumu ( BİRAZ YARDIM )
Formda biraz dolaşirsanız bitki türlerini hem görsel hemde bilgi olarak öğrenebilirsiniz illaki istediğiniz özelliklerde ve görsellikte bitkiler bulabilirsiniz. yüzlerce tür bitki var sonuçta. Burada size yapabileceğimiz bitki türü tavsiyeleride çok çeşitli olacaktır. tahminen arkadaşlarımda size benim yapacağım tür tavsiyesinden öteye gitmeyecekler, oda  bakımı kolay bitkilerle başlamanız. zaten istediğiniz özelliklerde bakımı kolay bir çok tür bulacaksınız. ama en önce lütfen formları araştırın. Bitki akvaryumu kurmak öyle zor bir şey olmasada, tabiyatıyla, her işte olduğu gibi, önce bilgi gerektirir. İhtiyacınız olan bilgide formdaki arkadaşlar sağ olsun, burada fazlasıyla mevcut. formun sol üst köşesindeki bilgi ağacı sekmesinden http://www.akvaryum.com/Agac/, gerekli tüm bilgilere ulaşabilir, ana sayfa üzerindeki akvaryum ansiklopedisi sekmesinden de http://www.akvaryum.com/Bitkiler/ yüzlerce bitkiyi tanıyıp öğrenebilirsiniz. Sağlıklı vatoz ve bitkiler dilerim.  Kolay gelsin.
kutaykan2012-01-21 21:56:00
Bitkili akvaryum balık türleri öneri
Bitkili akvaryumlarda, arkadaşların tavsiyelerine ek olarak, birde Gurami ve Beta gibi oldukca fazla renk, tür ve varyeteleri olan, labirentli baliklarada  bakabilirsinizki, oda çok ayrı ve özel bir zevktir.  

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.