ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kurosaki_teru
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mart 2010 02:34
Son Ziyaret:
20 Mayıs 2015 14:30
Toplam Mesaj:
26 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
elçin yalçın
Doğum Tarihi:
26 Temmuz 1987
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

elçin yalçın

SON 10 MESAJI

Akvaryum yapımı için fikir alışverişi!(kaplumbağa)

Tabi paylaşmayı düşünüyorum. akvaryumun gelmesini bekliyorum geldikten sonra gerekli şeyleri alıp kuruluma başlayacağım. yardımlarınız için teşekkürler...

kurosaki_teru2010-06-12 20:48:04
Akvaryum yapımı için fikir alışverişi!(kaplumbağa)
Netten fiyatları araştırdım. pahalı olmasına rağmen sanırım eheim alacağım. daha kaliteli olduğu için ve debisinin ilerleyen zamanlarda düşme riski daha az olduğu için. yardımlarınız için teşekkürler. bu arada ben hanımım :)
Akvaryum yapımı için fikir alışverişi!(kaplumbağa)
Kuru alanı aynen dediğiniz gibi yapacağım Hakan bey :) bugun lüks bir akvaryumcuya gittim dış filtreyi almak için ama bana tabiri caizse adam atman 3337yi satmadı :S atman f2 diye bir model fazlasıyla yeter dedi. suyun birşeyleri bozuluyormuş fazla filtre etmek bu konu hakkında ne düşnüyorsunuz?
Akvaryum yapımı için fikir alışverişi!(kaplumbağa)
Filtreyi "Atman AT-3337 Dış Filtre 1000 Lt." almayı düşünüyordum. eheim deyince siz şimdi aklım karıştı. :) kara alanı için akvaryumun üstüne küçük cam bir akvaryum oturtturacağım. dediğiniz gibi altı boş olacak ve gerekli nem de oluşmuş olacak. yardımlarınız için çok teşekkür ederim Hakan bey...
Çiftleşecek olgunlukta kaplumbağa
Arkadaşımız hepsine kendisinin bakacağını söylemiş, demek ki uygun ortam ve materyalleri var! Ayrıca konu bir çiftleşecek kaplumbağa aramasıyla ilgili. Üreteyim mi üretmeyeyim mi diye sormuyor yaılmıyorsam. Zaten bu forumda kırmızı yanaklı su kaplumbağasıyla ilgili sabit başlıkları sadece okumuş olsa bile yapmak istediği şeyin öneminin farkında olarak bu işe giriştiğini düşünüyorum. Ben bakabileceğini ve gerekli ortamı hazırlamak için herşeyi yapabileceğini düşünen kişilerin üretim yapma deneyimini yaşamları taraftarıyım. Başarılar...
Akvaryum yapımı için fikir alışverişi!(kaplumbağa)
Yorumlarınız için teşekkür ederim. haftaya umarım başlarım malzemleri satın almaya ve yapmaya. bittiğinde beğenirsem resimleri sizlerle paylaşırım. :)
 
09 Haziran 2010
Ben bugün filtre ve diğer malzameleri almak için araştırma yaptım; ama aklım biraz karıştı. sorularımı cevaplandırabilirseniz çok sevinirim.
1)Hem iç hem de dış filtrem olmalı mı?
2)Atman mı eheim mi önerirsiniz yada başka bir marka mı?
3)Akvaryumum 200lt olacak ve ben bu rakamsal şeylerden pek birşey anlayamadım. Mesela atman 1550lt diyor ama benim akvaryumum 200 lt. biliyorum kaplumbağalar fazla pisliyor ama bu çok fazla olmaz mı? Hakan Temiz beyin dediği filtre modellerinede baktım onlarda 1200lt diyor.
4)İç filtre atman at-f104 diye bir ürünü beğendim 2000lt diyor, önerir misiniz? 
5)Tepe filtre diye birşeyle karşılaştım bu nedir?
Özellikle bu filtreler konusunda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. çünkü aldıktan sonra geri dönme şansım yok ve pahalı ürünler. :)
6)Camları silmek için mıknatıslı sileceklerden almak istiyorum ama emin olamadım bir türlü. kullanışlımıdır? almamı önerirmisiniz?
7)Isıtıcılarda BT ve AT diye bir ayrım gördüm bu nedir? Hangisini almalıyım?
8)Timer almamı önerirmisiniz lambalar için?
Şimdiden yardımlarınız ve ilgileriniz için teşekkür ederim.
kurosaki_teru2010-06-09 19:31:20
Paludaryum yeni fotolar sayfa 3'te
Gerçekten çok başarılı bir çalışma olmuş, sizi tebrik ediyorum. benim kaplumbağalarım o akvaryumda 2-3 saat kalsa bitki ve balık diye bir şey kalmazdı :) çapları 4.5 cm olmasına rağmen çok saldırgan ve herşeyi merak edip yemeye çalışan türdenler. böyle bir akvaryumu yapmak maliyet olarak ne kadar tuttu?
Akvaryum yapımı için fikir alışverişi!(kaplumbağa)
80*50*50 ölçüleri uygun benim için.akvaryumun üstüne kuru alan kurmayı düşünüyorum silikonla cam ve kaya parçalarını yapıştırarak. kuru alanı akvaryumun dışına uzantı olarak mı kursam yoksa içinde bir köşeye mi kursam emin olamadım bi türlü. yardımlarınız ve paylaşımlarınız için teşekkür ederimkurosaki_teru2010-06-06 23:20:43
Akvaryum yapımı için fikir alışverişi!(kaplumbağa)
2 aydır beslediğim için kaplumbağa yemlerim vitatiminlerim var, en iyisinden :) akvaryumum küçük olduğundan tabi büyük akvaryum için ısıtıcı filtre termemotreyi yeniden alacağım. almama gerek olmayan tek şey uvb ve ısıtıcı lambalarım sanırım :) dekor için taşlarım var. bitki benzeri şeyler koymayacağım plastikte olsa yapraklarını zorla koparıyor benim küçüklükler:) akvaryumum en fazla 80*50 olabilir. bu ölçüleri kabul ederek yardımcı olabilirseniz sevinirim. akvaryum ücreti hariç 500 tl kadar olursa iyi olur ama fiyat üzerinde olursa yinede en iyisi olsun diye alabilirim. ilginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. kurosaki_teru2010-06-05 22:59:32
Akvaryum yapımı için fikir alışverişi!(kaplumbağa)
100 litrelik bir akvaryumun ölçüleri nelerdir? Filtre olarak hangi marka almalıyım? İç Filtre mi dış filtre mi daha iyi olur? Isıtıcı hangi marka olsun?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.