ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sarat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Mart 2006 03:00
Son Ziyaret:
29 Ekim 2021 16:42
Toplam Mesaj:
58 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Samed Torlak
Doğum Tarihi:
23 Eylül 1985
Yaş:
38
İl:
Usak
Meslek:
Nakliyeci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Samed Torlak
110x50x50 Artık Tanganiyka
65x35x27 Cüce Vatoz Koloni

SON 10 MESAJI

150*60*60 Tür Tavsiyesi
arkadaşlar teşekkür ediyorum. şu anki düşüncem bc calvus, frontosa moba, daffodil, maymun kafa ve cüce vatozdan oluşan karma bir akvaryum gibi duruyor. tek tür bana göre değil sanırım ama tek türe karar verirsem bir çeşit tropheus besleyebilirim. karmada tek çekincem frontosa...
150*60*60 Tür Tavsiyesi
Uzun zamandır gönül verdiğim akvaryum hobime 3 sene önce işlerimin yoğunluğu ve doğacak çocuğum için ara vermiştim. Fakat şimdi 150*60*60 ölcülerinde alttan sumplu bir akvaryum siparişi verdim ve yaklaşık 10 gün içerisinde elimde olacak.daha önce japon ve lepisteslerle başladığım hobime daha sonra sarı prenses, yunus, portakal vs. malawi türleri, calvus, lelupi, daffodil, maymun kafa, cüce vatoz  gibi farklı ırklarla ve farklı habitatlarla devam ettim. saydığım balıkların büyük bir kısmından yavru da aldım. Ancak yeni yaptırdığım akvaryumda ne besleyeceğime bir türlü karar veremiyorum. İlk başlarda aklım tekrar calvus ağırlıklı bir tanganika akvaryumu yapmak vardı ancak daha sonra frontosa mobalar ve tropheuslar ilgimi çekmeye başladı. Açıkçası 3 yıldır hobiye ara verdiğimden dolayı foruma da girmiyordum. çok fazla bilgi kaybımında olduğunun farkına vardım. Bu konudaki görüşleriniz benim için değerli olacak.
Soğan ve Power Rade ile elektrik üretmek

i charged my ipod by shoving the usb up my dick, and it WORKED!

en güzel yorum bu olmuş. kendine güvenin kanıtı...
Calvus Deniz Kabuğu Sorunu

Ali bey cevabınız için çok teşekkür ederim. Ancak bu söylediğiniz ince dar testiler hakkında biraz daha bilgi verirseniz sevinirim, hatta imkanınız olursa bir resim koyarak beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum. Tangayikaya yeni başladım. Forumdaki siz değerli arkadaşlarımın bilgilerine çok ihtiyacım var.

Calvus Deniz Kabuğu Sorunu
Arkadaşlar, akvaryumuma iki ay kadar önce 2 erkek 6 dişi black cameroon calvus ve 2 erkek 2 dişi lelupi koydum. Balıkların hepsi damızlık. 15 gün kadar önce lelupilerin yavrularını deniz kabuğunungirişinde gördüm ve ayrı bir akvaryuma ayırdım. Yaklaşık 100-150 adet yavru çıktı. Hazır kabukları kurcalamışken calvuslarınkini de yoklayayım dedim ve bir kabuktan 8 tane yavru çıkarabildim. Herhalde yavrular kabuktan kaçtı ve diğerlerine yem oldu diye düşündüm. Ancak bugün lelupilerin tekrar yavrularını gördüm. Yine başka bir akvaryuma ayırırken diğer kabukları da yokladım. Bu sefer bir kabuktan 4 tane yavru calvus çıktı ancak karınları henüz inmemiş ve zor zahmet yüzüyolar. Forumdan araştırdığım kadarıyla calvuslar 100'ün zerinde yumurta bırakıyorlar. Ancak kabukları o kadar sallamama rağmen 4 taneden başka yavru düşüremedim, hatta hava hotumuyla kabuğun  içi su doluyken hava ve su da verdim ancak sonuç yine aynı.
Acaba ben mi kabuk sallamayı bilmiyorum ve bu işin bir tekniği var mı? Şu anda deniz kabuğunu kırıp içine bakmayı bile düşünüyorum ancak damızlıkların yeni kabuklara alışmaları için geçecek süreden korkuyorum açıkçası.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bana yardımcı olmalarını bekliyorum.
Brichardi

Bence maymunlarla bricardiler sorun çıkarmaz, çünkü bende çıkarmıyor. Zaten bricardiler genelde ortalarda yüzerken, maymunlar tabanda oluyor. Bricardinin küpün altını kazıp kimseyi yaklaştırmaması yavru alarmı olabilir.3-4 aylık Tanganyika tecrübemle bunları söyleyebilirim.

Uşak'taki Akvaryumcular
Banaz'a yeni bitane petshop açıldı. İnanın Uşak'taki petshoplardan daha fazla canlı ve malzeme var. Daha geçen hafta 8 tane black cameroon calvus aldım 2 senedir Uşak'takiler getirecek diye gözlerinin içine bakıyorum. Bilgisi ve esnaflığı da çok iyi arkadaşın. Banaz'da başaran caddesinde mega müjdenin yanında.
ÖZEL BİR TANK VE ÇOK ÖZEL TÜRLER (Yeni video ve resim sayfa 31)
Müthiş bir emek, müthiş bir verim. İnsanın gecenin şu saatinde bundan bir tane yapası geliyor inanın. Tebrikler, tebrikler, tebrikler. Allah nazardan esirgesin...
En Fazla Beğendiğiniz Özlü Söz
Devlet-i Osmanide terfiy-i temayuz ilim, irfa ile olmaz,
Ya olacak medeni haz,
Ya olacak kuvvetli iltimas,
Ya da olacak ten ile temas...

Demekki osamanlıdan bu yana ülkemizde işler böyle yürüyormuş diye beni çok düşündüren söz...
Black Camerun Calvus dişisi hakkında soru
:)http://www.akvaryum.com/Forum/smileys4/smiley1.gif

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.