ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
farinks
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Nisan 2010 01:52
Son Ziyaret:
07 Temmuz 2011 23:21
Toplam Mesaj:
82 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cengiz ALTUN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
su ürünleri teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

cengiz ALTUN

SON 10 MESAJI

Moss
Peki mossu nereden temin edebiliriz? Bende istanbuldayim alacak bir yer biliyormusunuz?
Canlı Doğuranlar Akvaryumum Hakkında Tavsiye.
Ahmet bey cichlid ler icin olan yemler lepisteslerde tabi canlı doguranlarda sıkıntı yarata bilir. Sonuçta balıkların sindirim sistemleri aynı değildir. Pul yemler lepisteslerde daha iyi sonuclar verir.
Canlı Doğuranlar Akvaryumum Hakkında Tavsiye.
Ceng bey ben su ürünleri mezunuyum cok biransim olmasada su bitkileri dersi aldım temel bilgim var fakat ben bile tam olarak anlamış değilim:) üzerlerinde yazan miktarın dörtte ucu kadarını kullanıyorum bence yeterli oluyor daha bir hafta kadar önce diktiğim güller filiz vermeye ve boy atmaya başladılar sazların boyu dörtte bir uzadı simdiden yem yeşiller. Dipteki kumu profesyoneller katmanlar halinde yapıyorlar ben dipte dere kumu ince lav kırığı sanırım quarz kum diyorlar biraz ondan ve fando vivo galiba ismi bir pakette ondan karıştırıp 6 cm kadar bir kalınlıkta serdim bitkileri diktim ve köklere yakın sekilde birer tablet florenette a yerleştirdim sonrada sıvı gübre ekledim ışık olarakta groluks kullanıyorum 2 adet. iphon dan İnternet'e bağlandığım icin nasıl foto yükleniyor bilmiyorum yoksa atardim bakardınız ben cok memnunum suanki durumdan. Fakat dediğim gibi bir profesyoneli tatmin etmeye bilir yinede.

Balik konusunda canlı yemleri denemenizi tavsiye ederim artemia ve su piresi ise yarıyor. Yem olarakta proteyin acısından zengin yemler hızlı ve sağlıklı bir büyümeye yardımcı oluyor.
Canlı Doğuranlar Akvaryumum Hakkında Tavsiye.
Tuz nedeni ile olmuş olabilir sararma. Asıri ışıkta bazen yapraklarda sararma yapabiliyor.
Dip çekimine gelince ben yapıcımı söyleyeyim doğrudur diyemem ama ise yarıyor. Bır kere lepitesler meraklı hayvanlar suya ne soksanız hemen gelip kurcalıyorlar. Ben bahçe hortumu ile çekiyorum söyle dibe çok yaklastirmiyorum kumu çekmesin diye zaten bir kaç cm kalınca dibe pislikler ve yem artıkları hemen elektirik süpürgesi ile cekiyormussunuz gibi geliyor. Yavrulara dikkat ediyorum ama yinede bı kaç tanesi kaçıyor. Bu yüzden suyu bı kovaya alıyorum cekim bittikten sonra kovayı aydınlık bir yere koyuyorum ışığın altına felan yavruları bulup benim bu is icin ayırdığım kulplu fincanimla alıp tekrar akvaryuma koyuyorum:) Valla zor oluyor ama ben başka yol bulamadım şimdiye kadarda pek yavru kaybetmedim diye bilirim fakat son bir iki aydır yavruları saymak imkansız heleki bitkiliyken tahiminimce 70 civarında olmalilar bu arada çektiğiniz suyu dökmeden gercekten dikkatlice bakın. Benim yaptıgım bildigim bu arkadaslar.
Benim kullandığım ilaçlar diyorum ben onlara forum kırallarını tam bilmiyorum marka vermekdogrumu ben sadece isimlerini yazayım su icin aquatan ve bio nitrivec balıklar icin vitamin&amino acids bitkiler icin florena ve florenette A ben bunları kullanıyor memnunum.

Bu arada unutmadan hava motorunuzu kapata bilirsiniz bende hiç çalışmıyor:) her hangi bı zararını görmedim gecen gün balıkların bir kısmı akıntının yogun olduğu yere toplaninca biraz actım ama balıkların bazıları bu davranışı zaten ara ara yapıyordu merak etmeyin bence kapatıp deneyin. Saygilar
Lepisteslerim akıntının olduğu yere toplaniyor
Teşekkür ederim. Sanırım gercekten oyun oynuyorlar suya biraz oksijen verdim yani hava tasını bağladım eger oksijen yetersizliğinden olsa hepsi yapardı. Suan bile ikisi yine akıntının ucunda:)) bitki sayımı oldukça artırdım oksijen anlamında sıkıntı kalmamış olmalı. Bu arada ugur bey co2 reaktoru hakkında bilgi verebilmelisiniz?

Saygılar.
Lepisteslerim akıntının olduğu yere toplaniyor
200 lt bitkili canlidoguran tankim var. Jebo 825 1000lt/saatlik dış filtre takılı filtrenin akvaryuma çıkış borusundan oldukça basıncli gelen suyu yavaşlatmak ve bitkiler icin co2 sistemim olmadıgı icin oksijen miktarı fazla olmasın diye borunun ucunu suya soktum ve ucuna bir sünger ekledim. Şimdi baliklarin bazıları süngerin etrafında duruyor. Anlam veremedim oksijen yetersiz desem diğer balıklarda aynı yere gelmeliler yani hepsi gelmeli felan. Birde bitkilerin fotosentez isini felan tam çözmüş değilim n yapmalıyım tecrübeli olanlar yardımcı olursa sevinirim. Saygılar.
Canlı Doğuranlar Akvaryumum Hakkında Tavsiye.
Ceng bey bence hava motorunuzu kapatın sonuçta bitkiler fotosentez yaparak oksijen üretiyorlar bunun icinde akvaryumda eser elementler olması gerektiği gibi co2 de olması gerekir. En azından temel bilgilerim bu yonde tabi tecrübeli arkadaslar daha detaylı anlatabilir. Saygılar.
Canlı Doğuranlar Akvaryumum Hakkında Tavsiye.
Bende 200 lt tankta lepistes besliyorum. Zamanla davranışlarına alışıyorsunuz. Doğan yavrularınız hayırlı olsun sağlıklı büyüsünler yavrular icin artemia kullana bilirsiniz hem yavrular daha sağlıklı olur hemde hızlı büyürler ben öyle yapıyorum. Bitki isine yeni başladım diye bilirim fakat öğrendiğim dip secimi ışık ve gübre bir arada gerekiyor biraz araştırırsanız yapılmayacak bisey değil. Hastalık ve dogum konusunda yardımcı olabilirim. Bu arada yavruların icinden fazla erkek çıkarsa bir süre sonra onları eksiltmeli ve 3d 1e oranını yakalamaya çalışmalısın. Ümit bey kadar tecrübeli değilim ama yardımcı olmaya çalışırım. Mutlu sağlıklı balıklar iyi günler.
200 lt akvaryum aydinlatmasi hakkinda
Aynı boyutlarda canlı doğuran tankım var.Entresandir aynı bitkiler var bende artı bitki olarak sazda var:) isiklandirmayi merak ediyorum tecrübeli arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.

Benim sorularımdan birisi aydınlatmada mavi ışık nasıl bir etki yapar? Tabi kullanıla bilecek aydınlatma sistemi hakkında bilgi.
Digeri co2 icin ne yapmak gerekir?
Bir digeri gübre olarak sıvı gübre kullanıyorum yeterlimi veya başka ne kullana biliriz?

Simdiden teşekkür ederim çok basit sorular bile olabilir vakit ayırarak yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.