ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
koraykbl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
281
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
14 dakika önce
Toplam Mesaj:
433 [0.83 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
365 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
koray kubeli
Doğum Tarihi:
07 Haziran 2007
İl:
Afyon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

~Hayvanların dili yoktur ama sessizlikleriyle çok şey anlatırlar.~ [B]Mevlana[/B]

SON 10 MESAJI

Filtre Motoru Suyu İtsin Mi, Çeksin Mi?
Bana kalırsa iç filtre mantığındaki sistem sadece suyu çekip vermekten ibaret. Sump sisteminde ise hem istediğiniz gibi biyoljik arıtma hemde mekanik arıtma yapabilmektesiniz. Bana kalırsa motorun suyu çkip taşırma yöntemi ile yaptığı sistem daha mantıklı. Motor kuvvetinin iyi olması filtrelemeyide olumlu etkiliyor. Tam olarak nasıl bir sistem var aklınızda?
Suyumun Rengi Turuncu
Litrenize göre beslediğiniz balıklardan kaynaklı. Takriben 15lt bir akvaryumda 3 ten fazla japon görmekteyim. O litre 1 japon için bile yetersiz. Ayrıca filtrenizi göremiyorum. Eğer klasik iç filtre ise iş görmez. Şuanda bakteri kültürünüz oturmamış, filreniz yetersiz, japon balığı litreniz için çok yanlış tercih. Acilen japonları elinizden çıkartın. Onun yerine bir betta akvaryumu kurabilirsiniz. Daha detaylı fotoğrafta alabilirsek filtreyide yorumlamak isterim.
Yeni Doğan Lepistese Ne Yapılmalı
Yavruları o 20lt akvaryuma alıp bir pipo bağlayın. Sonrasında eğer imkanınız varsa artemia alıp artemia çıkartın. Yoksa elindeki yemi toz haline getirip besleme yapabilirsiniz. Sıcaklık değerleriniz 23derece ve üstü olsun. Genellikle 20 derecede yaşıyorlar ama sağlıklı değil. Renklenmeleri için ısı önemli. Bir yete kadar artemia ile götürdükten sonrasında su piresi yiyebilecek boyuta ulaştıklarında ise su piresi ile protein takviyesi yapabilirsiniz. Hiç imkan yoksa dediğim gibi yemi toz haline getirip verebilirsiniz ayrıcada içine petshopta satılan kurutulmuş karides alıp toz şekilinde katarsanız iyi olur.
Yeni Beslemeye Başladım
Filtrede kesi kumu lullanmayı işke kwz duydum. Ayrıca aktif karbonuda 1 ay sonra dikkatlice çıkartıp çöpe atın. Aksi tatirde akvaryumunuza zarar verir.
Sadece Omurgasızların Olduğu Bir Akvaryum Kurmak?
Salyangozlar türleri olur ama katil salyangoz türleri diğer Salyangozlarınızı yiyebilir. Bu yüzden bu duruma dikkat ederek elma salyangozu, papua orange, rabit salyangozu tercihen alınabilinir. Bir diğer omurgasız ise karides tankı ile salyangozlar karma olabilir. Bana kalırsa bu daha iyi olur ama litrenizin 30lt civarı olması lazım. Ayrıca üremelerin önüne geçebilirmisşniz bilemiyorum.
Yeni Beslemeye Başladım
Öncelikle balıklarınızın türü malawi ciklet ve bu ciklet türleri genellikle protein ağırlıklı ve bitkisel yemler ile beslenirler. Tetra pul yem veya granür yem öneririm ama bunlar tamemen balıpınızında yem seçimine bağlıdır. Bu cikletler havasız kaldıklarında çok hızlı ölüm yaşayabilirler. Buna dikkat edin. Haftada bir litrenizin 3/1 kadar su değişimi ve dip çekimi yapın. Onun haricinde balık sayınız litrenize göre biraz fazla evet ama çok iyi bir biyolojik arıtma ve düzenli temizlik ile bu durumun önüne geçersiniz. Onun haricinde dişi erkek oranına dikkat edin kavgaları çok sert olabiliyor. Biyolojik arıtmanızı arttırmanız iyi olur.
Ciklet Tavsiyesi
Ahli önerebilirim erkekler koyu mavidir ve çok güzel durular. Dişiler ise kahverengidir. Onun haricinde calico önerebilirim. Çok güzel renklere sahipler.
Yunuslar Toplu Şekilde Duruyor
[QUOTE=Erdal 42] teşekkürler dana yüreği hazırladım bu balıklar için bir defa yediler ertesi gün koydum yemediler 2_3 güne biri vermek iyi olur dana yüreğini [/QUOTE]
Dana yüreği pek tavsiye etmem ama verilirsede haftada 1 verilmeli ve geri kalan günlerdede normal ğroteinli kuru yem devam edilmeli. Onun yerine un kurdu verebilirsiniz ama. Hem suyu kirtletmez hem protein ve yağ açısından daha zengindir. Onuda haftada 1 vermek şartı ile olur.
Yunuslar Toplu Şekilde Duruyor
Yunuslar sürü balıklarıdır. Bir arada durmaları normaldir.
Yunus Cikletim Yumurta Kesesi Patlamadı
[QUOTE=Tahayasin123]
Evet hocam acemilikten ilk yavru alışı kustu zaten gitti yumurtalar[/QUOTE]
Geçmiş olsun hocam. Yunus için birazda alan lazım. Ortalama zorlukta bir tür üretim için. Şuana kadar ahli ile calicoyu bile defalarca kırdım ama yunususu normla 1 kere bile üretemedim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.