Akvaryum.Com
  • Hobide Yeniyim


    Profil resmi
    EfeC

    Herkese iyi günler, ilk kez akvaryum kuracağım ve bu konuda tecrübesizim. Son günlerde yaptığım araştırmalar ile birazcık bir şeyler kaptım. İlk olarak kuracağım akvaryumu camcıda kestirip kendim yapma kararı aldım çünkü bütçem çok geniş değil. Kurmak istediğim akvaryum beta tankı içinde panda çöpçüler, salyangozlar , bir kaç kuhli ve olursa neon tetra olmasını istiyorum. Basit bir bitkili akvaryum kurmak istiyorum. 40x40x40 ölçülerinde 64 litrelik bir tank düşündüm , tahminen 60 litreden az dolu olur. Camların kalınlığını 6mm olarak karar verdim bu yeterli mi?
    Bu akvaryuma elodea, gül bitkisi, tilkikuyruğu dikmeyi düşündüm ve aklımda bir kaç soru var. LED olarak trendyolda mutfak ledleri buldum 5 adet var 10 tane alsam yeterli midir?

    https://www.trendyol.com/inox/bayirtech-mutfak-dolabi-tezgah-vitrin-ici-aydinlatma-modul-led-beyaz-isik-5-li-adaptorsuz-anahtarsiz-p-39143736?boutiqueId=61&merchantId=362768

    Filtre konusunu araştırdım fakat pek bir şey anlamadım, motor pipo filtre uyumu konusunda kavrayamadım. Yorumlarda Dophin sfp34 adında bir filtre önerilmiş onu almaya karar verdim , bu akvaryumum için iyi olur mu?
    Ve son olarak bu akvaryum için ısıtıcı zorunlu mu , İzmir'de yaşıyorum kışları çok soğuk olmuyor. Siz beta önermezseniz ne önerirsiniz lepistes , moli akvaryumu da aklıma yatıyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

    Profil resmi
    UEK

    Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Sorularınıza sıra ile gelecek olursam;
    1) Aydınlatma için düşündüğünüz ledlerin değerleri yazılmamış ancak yeterli olacağını düşünmüyorum. Low-tech bir sistemde basit smd'led bile kullansanız düşündüğünüz bitkiler için fazlasıyla yeterli olacaktır. Çeşitli internet siteleri üzerinden hazır armatürlere bakabilir ya da kendiniz yapabilirsiniz 2 durumda da en fazla 400-600tl bandında çözüm bulursunuz.

    2) Balıklarınız teorikte uyumlu dursa da iş kurulumu yapıp canlıları ekledikten sonra farklı olabiliyor. Dediğiniz türlerin hepsini beslemiş birisi olarak söylüyorum;
    -Neonlar bettanın kuyruk ve yüzgeçlerini mutlaka tırtıklayıp strese sokacaktır.
    -Bettanız erkek ve agresif karakterli olursa akvaryumdaki bütün canlıları kovalama ya da saldırma durumları olabilir.
    -Taban alanınız yeterince geniş değil, 2'si de sürü balığı olan kuhlii ve corydoras türlerinden yalnızca birisini seçip 6-8 üyeli bir grup halinde beslemenizi öneririm.(Kuhliiler saklanmayı fazla seven türler, corydoraslar kadar aktif ve görünürde olmadıkları için corydoras tercih etmenizi tavsiye ederim.)

    3) 40x40x40h bir akvaryum için 6mm cam kalınlığı yeterli olur.

    4) Pipo filtre doğrudan hava motoruna takılmaz. Hava motorundan çıkış kısmı ve pipo birbirlerine hava hortumu ile bağlanır. Spf34 kendimde karides tanklarımda kullanıyorum. Ancak bu tarz pipo filtreler mekanik temizlik yapmıyorlar, aynı zamanda filtrenin suyun içinde olması da hem görüntü hemde temizlik kolaylığı açısından dezavantaj. Tavsiyem pipo filtre yerine saatte 300-400lt/h su çevirebilen bir şelale filtre bakmanız. Kendim dophin H serisini kullanıyorum ve memnunum tavsiye ederim.

    5) Evet ısıtıcı zorunlu. Yazın bile Akvaryumlarda gece-gündüz arası 3/4 derece fark oluyor bu yüzden yazın dahi çıkarılmamalı. Canlıların bağışıklılığını asıl zayıflatan ve hastalıklara sebep olan su sıcaklığının düşük ya da sıcak olması değil (aşırı absürt değerlerden bahsetmiyorum), su sıcaklığının gün içinde sürekli ve ani olarak değişmesidir.

    (5) (81)

    Balıklarım Ölüyor...


    Profil resmi
    ArdaSarp
    23:01
    Herkese merhaba...

    Yaklaşık 1.5 ay önce 100 litre filtreli ve bitkili akvaryumda 10 molly, 17 neon tetra, 8 neon zebra ve 2 elma salyangozu beslemeye başladım.

    Bir de adi salyangozlar var malesef, onları gördükçe toplamaya çalışıyorum...

    Haftalık/10 günde bir %30 su degişimi yapıyorum.

    Şu ana kadar metilen mavisi vb. hiçbir yan ürün kullanmadım, yalnızca yem attım.

    Kültürün oturması için akvaryumu 1 hafta/10 gün yalnızca bitkileri ekip filtre çalışır halde beklettim. Daha sonra balıkları ekledim.

    Ancak geldiğimiz noktada 1 molly, 15 tetra ve 8 zebra kaldı geriye. 8 molly ve 2 tetra kaybettim. Bu zamana kadar sıcaklığa (zaman zaman 31 dereceyi gördü) bağladım ve buna yönelik önlemler almaya çalıştım. Ancak sanırım sorun sıcak değil. Kalan molly ve bazı tetraların solungaçlarında kızarıklık olduğunu fark ediyorum.

    Ne yapabilirim?

    Balıklarım neden ölüyor???

    LÜTFEN YARDIM EDİN...

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/261603/140720252307461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/261603/140720252307501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/261603/140720252307541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/261603/140720252307591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/261603/140720252308041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/261603/140720252308081.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/261603/140720252308121.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/261603/140720252308171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/261603/140720252308221.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/261603/140720252308271.jpg[/IMG][EDIT]ArdaSarp,2025-07-14 23:08:53[/EDIT]

    Profil resmi
    UmitKazanbey

    [QUOTE=ali]

    Geçmiş olsun. Biraz klişe bir çıkarım olacak belki ama "Yeni Tank Sendromu" yaşıyorsunuz muhtemelen. Ayrıca özellikle mollyler etkilendiği için söylüyorum, mollyler sert su istiyor. Ama ideal sertliği basitçe tuz ekleyerek sağlayamıyorsunuz. Uygun miktarda kalsiyum-magnezyum takviyesi yapmak lazım. Molly nüfusu tükenmiş zaten, zorlamayın, yenilerini almayın bence. Tetralarla devam edin...

    Tartışma yaratan dip çekimi konusunda da küçük bir katkıda bulunmak isterim.

    Belirtildiği gibi akvaryumdaki amonyağın ana kaynağı balıkların solungaçları. Balık dışkısının bu konudaki katkısı önemsenmeyecek kadar az. Kaldı ki sizin durumunuzda varlıklarından hoşnut olmasanız da adi salyangozlar balık dışkılarını yeyip ikinci bir kez sindirime tabi tuttukları için amonyak salınımına sebep olacak protein vs besin bırakmıyorlardır.

    Ben 10 yıldan uzun bir süre önce hobiye dönüş yaptıktan sonra kurduğum büyüklü küçüklü hiç bir akvaryumumda dip çekimi yapmadım.

    Kum seviyesini de 5cm altında tutmamaya çalışıyorum. Hal böyle olunca kumun üst kısımlarında çoğalma fırsatı bulan nitrifikasyon bakterileri biyolojik filtrasyona daha fazla katkıda bulunuyor.

    Daha da güzeli, kum karıştırılıp hiç rahatsız edilmedikleri için tabana yakın oksijensiz kısımlarda zamanla kolonileşen denitrifikasyon bakterileri sayesinde azot döngüsü gerçek anlamda sağlanmış oluyor akvaryumda.

    [/QUOTE]

    Açıklamalarda birçok yanlış var, ancak defaten açıklamak yorucu oldu. Amonyağın temel kaynağını açıklamanın buradaki tartışmaya bir faydası yok. Evet herkes ne bildiğini bir şekilde buraya aktarmaya çalışıyor ancak temel konu amonyak kaynakları değil. Arkadaşımızın balıklarının dipteki birikmeye bağlı olarak ölmüş olabileceği veya olmayacağı.

    Balık dışkısının amonyak yüküne katkısı tek seferde çok değildir. Ancak malumdur ki dışkılama tek sefer olan bir olay değil. Gün içinde defalarca her balık tarafından ayrı ayrı üretiliyor. Biriken dışkılar parçalanana kadar zamanla daha fazla amonyak salgılarken sürekli yenileri de ekleniyor.

    Yeterli azot döngüsü dediğiniz şey öyle kolay olacak bir şey değil. Suda bir oksijen döngüsü ister ve temel olarak oksijenin bol olduğu yerlerde gerçekleşir. Kumun yüzeyinde bir hava akışı yoksa öyle nitrifikasyon bakterisi falan kolay üremez. Ürerse de oradaki kıt oksijenin yetebileceği kadar ürer. Böyle bir miktar da tüm amonyağı azot döngüsüyle yok edecek kadar asla değildir. Dediğinizin tam aksine oksijensiz değil, oksijenli bölgede ürerler. Oksijen olmazsa çürüme veya azot döngüsü durur. Sebebi burada aktif rol oynayan bakterilerin oksijenle yaşamasıdır.

    Ben de tankımda hiçbir zaman dip çekip yapmıyorum. Keza filtre yeterlidir, azot döngüsü amonyağı tüketiyordur yapılmaz da zaten. Ancak söz konusu dip çekiminin gerekli olduğu iddia edilen durum filtrenin yetersiz, azot döngüsünün amonyak miktarının hepsini tüketemediği durumdur.

    Söylediğinizden adi salyangoz dışkıyı tüketiyor geriye de amonyak bırakmıyor gibi bir şey anlaşılıyor. Bu ifade tamamen yanlıştır. Adi salyangozlar da dışkılarlar ve bu dışkının diğerlerinden daha temiz, sağlıklı olduğunu düşünmek gerçeğe son derece aykırı. Burada da limit aşılırsa zararlıdır. Zira dışkıyı amonyağa çeviren şey, onu da nitrite çeviren şey protein veya besinler değil, ürik asit ve üredir.

    Umarım öğretici olabilmişimdir. Olamadıysam daha detaylı bir anlatımı kimya kitaplarında ve makale metinlerinde bulabilirsiniz.

    Keyifli hobiler.



    [EDIT]UmitKazanbey,2025-07-17 03:55:56[/EDIT]

    (41) (2086)

    Orion Led Seçimi


    Profil resmi
    Eren123456
    01:07
    Merhabalar arkadaşlar 100cm uzunluğunda bir tankım var yeni ışık alacağım seçimin oriondan yana lakin b serisinde uzaktan kumandalı 4 armatürlü saat ayarlı var birde e serisinde 5 renk kumandasız ayarlanamayan var
    B serisi e ye göre biraz daha pahalı
    Akvaryumum çok gelişmiş birşey değil monte carlo ve o tarz orta zorlukta bitkiler büyütmek istiyorum sizce hangisini almalıyım

    Profil resmi
    UmitKazanbey

    Orion iyi ürün yapar. En kaliteli malzemeleri kullanır. Işık ömrü de 30.000 saate kadar çıkabilmektedir. Çok uzun süredir 3 taneyi hiç bir sıkıntı yaşamadan kullanıyorum. Her üründe defolu, arızalı üretimler olabilir. Size de öylesi denk gelmiş sanırım. Ama ürünün kalitesiz veya kötü olmadığını kesinlikle söyleyebilirim. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, sıkıntı çıkarsa da gerekli desteği vereceklerdir.

    (9) (218)

    650 Km İçin Akvaryum Ve Balık Nakliyesi


    Profil resmi
    Malinua55
    02:09
    Tayin Nedeniyle 3 adet akvaryum ve 30 kadar damızlık boy cüce vatozlarımı taşımam gerekiyor.

    Balıklar şu anda toplu halde 250 litre akvaryumdalar. İlk planım 50 litre plastik saklama kabı vb bir kab ayarlayıp pilli hava motoru ile sevkiyatı sağlamak.

    İkinci planım ise strafor kutu ve poşette taşımak, bu plan olası fakat yorucu olacak zira arkadaşa gidip paketleme yapıp tekrar getirmek büyük sorun.

    Diğer bir konu ise sularını taşımak.
    Aklıma gelen ilk seçenek 5 litrelik bidonlardan 20 tane yani 100 litre su taşımak veya daha fazla.

    Düşünce ve tavsiye, tecrübelerinizi bekliyorum.

    Profil resmi
    Cyber_Scout

    Balıkları 6 ya böl.
    oksijen basılmış torbalara koy. Akvaryumcudan oksijen bas.
    Petshoplarda o² tablet satılır. Kılavuzuna göre torbalara dağıt.
    sakınan göze çöp batar.
    5 poşet toplam 7lt. Dayanma süresi 48 saat yaklaşık.(hava sıcak oksijen hızlı dağılır)

    Allah yolunuzu açık etsin

    (3) (323)

    Ciklet


    Profil resmi
    UsTa710

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263198/170720250247271.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263198/170720250247291.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263198/170720250247311.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263198/170720250247331.jpg[/IMG]
    Bu balık tüpçük çıkartmışmı erkek kovalıyo ama çifteşmiyo erkekte çok istiyo ne yapmam lazım

    Profil resmi
    Cyber_Scout

    Her durumda bir şey yapmak gerekmez. Fazla müdahale etmeyin.

    (1) (37)

    Akvaristlerin En Büyük Sınavı: Eşler! :)


    Profil resmi
    Aguamentist

    2 beğeni
    Merhaba dostlar,

    Özellikle evli arkadaşlarımızın hobiyi geliştirme veya büyütme süreçlerinde Yengen Vizesi'ne takıldığını az çok biliyoruz [:)))]
    Bu konuydan yola çıkarak hem hobideki kadın sayısının az olması hem de bu hobiyi evde yaparken kadının yeri hakkında eşimle güzel bir sohbet yaptık.
    Bu eğlenceli ve samimi sohbeti de "KADIN GÖZÜYLE AKVARYUM HOBİSİ | Akvaristlerin En Büyük Sınavı: EŞLER!" başlıklı güzel bir içerik haline getirdim.
    Konu hobi üzerine sohbet olduğu için burada başlık açtım.

    Umarım hem sizin hem de yengelerimizin hoşunuza gider[:3]
    Keyifli seyirler dilerim. [:)]
    [VID]https://youtu.be/EdBP4TJnPyU?si=Tfu3EcGObUHYANcG[/VID]

    Profil resmi
    Cyber_Scout

    Eş demek senin aynın demek . Değilse kötüü...

    (5) (84)

    Kardinal Tetranın Hastalığı Ne


    Profil resmi
    furkan0626

    Merhabalar akvaryumda 6 kardinal 6 kırmızı burun var. 50 litre akvaryum. Balıkta kamburlaşma incelme ve renginde solma var. Dün böyle bir sorun yoktu şuan baktığımda bu şekle gelmiş balık. Sadece birinde var. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252588/170720250038181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252588/170720250038201.jpg[/IMG][EDIT]furkan0626,2025-07-17 00:38:59[/EDIT]

    Profil resmi
    Cyber_Scout

    Yem olarak ne veriyor ve ne miktarda ve günde kaç kez veriyorsunuz?

    diğerlerininde mümkünse resmi iyi olurdu.

    (1) (50)

    Balığım Dipte Yatıyor


    Profil resmi
    İsmail_96965

    Herkese merhaba balığım dipte yatıyor
    Lepistesi 2 gün önce çevremdeki petshopların en bilinen ve en büyüklerinden birinden aldım ancak balık 2 gün olmasına rağmen alışamadı su değerlerim kötü değil diye biliyorum test kitimi kaybettim oyüzden atamıyorum balıkta görünen bir hastalıkta yok

    Profil resmi
    Cyber_Scout

    Aynı yerden aldığınız diğer balıkların net fotoğrafı mümkünse görebilirmiyiz?
    bu balık karnı boş görünüyor. Diğerlerinide görmek iyi olurdu.

    (10) (123)

    100 40 40 Akvaryuma Mobilya Parça Ölçüleri


    Profil resmi
    AmatorLepistesci

    Merhabalar yeni yaptıracağım 110 40 40 veya 100 40 40 6mm akvaryuma mobilyacı bir arkadaşıma mobilya yaptıracağım, profile ihtiyaç var mı, ortadan dikey destek attıracağım, yanlardan da gerek var mı, malzeme mdf tercih ettim, kalınlığı kaç mm olmalı, ve yükseklik olarak da 70 cm dedim, ayak seçiminde özel bir ayak seçmem lazım mı.

    Profil resmi
    AmatorLepistesci

    1 beğeni
    [QUOTE=KaanE]

    Cichledlerle de bitki bakabilirsiniz. Hali hazırda zebra ve sajika ile l.repens, tilki k. anubias, lepistes otu, saz vb. bakıyorum ben. Lowtech bitkiler sorun yaratmayacaktır. Yine de balığın türüne ve bitkinin türüne göre değişiklik gösterebilir. [/QUOTE]
    Hocam ilk kez ciklet macerama Apistogramma agassizii double red ile bu akvaryumda başlayacağım bende, kastettiğim cikletler aktif bir şekilde doğalarında bitki tüketne, o yğzden çığu hobicinin cama cam akvaryumlaeda tercih ettiği türler, şimdi yalan olmasın ciklet ve tetra türlerine bir antipatim var, ama yine de sürü ve kur yapma davranışını gözlemleme merakım daha baskın geldi, kumu da zemin bitkisi dikmeyeceğimden çok kalın tutmayacağım, önlerde 3-4 cm arkalarda da lav taşı ile yükselik yaratacağım. Bitkili akvaryumda benim için bir denge var, hightech çok yapay duruyor, daha çok biotopea yakın, az bitkili, blackwater akvaryumlar bana daha ilginç geliyor. Bitkisiz akvaryumda seviyor değilim ama çok bitkiliden de zevk aldığım düşünülmesin.

    (11) (246)

    Msobo Magunga Cikletim Değişik Davranış Özelliği.


    Profil resmi
    mbehzat

    Hastalık Belirtileri: yem verdiğimde onu ağzında yumurta gibi taşıması.
    Akvaryum Kapasitesi (litre): 450
    Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 frenatus ve 2 vatozla beraber.
    Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
    Filitrasyon: dış filtre
    İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
    Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb. Akvaryuma gerekmedikçe pek müdahale etmem balıkları kusturdum daha sonra dişi de böyle bir davranış oldu ama öncesinde iki tane balığımı kaybetmiştim yüzgeçleri iplik gibi oldu Sonra öldüler ben de bakctofish deri Damla kullanıp tedavi ettim. Şu an Bir sıkıntı yok ama 2-3 gün önce böyle bir davranış sergileyince erkekten kurtulmak için mi böyle bir şey yapıyor tam anlayamadım.
    Edit: 4 tane dişi birden kusturmuştum. Sanıyorum bu da onlardan biri. İlk başta 2e 10d wardı. Şuan 2e 8d war
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179878/160720250931551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179878/160720250932011.jpg[/IMG][B][/B][EDIT]mbehzat,2025-07-16 09:43:36[/EDIT]

    Profil resmi
    mbehzat

    [QUOTE=Orhan76]

    Hocam sadece tahminimi söyleyeyim. Eğer bir seferde çok miktarda yemleme yapıyorsanız, diğer tank arkadaşlarından saklamak ve daha sonra tüketmek için ağzında istifliyor olabilir. Günde 2-3 defa (ben genelde kendi amerikan cikletlerimi 3 defa sabah-öğle-akşam üstü beslerim) az miktarlarda besleyin. Döktüğünüz yem en fazla 1 dakika gibi bir sürede bitsin eğer bu zaman zarfında hala su yüzeyinde veya dipte yem varsa fazla besleme yapıyorsunuzdur.[/QUOTE]
    Yok hocam sanmam. Bunlar sincap falan değil ki. İlk kez duydum. Ama böyle birşeye de ilkkez şahit oldum.

    (2) (119)
  • SON MESAJLAR

    GÜNCEL 100 TANITIM

    SON İLANLAR

    KULLANICILAR

    • 25 Online Kullanıcı, 14 Üye

    Online Kullanıcılar

    FORUM İSTATİSTİKLERİ

    • 3,797,668 Mesaj
    • 408,613 Konu
    • 91 Forum
    • 145,128 Forum Üyesi
    • 1,466 Özel Forum Üyesi
    • 29 Kıdemli Akvarist
    • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

    Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

    Akvaryum Tanıtımı

    Uzun Aradan Sonra Tekrar


    Profil resmi
    Ahmetkngr - 00:04

    Ölçüler:40x40x40
    Canlı Türleri: lepistes,moli,plati,nerite salyangozu
    Bitki Türleri: bacopa monieri.ludwigia repens,gül,tütün,saz,subulata,tuberculatum,tripatri,cüce saz.
    Tankın Yaşı: 10gün
    Filtrasyon ve Işıklandırma: sunsun 603b dış filtre. Dıy yapım smd led armatür.
    Tasarım ve Dekorasyon: herhangibi bir stil yok tamamen elimde olan bitkilere göre. Yaklaşık 2 sene sonra tekrardan tabiri caizse elimizi alıştırmak için kurduğum basit bir tank.

    Selam Arkadaşlar yaklaşık 2 sene sonra hobimizden ayrı kalamayıp basit bir akvaryum tekrardan kurdum.
    Akvaryumda genel olarak bitkilerim çok güzel gidiyor. Zemin olarak e ticaret sitesinden getirttiğim standart bazalt siyah bir kum kullandım bitkileri destekleme amacı ile ara ara jbl misket gübre eklemesi yaptım. Zemini kalın tuttum misket gübreler beni her zaman korkutuyor :)
    Kurulumdan 5 gün sonra 3 adet nerite 15 gün sonra da yaklaşık 10 adet kadar canlı doğuran eklemesi yaptım.
    Filtrede sera siporax,sünger ve seacham matrix kullandım. Zaten mini boy bir dış filtre olunca doldu sayılır.
    Bitkiler ilk 1 hafta cok güzel gelişme gösteriyorlardı. Şuan 10 günde tripatri,subulata da sararmalar başladı.
    Ara ara ekleme yapacağım. Her ne kadar tasarım akvaryumu olmasa da kendi zevkimizce yaptığımız akvaryumlar güzel yorumlarınız ve yapacağınız eleştiriler için teşekkürler...

    İlk kurulum günümüz...
    35567/270520250000481.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235567/270520250001541.jpg[/IMG]

    Yanlış hatırlamıyorsam 4 veya 5 günü.
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235567/270520250002001.jpg[/IMG]

    10 gününde hali bu şekilde dedigim gibi birkaç bitki aramızdan ayrılacak.
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235567/270520250003181.jpg[/IMG]

    (3) (11) (3)
    Canlı Tanıtımı

    Neolamprologus Multifasciatus


    Profil resmi
    muhammet abaci - 23:15

    Neolamprologus multifasciatus
    Tanganyika gölü cüce kabukcul türdür
    Küçük boy nano


    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252311461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252311491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252311531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252311561.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252311591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252312101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252312141.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252312171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252312211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252312241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252312271.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252312301.jpg[/IMG]

    (4) (11) (12)

    En Güncel 50 İlan


    Forumda Son Konular


    SON MESAJLAR

    Beyaz Benek ile Işığın İlişkisi


    Profil resmi
    bjkalley - 01:34

    Özellikle deniz akvaryumundaki tang türlerinde beyaz benek sık rastlanan bir durum. Bunun dışında tetralar (özellikle kardinal), L vatoz serilerinin büyük kısmı gibi sıcak su balıkları ve labio gibi pulsuz balıklarda da çoğunlukla işler iyi giderken bile tek tük beyaz benek görülebilir. Bu durum kötü su şartları olduğunda bazen balığı öldürecek boyutlara bile ulaşabilir.

    Daha önce de gözlemlediğim ancak tesadüf olarak gördüğüm bir durum defalarca tekrar edince iş kafamda tesadüflükten çıktı. Işık sürelerinde düzensizlik olduğunda veya zamanlayıcı (timer) ayarlanmayıp ışık tüm gün açık kaldığında balıklarda beyaz benek ortaya çıkıyor.

    Balıkların da dinlenmeye ihtiyacı olduğu ve tüm gün açık kalan ışık veya düzensiz ışıklandırmada strese girip mukoza salgısını azaltacağı gerçeğini zaten biliyoruz. Onun dışında durumlar var mı açıkçası bunu merak ediyorum.

    Beyaz benekler tabana düşüp burada bölünüp ardından akvaryuma yayıldığından beyaz benek olduğunda ışığı kapatmazdım. Böylece balıklar uyuyup dibe çökmez, üzerilerine fazla sayıda beyaz benek yapışamazdı. Ancak özellikle deniz akvaryumlarında gördüm ki ışık kapatmama olayı sağlam pullu, yem yiyen sağlıklı balıkları bile beyaz benekten nasiplendiriyor. Bu durumda ışık düzenini bozmamak en iyisi gibi.

    http://www.fbas.co.uk/Velvet.html bu adreste velvet denen bir hastalıktan bahsediliyor. Oodinium olarak bilinir ancak tam oodinium da değildir deniyor. Beyaz beneğin 10'da 1'i boyda küçük ve fotosentez yapabiliyor. Tedavisinde akvaryuma girecek en küçük ışığın bile kesilmesi öneriliyor. Beyaz beneğin doğrudan fotosentez yapmadığı bilimsel olarak gayet açık ancak ışığın balığı zayıflatması dışında onu güçlendirici ne gibi etkileri olabilir? Suda serbest yüzen alglerle beslenebilir mi? Yoksa ışıkla beyaz beneğin doğrudan bir alakası yok mu?

    Saygılar,

    Cevapsız Konu
    Cama Cam Akvaryum.

    Profil resmi
    cebeci -

    Satılan Malzeme(ler): Cama cam akvaryum.
    Adet Fiyatı: Ücretsiz.
    Toplu Alım Fiyatı: Ücretsiz.
    Adedi: 1
    İrtibat Bilgileri: 05074703470
    Nakliye ile İlgili Ek Bilgiler: Evden teslim.
    Diğer Ek Bilgiler:
    60*40*30 ölçülerinde.
    Alayım satarım demeyecek, ekonomik koşulların zorladığı, bu işe meraklı aynı zamanda bilgisi olan bir arkadaşa hediye etmek istiyorum.
    Yer 4.Levent metro istasyonuna yürüme mesafesinde.
    Wp üzerinden ulaşın lütfen.
    Teşekkürler...
    Fotoğraf: Yüklenecek.

    Küçük Boy Sürü Önerisi


    Profil resmi
    Karakus7 -

    Merhabalar 35x35x35 bitkili co2li yeni bir tank kurdum içerisinde 1 çift apistogramma panduro ve 5 adet garra var içerisine ufak boylarda ama sürü olarak gezmesini istediğim bir çeşit eklemek istiyorum tür önerileriniz nelerdir?
    10 adet Clown Killifish koyup denedim ancak çok güzel balıklar olsa da yüzeye çok yakın ve az hareket ettiklerini düşündüğüm için hayalimdeki gibi olmadı onların yerine orta bölgelerde yüzmeyi seven ufak bir grup düşünüyorum.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/257721/160720252219281.jpg[/IMG]

    (7) - (6095575)

    Adana Evcilal Pet Shop


    Sizin ve evcil hayvanlarınızın mutluluğu için gereken her şey bir tıkla kapınızda! Evcilal, evcil hayvan ve akvaryum malzemelerinde Türkiye’nin en geniş ürün çeşitliliği iddiası ile çıktığı yolda, güvenli alışveriş sistemi ve profesyonel müşteri hizmetleri desteği ile %100 müşteri memnuniyetini garantiliyor. Akvaryum ve balık malzemelerinde Türkiye’nin en geniş ürün çeşitliliği de Evcilal’da. Akvaryumu hobi edinen ve yeni başlayan kullanıcıların yanı sıra, akvaryumda profesyonel çözümler isteyenler için de balık yemleri, iç ve dış filtre, akvaryum dekorasyonu, aksesuar seçenekleri kargoda kırılmazlık garantisi ile meraklılarına Evcilal ile ulaşıyor. Akvaryum sahiplerinin, açık balık yemlerinin güvenilirliği ve tazeliğine özen gösterdiğini biliyoruz. Biz de Evcilal olarak, balıklarınızın sağlığı için en taze açık balık yemlerini özel saklama ve paketleme koşulları ile evinize kadar ulaştırıyoruz.

    www.evcilal.com

    Adana

    Son 50 Tanıtım


    Profil Yorumları

    Red tail big ear ribbon yavrum


    Profil resmi
    -

    http://www.akvaryum.com/Yarisma/resimler/02032019001203840.jpg

    ()
    Canlı Tanıtımı

    Blue lace big dorsal


    Profil resmi
    -

    http://www.akvaryum.com/Yarisma/resimler/07032019235747486.jpg

    () (5950388) (144697)
    PROTOMELAS FENESTRATUS STEVENİ "TAIWAN REEF"

    Profil resmi
    -

    http://www.akvaryum.com/Yarisma/resimler/02032019003651319.jpg

    () ()
    Sohbeti tam ekranda aç  

    Ana sayfa gösterim biçimi: Günün ilk açılışında genel bakışı, kalanında akışı göster. (Varsayılan) Her zaman akışı göster. Her zaman genel bakışı göster.

    İstanbul


    Trend Akvaryum

    240 adet akvaryumda satışa sunulan balıklar, bitkiler ve karidesler, geniş malzeme ve yem stoğu ile hem deniz hem tatlı su canlıları satışı yapmakta olan Trend Akvaryum Türkiye'nin en büyük tatlı su akvaryumcusudur. Geniş ürün yelpazeli sanal mağazası da bulunan firma Üsküdar'da bulunmaktadır.

    İzmir


    Malawi İzmir

    Malawi ve Tanganyika Cichlidleri'nin çeşidi kadar, Dennerle bayisi olması ile bitkili ve tropikal türlerde de oldukça iddialı bir akvaryumcu.

    Ankara


    Doğa Akvaryum

    Tetra türleri, canlıdoğuranlar, cüce cichlidler, discus ve pek çok bitki türünü bulabileceğiniz bir akvaryumcu.

    Adana


    Guppy Pet Shop

    Geniş yelpazeli sanal mağazası ve dükkanıyla Anadolu'nun en öne çıkan firmalarından.

    Son 24 Saatte En Çok Mesaj Gelen Konular


    Son 24 Saatte En Çok Beğeni Alan Konular