ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
B. Uygar Mitat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Aralık 2011 03:27
Son Ziyaret:
14 Mart 2012 22:17
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Baha Uygar Mitat
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Biyolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

B. Uygar Mitat
Moleküler Biyoloji - Tubifex tubifex

SON 3 MESAJI

artık planarya olduklarına eminim.
Merhaba. Ben de planarya arıyorum. Elinde olan biri varsa iletişime geçebilir mi? 
Tubifex canlısının akvaryuma etkileri
Tubifex tubifex, halkalı solucandır (annelid), kısacası boru şeklinde bir yapısı vardır. Beslenmesi süzme şeklinde olur, yani bu boru bir nevi filtre görevi görür. Bu sebeple, ilk mesajda bahsettiğiniz diğer canlılar gibi suyu berraklaştırma özelliği mevcuttur. 

Hastalık konusu ise;

Bu filtreleme/beslenme sırasında yaşadığı ortamdaki mikroorganizmaları da içerisine alacağı için taşıyıcı olma riski vardır. ( aynı şekilde HBV (hepatit b virüsü) de dahil ) 


tubifex üretimi denemeleri
Herkese Merhabalar, 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı bünyesinde Tubifex tubifex canlısı üzerinde moleküler düzeyde çeşitli araştırmalar yapmaktayım. 

Öncelikle Tubifex tubifex'in laboratuvar ortamında yaşatılması konusunda pratik bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Gerçekten laboratuvara düzenek kurma konusunda güzel bilgiler aldım zira akvaryumculuk-balıkçılık hakkında hiç bir bilgim yok. 

Ardından şaşırtıcı şekilde hiç bilmediğim bir konuyla başlayan sohbetin bilgim dahilinde olan bir konuya yöneldiğini gördüm ve benim de üreticilere ve kullanıcılara faydamın olabileceği düşüncesiyle mesaj yazmak istedim. 

Tubifex'in çeşitli viral hastalıkların konakçısı olduğu doğrdur. Hepatit B hastalığına sebep olan HBV kan yolu ile bulaşan bir virüstür ve karaciğer iltihaplanmasına sebep olur. Açıkçası kontaminasyon riski oldukça yüksektir. 

FAKAT,

Bu halkalı solucan ile kan temasınız olmadığı sürece sorun yoktur. ( lütfen eldiven kullanın ) 

Bir solucanın HBV+ veya - olduğunu ancak genetik tarama testi yaparak anlamak mümkündür. Eğer bu testi yaptırabilirseniz kendinize bir koloni oluşturarak sıfır risk ile üretim yapabilirsiniz. ( Ben hiç bir laboratuvarın oldukça pahalı kitler kullanılarak gerçekleştirilen bu testi yapacağını zannetmiyorum. ) 

En azından benim bildiğim, bir solucanı öldürmeden ( uV ışığına vs. maruz bırakmadan ) virüsten arındırmanız mümkün değildir. Akan suda muhafaza ederek bağırsaklarını boşaltmanız sadece toksik atıkları ve solucanın yetiştiği kötü şartlardaki ortamın artıklarını uzaklaştıracaktır. Virüs DNA'sı konakçının DNA'sına entegre olarak kendi ürününü sentezler ve replike olur. 

Pratik anlamda üretim ve yaşatma konusunda denemelerini sunan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.