ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Turq
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Haziran 2009 22:00
Son Ziyaret:
07 Şubat 2010 16:10
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Mecnun Yüksel
Doğum Tarihi:
12 Haziran 1985
Yaş:
38
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Muîni zalimin dünyada erbab-ı denâettir. Köpektir zevk alan sayyad-ı bi-insafa hizmetten

SON 10 MESAJI

Kaplumbağalar Oyun Oynar Mı?
Slm ;
 
Merakımı mazur göründe şu 20 yıllık kaplumbağalarınızdan birkaç kare görme imkanımız var mı acaba ?
 
Türkiye'de büyümüş ve 20 yılı devirmiş hiç kaplumbağa görmedim , o nedenle istiyorum .
 
Eğer foruma foto koymanızda sakınca varsa , bana ÖM den foto yollayabilirsiniz , hatta evinize gelip 20 yaşındaki kaplumbağalarınızın fotolarını çekmek isterim .
 
Bir de unutmadan Aslan Kılıç isminde bir beyde bu 20 yıllık kaplumbağalarınızın fotoları varmış ama biraz genç çıktılar diyor , sanırım ışıktan dedi . Bende cevaben ışıktandır , IŞIK tan dedim . Göz%20Kirpma
 
Saygılar .
İllaki uvb lamba mı?
Sürüngenler için kullanılan UV ler 3 kategoridir . Bu bahsettiğiniz en güçlüsü kafes üretiminde ve çok sayıda hayvanın beslendiği çifliklerde kullanılanlardandır . Ev içi kullanılmaz . Ev içi 10.0 lar asla yanıklara vs sebep olmaz .
 
Türkiye de büyük ( 20 metrekare) kafeslerde kaplumbağa besleyip , ülkemizde satılmayan bu UV leri kullananlar olduğunu bilmeden yazdığım için kusura bakmayınız . Ben sizlerin kullandığını bilseydim tümünü yazardım . Ancak faydasız bilgi , gereksizdir o nedenle hiç değinmedim .
 
Ev içi sürüngen beslenmesi konusunda UV 10.0 dahil hiçbirinde hiçbir risk söz konusu değildir . Makaleleri çevirirken hangi materyalin hangi ortamda ve ne şekilde kullanıldığı ayrıntılarına dikkat etmeden yorumlarımı eleştirmemenizi tavsiye ederim .
Ayrıca kaplumbağa demişken tüm kaplumbağalar olarak genellemekte son derece yanlıştır . Zira kaplumbağalar için de 2.0, 5.0 ve 10.0 farklı türlerde farklı kullanımlar vardır . Tüm türlerde hangisinin kullanıldığını tek tek yazmalımıydım ? Ki konu ve soru ile alakasız , eğreti bir bilgi olurdu .
 
Su altında sürekli zaman geçiren ile bir çöl kaplumbağasını da siz aynı kefeye koymuş oluyorsunuz kaplumbağa demekle  . O nedenle sadece genel değindim aksi halde tüm türleri tek tek yazmam gerekirdi onu da artık siz yazarsınız .
 
Sürüngen ürünlerinde özellikle aydınlatma ve ısıtıcı da güvenlik en önemli unsur kabul edilir ve bahsetmiş olduğunuz markalar ( ki böyle bişey okumadım - duymadım ) ürünlerine bu uyarıyı koyar . Ayrıca ülkemizde satılmayan bir markadan sırf birilerini yermek veya alt etmek arzusu altında neden bahsetme ihtiyacı duyayım ?
 
Özetle UV ZARARSIZ ve KULLANILMASI ZORUNLU bir lambadır  .
 
 
Turq2009-07-15 10:17:10
İllaki uvb lamba mı?
 
Bu lambaların dereceleri vardır ve kesinlikle radyoaktif yanıklara neden olmazlar .
 
Solaryumda kullanılanlar , bu UV lerle kıyaslanamayacak kadar güçlüdür . Sürüngen UV leri ise 30 cm den sonra etksizdir . Asla yanıklara yol açmaz , gözlere zarar vermez ve Spot lamba ile beraber açılmalı , beraber kapanmalıdır ki hayvan ondan istifade edebilsin  . Kısacası kaç saat spot altında güneşlendiriyorsanız , o müddet açık olmalıdır . Biz genelde 12 saat açık bırakırız .
 
Sürüngenler için kullanılan UV lambaların kanser yapması sadece gerçek dışıdır , bu güçte lambalar değildirler .
 
Bence insanlar neyle neyi kıyasladığını bilmeden yazılar kaleme almamalıdır .
Kaplumbağam Hakkında
Slm ;
 
Kaplumbağalar suyu sürekli bu şekilde süzerler . Oldukça doğal ve normal bir durum . Endişe edilecek bir tuhaflık olmadığını düşünüyorum .
Kaplumbağamı Doğaya Salsam...
Sevda Hanım bizim size anlatamadığımız TÜRKİYEde YAŞIYORUZ ve burda KAPLUMBAĞA BAKMA YERLERİ hiç YOK . O nedenle ya birine verilecek ya doğaya salınacak ya da uyutulacak .
 
Doğaya zaten salınmamalı konusunda herkes hem fikir .
 
E birine verildiğinde ki böyle kaplumbağayı çok seven biri olacak ki uzun yıllar beslesin , diyelim ki 5 yıl besledi . Sonra o da vermek için adam arayacak , en sonunda hayvana yine Doğaya salınmak kalacak .Ya da hergün sahiplendiriyorum ilanı verilirken , kaçının sahiplenildiğini biliyor musunuz ? Ben birkaç ilan sahibine sordum ; aylarca bekledim kimse istemedi petshop a verdim diyor . Petshop ta ne oldu o hayvan ? Bakımsız kötü bir yere ya da bir kovaya atıldı , birinin gelip onu almasını ya da ölmeyi bekleyecek .
 
Uyutmak konusunda ise zaten ülkenin ve hayvanın durumuna göre bu kararı UZMAN VETERİNER HEKİM verir . Son söz ve uygulama hakkı onundur . Eğer bakım evleri olaydı zaten ben bu yazıları yazmazdım .
Kaplumbağamı Doğaya Salsam...
Sevda Hanım Türkiyeye heryıl binlerce kaplumbağa ithal edilmekte ve yüzlercesi ölmeden büyütülmekte , yine onlarcası da doğaya salınmakta .
 
Sizce bu miktarları besleyebilecek insanlar var mı ?
 
Bizler ne miyiz ? Bizler Katiliz . Yemek için de inekleri kesiyoruz . Kimse Kasapları protesto etmiyor ama . Söylemiş olduğum gibi hayvana eziyet etmektense öldürmek daha İNSANCILdır .
 
Allah a hesap vermek bir yana , onun kurmuş olduğu yüce sistemi harap edecek bir yabancıyı bertaraf ettiğimiz için mükafat bekleyeceğiz . Avustralyada da kedileri öldürmediklerinden şu an pek çok yerel Avustralya türü yaşam savaşı veriyor .
 
ANCAK bu tür kararları UZMAN VET. HEKİMLER verir ve uygular . Bilginize .  
 
Kaplumbağamı Doğaya Salsam...

Açıkcası ben ve birkaç arkadaşım bu durumdaki hayvanlara kapılarımızı açmaya hazırız ancak evcil sahipleri zaten bedava veriyorum bir de gönderme masrafı ile mi uğraşacağım diye yakınıyor .

İllaki uvb lamba mı?
Uv lamba sürüngenler için çok önemlidir . Ev içi bakımlarda olmazsa olmazdır .
 
Tüm Sürüngenler için farklı farklı UV lambalar vardır . Softshell -Mud -Musk-Snapping gibi sürekli su içinde olan kaplumbağalara bile UV 2 kullanılması gereklidir .
 
UV nin (ev içinde ) lamba (floresan) dan başka alternatifi yoktur .
 
Lütfen UV yi ihmal etmeyin . Hayvanın dönem dönem güneş altında bırakılması asla yeterli değildir . Günlük ihtiyaçlarıdır .
 
Kullanınca farkı göreceksinizdir . Renklerinde ve canlılıklarındaki değişiklik bile sizi fazlasıyla tatmin edecektir .
Kaplumbağamı Doğaya Salsam...
Slm;
 
Doğaya salmaktansa , veterinere götürüp UYUTTURMAK bile daha doğru ve insaflı bir karar olacaktır .
 
Bu hayvanlar bebekken bile çok uzun mesafelere dayanabiliyor . Türkiye'nin herhangi bir yerine otobüs vb ulaşım araçları ile gönderebilirsiniz .
 
Hiç kimse almazsa ben dahi almayı düşünebilirim .
 
İyi günler .
Japon Semenderim Şişti

Sorunun ne olduğunu bilmeden tedavi mümkün olamaz . Kullandığınız yemin markası ve hijyen koşulları , ya da vivaryuma düşmüş bir böcek de bu etkiyi yapabilir . Ortam, yem  ve hayvan hakkında daha fazla görüntü ve bilgiye gerek var .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.