ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
xthree
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Kasım 2010 15:49
Son Ziyaret:
15 Mart 2015 20:18
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa BEY
Doğum Tarihi:
15 Ekim 1981
Yaş:
42
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa BEY

SON 10 MESAJI

Tropheus Yumurtlama Sorunu ve Başka bir prb.
Havalandırma oranını tavsiyeler üzerine arttırdım. Su değişiminide yine söylediğiniz gibi bu ara sıklaştırıp değişim miktarınıda arttırıcam. Bakalım gözlemleyelim. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.
Tropheus Yumurtlama Sorunu ve Başka bir prb.
Resme dahil olmayan karede 24saat ic filitre calismakta. Yani havasizliktan yapmiyorlar.
Tropheus Yumurtlama Sorunu ve Başka bir prb.
Akvaryumum 350 lt. Haftada yaklaşık 50-60 litre su değişimi yapıyorum. Dış filitrem mevcut. Dip çekiminide su değişimi ile birlikte yapıyorum.
Tropheus Yumurtlama Sorunu ve Başka bir prb.
Arkadaşlar Merhaba

Tropheus ikola besliyorum. Balıklarım 6 ay evvel ilk yavrularını büyütmeye başladılar. Dişilerimden 1 veya 2 batın yavru büyüttükten sonra yumurtlamaz oldular. Yaklaşık 4 aydır yumurtlama olayı gerçekleşmiyor. Yavru aldığım dönem ile şimdiki dönem arasında beslenme ve su şartlarında herhangi bir değişiklik yapmadım. Beslenmelerine dikkat ediyorum. Sularınıda zaman zaman tazeliyorum. 350 litrelik tankım var. 12 adet anaç ikolam var. 3 erkek 9 dişi olarak besliyorum. Sizce neden yumurtlamayı kesmiş olabilirler ? Dinlenme dönemi desem 4 aydır yumurtlama yok. Bu süre içerisinde yumurtlamaları gerekmez mi? Yardımlarınızı bekliyorum.

Birde Son zamanlarda resimdeki gibi zaman zaman su yüzeyine dogru kafalarını kaldırıp dik bir şekilde askıda duruyorlar. Bunun sebebi nedir acaba ?


xthree2014-03-16 19:51:29
Neon tetra ve rasbora kaç gün aç kalabilir?
Dönüşte sonucuda yazarsanız seviniriz.
130 litre ne besliyim?
Tetra gurubu olabilir. Akvaryumunu kurmadan once dekor inxelemesi yaparsan faydasi olur
Tül zebra
Üretimi nasıl oluyor acaba ? bende 10 tane kadar var 2 sinin karnı davul gibi görünüyor. Yardımcı olabilirmisiniz ?

[QUOTE=tanrikurt]

Ben ürettim beyazı bile çıktı aralarında. Ama albino değil.

Saygılar...
[/QUOTE]

tuzlu su akvaryumu neden daha zor?
[QUOTE=InFlames]Mustafa bey aslında owerflow veya taşıma iyi yapıldığında pek sorun çıkarmıyor. Biraz kafa yorup sanırım iyi hesap kitap yapılması gerekiyor. Sıfırdan tank yapılacaksa taşırma kule sistemli yaptırmak sanırım en iyi yöntem. Owerflow sanırım elinde tank olan ve elindekini bozmak istemeyenlerin tercihi gibi görünüyor. Asıl benim canımı sıkan aydınlatma üzerindeki karmaşa =) T5 ler, Halide lar, Power led ler, Florasanlar =) Sanırım ben projelendirme zamanım geldiğinde bu işle çok uğraşıcam.

Selamlar.
[/QUOTE] Elimde mevcut bir sistem var. Yağmur marka orjinal mobilyalı bir sistem. Bu nedenle sump sistemini owerflow olarak düşünüyorum ( düşünmeye çalışıyorum ) sump sistemi yapan bir arkadaşla görüştüğümde bana bir sürü pimaş boru çıkartıp sistemi anlattı ve ne kadar kötü görüntü olacağından bahsetti. sizinde söylediğiniz gibi hesap kitap isteyen bir iş olduğunu ve 5-6 gün normal çalışıyor gibi görünüpte 7. gün taşmaya başlayan sistemlerin olduğunu söyledi. Bu nedenle elim ayuağım bağlı kaldı. Ama anladığım kadarıyla şuda bir gerçek ki sump yoksa berrak suda yok.
Sizin ışıklandırma derdinize gelince.. Şahsi fikrim MH ışıklandırma sistemleri bu işte en iyisi. Ama ne kadar sürede ne kadar enerji tüketir bilemiyorum. Sanırım gerçek hayatı simüle etmek gerçekten çok zor, maliyetli ve meşakkatli :)
tuzlu su akvaryumu neden daha zor?
Tuzlu suya geçmeyi bende düşünüyorum. Sırf şu aralar maaliyetinden dolayı ertelemek zorunda kaldım. ancak bu süre benim bilgi toparlamam için çok çok iyi oldu. zatem imkanımda olsa araştırmalarımı yavaş yavaş yapıyordum. Benim en çok takıldığım mevzu filitrasyon işlemi.. Bu işi sadece ps ile çözebilirmiyim ? Owerflow sump hakkında kafam allak bullak oldu. Kimisi olur diyor kimisi çok iyi ayarlanması gerekir yoksa taşar diyor. Ve uzayıp giden bir sürü makaleler.. Açıkcası bu sump içini bir türlü çözebilmiş değilim...
Farklı Bir Yavruluk...
Sıcak silikon suya salınım yapacağından dolayı tehlikeli olacağını düşünüyorum. Proje çok güzel. Birtek silikon antibakteriyel akvaryum silikonu kullanılırsa çok daha sağlıklı olacaktır. Elinize emeğinize sağlık.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.