ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gunayg
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Aralık 2010 23:47
Son Ziyaret:
20 Aralık 2015 03:31
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
günay gürsoy
Doğum Tarihi:
21 Mayıs 1973
Yaş:
50
İl:
Kirklareli
Meslek:
şişecam
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Mbuna İmparatorluğu(Yeni Türler,Yeni Dekor)
Onur Merhaba,
Paylaşımını geç farkettim, herşeyin sen ve balıklar adına güzel gitmesine sevindim.
İyi temennilerin yanında ufak bir de eleştiri yapmak istiyorum, lütfen daha iyi fotoğraf kareleri
 
Saygılar...
 
  
Yavru mu almalıyım damızlık mı ?
Akvaryum hobisine yeni başlayan tüm arkadaşlara şiddetle tavsiyem yavru balık almaları...
Dişi erkek ayrımını belirlemede tecrübesiz olduğumuz bu dönemlerde, ticari amaç güden akvaryumcuların tuzağına düşüyoruz.20 adet ps. polit alıp sadece 1 adet dişi balık sahibi olmak başımdan geçen en kötü deneyim.
Yavru alıp besleyerek, üreme erişkinliğine kadar geçecek olan 7-8 aylık süreç yeni başlayan hobicilere bilgi birikimi sağlayacaktır. 
 
Saygılar.
suyun üstünde beyaz bişeyler var

Filtrenizin boruları yosunlaşma yapmış olabilir.

Saygılar.
gunayg2011-04-25 16:00:38
Ciklet Akvaryumunda Aydınlatma süresi?
Konu yanlış yerde açılmış olsa da (Yönetim gereğini yapacaktır) bilgi vermek isterim.
 
Malawi gölü balıkları genellikle dip, nadiren de orta seviyede yüzen türler olduğundan dolayı yaptığınız uygulama (yani loş ve/veya karanlık) doğrudur. Özellikle saat 22:00 dan itibaren kapatılması gelişim ve üremeleri açısından yararlı olacaktır.

Elektrikçilerde elektronik ve mekanik olmak üzere iki türlü timerler satılıyor.Ses yapmasından dolayı mekanik yerine, cüzi bir fiyat farkı ile elektronik almak tercihimdir.

Yaz saati uygulamasında timerler çok gerekli gibi gözükmese de, kış saati uygulamasında işe gidiş-dönüş saatlerimin 30 dk. öncesine ayarlayarak balıkların kendine gelmelerini sağlıyor ve yemleme yapıyorum.

Saygılar.  

gunayg2011-04-25 14:27:58
Okulda Akvaryum Dünyası Yeni Fotoğraflar Sayfa 616

Cihan Bey,

İlk sayfadan itibaren konuyu ana başlıklarıyla okumaya çalıştım.Eyleminizin zamanla sizden çıkıp  büyük bir kitle tarafından sahiplenilmesine şahit oldum. Çocukların sıcaklığı hemen hissediliyor. Konu forumun gülen yüzü gibi.
Hobiye ve insanlık değerlerine verdiğiniz önem için sizi canı gönülden tebrik ediyorum.
Saygılarımla.   
gunayg2011-04-21 12:59:28
Ps. Polit, Ps.Demasoni ve Maison Reef
[QUOTE=cihangir]Ben takipteyim kardeşim, son durumlar nedir?[/QUOTE]
 
Cihan Bey;
Yeni resimleri iki gün önce ekledim.Koloni oluşumu için ay farkıyla sıralanan 3 tür balıktan Maison Reef'leri 1e2d olarak ana tankta bıraktım.(Cinsiyet ayrımında yardımları için Sn.Ümit Tunç'a teşekkürlerimi bir kez daha iletirim.) 5 adet demasoni için edindiğim bilgiler ağızlarına yavru almadıkları sürece yanılabileceğimiz yönünde, o yüzden bekleyip göreceğiz. Politler içinse sanırım 2 aylık bir sürece ihtiyacım var.
Maison Reefleri ayırmamla birlikte akvaryumda hareketlilikte arttı bu yüzden dağınık olan kayaları öbek halinde iki tarafa yığdım.
Konuyla ilgilenmenize sevindim, uyarı ve önerilerinize açığım.
 
Saygılarımla.
Maison Reef'lerime Bakarmısınız

Evet haklısınız olduğundan fazla bir mavilik var, ışıktan değil makinemden kaynaklanıyor.Yeni fotoğraflar çektim yine aynı görüntüyü verdi. Elimde bulunan makine hakkında (nikon d80) tam bilgiye sahip değilim.Bu şekilde yardımcı olamıyorsanız yarın ayarlarını öğrenip yeni fotğraflar ekleyebilirim.

Yazınızı öncesinden de bir kaç kez okudum.Anüs - vent ten bakmak istemiyorum çünkü hata yapma olasılığım yüksek ayrıca yakalma sırasında ürken ve strese giren balıklar en az 1 ay kayaların arasından çıkmıyorlar. Dişi erkek ayrımında acı tecrübeler yaşadığım Ps.Politler'de olduğu gibi alfa erkek bu cinslerde de mevcutmu?
 
İlginize teşekkürler.
gunayg2011-04-18 00:00:42
Maison Reef'lerime Bakarmısınız
Sanırım 6-7 aylık maison reeflere 3 aydır ben besliyorum.(1-2), (3-5), (4-6) nolu resimlerdeki balıklar aynı olup, varyeteleri ve cinsiyetleri konusunda yardımcı olurmusunuz.
Gerçi renklerine bakıldığında 1e 2d gibi duruyor ama Ps.Polit'lerde olduğu gibi bu türlerde de alfa erkek olma durumu söz konusumudur.
 
Saygılarımla.
Ps. Polit, Ps.Demasoni ve Maison Reef
Yaklaşık 1'er aylık dönemlerde bu başlık altına fotoğraflar ekleyerek balıkların gelişimlerini gözlemlemek için bir arşiv oluşturmaya çalışıyorum.
 
 
Saygılarımla.
gunayg2011-04-19 01:11:21
İnsan Yapımı Balıklar
Akvaristlerin hibrit üretimler hakkında bilinçlenerek, genetiği ile oynanmış türlere rağbet etmeyip üretimlerinin azalmasına katkıda bulunmaları gerekmektedir. Gürkan Bey'e bu anlamda teşekkür ederim.
Ülkemizde iki kez denenen hibrit çizgili levrek yetiştiriciliği bırakıldıkları Eğridir ve Beyşehir göllerinde diğer türlerinde azalmasına sebebiyet vermiştir.
Hibrit balıklar için yaşam bir hayli zor iken, farklı türleri eş tutarak diğer balıklarında etkilenerek yok olmasına sebebiyet verebiliyor.
Akvaryum hobisinin ilerlediği ülkemizde gün geçmesin ki yeni bir safkan tür ülkemize girmesin. İçlerinden biri mutlaka bize hitap ediyordur.
Saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.