ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
konstrüktör
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Şubat 2011 11:07
Son Ziyaret:
02 Kasım 2021 12:05
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
FAZIL EYNİHAN
Doğum Tarihi:
16 Şubat 1975
Yaş:
49
İl:
Istanbul
Meslek:
Konstrüktör Ressam
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/106200.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Led aydınlatma
[QUOTE=konstrüktör][QUOTE=Reinhard]

Fazıl bey adaptörüm var 12 voltluk ona bağlantısını ben kendim yaparım. silikon şerit ledi 10 lira civarında metresini temin edebiliyorum. Size sormak istediğim hangi ölçülerde akvaryumu aydınlatıyorsunuz ve tatmin edicimi ?

[/QUOTE]
 
Göktuğ bey,
Bence harika bir fiyat 10 TL 
Benim küçük bir akvaryumum var 70x35x40h . 60cm uzunluğunda iki sıra yani 120cm toplam led kullanıyorum. Gayet tatmin edici bence, bu arada canlı bitki yok içinde o yüzden bitkili bir örnek veremiyorum. Biliyorsunuz çeşitli renklerde ledler var bendeki beyaz. Değiştirdikten sonra görenler çok olumlu yorumlar yaptı. Mesela balıkların gerçek renklerini daha iyi gözlemlendiği gibi.
 
Ayrıca duyduğum kadarı ile bitkilide iyi sonuç veriyormuş bunu silikon ledler için söylüyorlar. Bence sizin akvaryuma 3 sıra 1'er metre led harika olur. Kapağa folyo veya reflektör çok iyi sonuç vereceğini kullanan biri olarak tahmin ediyorum... Saygılar...
Led aydınlatma
[QUOTE=Reinhard]

Fazıl bey adaptörüm var 12 voltluk ona bağlantısını ben kendim yaparım. silikon şerit ledi 10 lira civarında metresini temin edebiliyorum. Size sormak istediğim hangi ölçülerde akvaryumu aydınlatıyorsunuz ve tatmin edicimi ?

[/QUOTE]
Led aydınlatma

Merhaba arkadaşlar işlerimden dolayı epeydir girmiyordum..

Arkadaşlar ben 1-2 ay önce aldım ve kullanıyorum. Benim aldığım silikon şerit led. Ben metresini 17,5 TL ye aldım ve adaptörde almak lazım voltu ayarlanabilir adaptör aldım o da 10 TL idi. Bu arada max. 12 Volt ile çalışıyor. Adaptör üzerindeki ayar düğmesini kullanarak 12V, 9V, 6V, 3V istediğimiz volta getirerek kısıp açabiliyoruz.

Yukarıdaki resim ilk çıkan led resmi bacaklı olarak tabir ettiğimiz, her bir ledi bacaklarından tek tek lehimleyip kullanılanlarından. Benim aldığımda hiçbir şekilde tel yok sadece 5mt lik büyük makaranın uçlarında var sadece kaç mt alacaksak uygun yerinden kesilip, yine uygun yerine kablo lehimleniyor.
 
Bildiğim kadarı ile bilgi vermeye çalıştım herkese sağlıklı balıklar...
Çiklet Balığı bakımı

Zafer bey, illa chiclid beslemek istiyorum diyorsanız bence sarı prenses 1e 3d şeklinde besleyebilirsiniz. Yanında vatoz olabilir çok küçük değilse. Ama çöpçü konusunda makrakanta herhalde, onları sürü halde beslemek doğrudur en az 3-4 adet tabi o zaman sıkıntı olabilir. 

Yani sonuç olarak benim görüşüm 1e 3d sp olur yavru bile alırsınız :) 

Sağlıklı balıklar...  

Akvarist
Akvarist, uçakla tatilden gelirken bagaj limitini doldurmamak için özenle seçtiği 12 kg kayayı el çantasına tıkıştırıp elinde getiren adamdır. Tebessüm
Jebo 825 Filtre ve Sünger Hak.

Merhaba arkadaşlar,

Benim kullandığım ve doğruluğuna inandığım diziliş mantığı şöyle;

Akvaryumdan çekilen su filtrayona girdiğinde en büyük gözenekli materyalden en küçük gözenekli materyale doğru gitmelidir.

Eğer su ilk önce elyafla karşılaşıyorsa o filtre erken bir sürede debi düşümü ve tıkanma sürecine girecektir. Çünkü elyaf filtrasyon malzemeleri arasında en sık gözenekli olanıdır.
 
- Su ilk önce seramik boncuklara daha sonra biyolojik süngere birkaç sünger varsa öne iri gözenekli ardından küçük gözenekliye enson elyafa gelmelidir. Bu şekilde filtrenin tıkanması ve debi düşüşü oldukça geç olacaktır.
 
Bence böyle olmalı, herkese sağlıklı balıklar.
Talebeye göre dış filtre(Para harcamaya gerek yok :)
Tebrikler,
Bence çizim ve fotomontaj bile bu tebriği hakediyor.
 
Ayrıca resimdeki tam otomatik damacana pompası, düğmesi bantlanıcak ve dört beş günde bir kalın piller değiştirilecek.
 
Yaratıcı fikir destekliyorum Tebessüm
Elimde Metre Evde Geziyorum

İyi bari ben de bir anormallik yokmuş veya bizimkinde Kahkaha

Bizim hanımın laflarını yazsam herhalde gülmece kitabı çıkar Kahkaha
 
seçmeler....
 
- Oğlum gel bizde bir camın içine girelim belki bizimle de ilgilenir bu kadar ilgilenirKahkaha
- Ne yapıyorsun öyle? Dip süpürüyürum.. - O kadar yardım istiyorum bir kere süpürmüyorsun eviKahkaha
- Yine akvaryumun dekorunu değiştiriyorum, "ben olmasam şu evin dekoruna hiç dokunmazsın"Kahkaha
 
Ailelerimiz sağolsun küçük serzenişleri olsa da bizim kahrımızı çekiyor, bizde onlara bu kadar laflarını çekeceğizKahkaha
 
Herkese sağlıklı balıklar,
balıklarım cok haraketsiz

Malawiler kolay kolay hasta olmuyor ama beslenme durumuna göre bloat olabiliyor.. Öncelikle protein ağırlıklı yemleri hemen kesmek lazım. Düzelince de hafta da bir veya iki öğün vermek lazım. Bu hastalığın tedavisinde çeşitli yöntemler var; hastalık başlangıç seviyesinde ise bir gün aç bırakıp gözlemlemeyi savunanlar ve düzelmezse sarımsak suyu vermeyi savunanlar var. Başka bir grup direk bu hastalık için üretilmiş ilaçları kulanılmasını önerenler var.

Bence hastalıklar ve ilaçlar bölümünden bloat hastalığı belirtilerini balıklarınızla kıyaslayıp, eğer sizde gerçekten aynı belirtileri gözlemliyorsanız, önerilen tedaviyi uygulamanızı tavsiye ediyorum.

Sağlıklı balıklar...
balıklarım cok haraketsiz

Merhaba,

Balıklarınızdaki belirtiler saklanmaları ve özellikle yeme gelmemeleri, balıklarınızın malawi olması dolayısıyla uzun bağırsak yapısına sahip olması ve bu nedenle bloat hastalığı başlangıcı olabilir mi acaba.

Malawiler doğal hayatta otçul beslenirler kayalardaki yosunlarla bildiğiniz gibi dolayısıyla bu tür yem ağırlıklı kullanılır, acaba protein ağırlıklı yemlerden fazla kullanılmış olabilir mi?

Naçizhane bunlar geldi aklıma, umarım balıklarınız bir an önce normale dönerler..
 
Sağlıklı balılar, saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.