ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ABAY
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mart 2011 08:59
Son Ziyaret:
24 Mart 2014 09:51
Toplam Mesaj:
83 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Anıl Bayülker
Doğum Tarihi:
22 Eylül 1981
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
Kurumsal İlişkiler Yöneticisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Anıl Bayülker
Ultima cave!!

SON 10 MESAJI

Yeni oyuncağım kaç litre?
[QUOTE=ugurnk]Bu ölçülere göre 760 litre yapıyor.[/QUOTE]
 
Uygar Bey köşe akvaryumdan bahsediyor. Yani akvaryumun litresi kesinlikle 760 lt. değil.
 
 
Yukarıdaki linkden şekil seçeneğini " Köşe Prizma" yaparak akvaryumunzun litresini hesaplayabilirsiniz.
 
Akvaryumunuz Semih Bey'in dediği gibi 263.3 lt.
 
Sağlıklı Hobiler
ABAY2012-12-21 13:05:09
Cikletlerime pişirilmiş et attım zararı olur mu yararlı mı?
[QUOTE=Darky]Sinirlimiydi verdigin et kardeşim? dana mı kuzu mu?
[/QUOTE]
Önder Bey cuma günü mesai bitiminin yaklaştığı saatlerde gerçekten güldürdünüz beni teşekkür ederim.
 
 
ABAY2012-12-14 16:16:49
Cichlid Ve Elma Salyangozu
[QUOTE=rcan183]hangi omurgalılar yaşar :)
[/QUOTE]
Can Bey salyangoz ile başlayıp omurgalı ya geçtiniz. Tam olarak ne öğrenmek istediğinizi anlayamadım. Cichlid ailesi çok geniş bir ailedir çok farklı türler, davranışlar ve özellikler vardır.
 
Salyongozlar omurgasiz canlılardır.  Demek istediğiniz hangi omurgasizlar olabilir ise cichlid türleri ile omurgasizların bir arada yaşaması kolay değildir. Elinizde bulunan balığın türünü belirtmediğiniz için kesin yaşar yada yaşamaz diyemem. Bazı cichlid türleri ile beslenebilir.
 
Eğer sormak istediğiniz gerçekten hangi omurgalılar ise balığınızın türünü belirtebilirseniz size uyumlu türleri söyleyebiliriz.  
silinebilir
[QUOTE=mehmetkyrr]
Abi yardımcı oldugun için teşekürederim..
Permasolu bir kapta uygulayayım o zaman peki kaç dakka tutmamız gerekir hasta balığı ?
[/QUOTE]
 
Mehmet Bey; Bir kaç dakika yeterli gelecektir ancak uygulama sırasında balığın yanında durun ani kasılmalar gibi bir durum olursa balığınızı derhal çıkarın ve ana tanka koyun. Eğer mantar ilerlemediyse tek bir uygulama ile geçecektir.
 
[QUOTE=M.Tuna]Permasol ile ilgili söylenenler doğrudur,etkili bir dezenfektandır.
Fakat piyasada bulunan pek çok ticari pazarlama endişesiyle üretilmiş markanın balık ilaçlarından bence daha masum ve zararsızdır.
Dışarıdan tankıma discus geldiğinde belli miktar suya permasol banyosu yaptırır öyle dahil ederim discusu tanka.(bazen de yapmam)
Mesela Tetra'nın bazı ilaçlarındaki gümüş çözeltileri çok daha yan etkisi yüksek ve biraz fazla doza tolerans çok daha azdır.
Permasol gıda hijyeninde de güvenle kullanılır.
Kullanma kılavuzunda ne için hangi doz uygulanır açıkça yazar;riayet edildiği taktirde çok güvenlidir.
[/QUOTE]
 
Mahmut Bey;
Yukarıda belirttiğim gibi kimyasal uygulamaları kişinin tecrübesi ile orantılıdır. Biliçsiz olarak uygulanan her türlü ilaç/kimyasal aşırı dozda öldürücü olabilir.
Mehmet Bey permasol'ü ana tanka uygulamaktan bahsetmişti. Sizin verdiğiniz cevaptan uygulamayı ana tankınıza yapmadığınızı anlıyorum. Ben akvaryum malzemeleri ve özellikle bitkiler için permasol kullanıyorum. Eğer uygulama ana tanka yapılacaksa çok geçerli bir neden olmalıdır örnek olarak 2. el bir akvaryum aldığınızda tam dezenfeksiyon için çok yüksek dozlarda kullanılabilir yada bir hastalık sonucu bütün balıklarınızı kaybettiyseniz tankın tamamen temizlenebilmesi için kullanılabilecek en iyi yöntemdir.
Piyasada bir çok ilaç/kimyasal var. Kendi bakış açım ile mümkün olduğu kadar her türlü kimyasaldan uzak durulması gerektiğini düşünüyorum. Gözümüz gibi baktığımız balıklarımıza mümkün olduğu kadar doğal yollarla müdahale etmeliyiz. Şahsen benim balığımda mantar problemi olduğunda mantarlı bölgeye tuz uygulaması yapıyorum yada iç parazit durumunda kendi yaptığım sarımsaklı yemleri veriyorum. Verdiğim örnekler için ilaç/kimyasallar tabiki var ancak kullanıp kullanmamak tercih meselesi.
Eğer ilaç/kimyasal uygulanacaksa gerçekten iyi araştırılmalı ve bilinçli olarak yapılmalı.
 
Sağlıklı balıklar
 
ABAY2012-12-03 14:41:22
silinebilir
[QUOTE=mehmetkyrr]
Cevabınız için teşekürederim 
Bu işe yıllarını vermiş bir kaç kişiden duydum permosolü...
Hatta aralarında bu işe 20yılını vermiş bir abimizde önerdi 
Çok kuvvetli bir ilaç o yüzden kararsız kaldım belki burada kullanan kişiler vardır diye yardım istedim 
[/QUOTE]
 
Mehmet Bey;
Permasol son derece zehirli bir kimyasaldır Muammer Bey'in dediği gibi tamamen akvaryumu sıfırlar ve içinde bulunan bütün canlıları öldürür ve son tercih olarak kullanılmalıdır.
Bazı kişiler permasol'ü her su değişiminde de kullanır ancak şunu unutmamak lazım ki her yapılan uygulama doğru olmayabilir.
Bu tarz zehirli kimyasalları ana tanka uygulamaktansa eğer başka bir çözüm yolu bulamıyorsanız son çare olarak bir karantina akvaryumunda yada kovada uygulayabilirsiniz. 1/4 hatta daha az bir hapı 0.5 lt. bir su şişesinde eritip karantina tankının/kovanın suyuna ekleyin. Mantar olan balığınızı bu tanka/kovaya koyun bir kaç dakika içinde çıkarın. Bu işlemi yaparken balığınızın başında durun çünkü her balığın dayanıklılığı birbirinden farklıdır. Daha sonra balığınızı alıp ana tankınıza koyabilirsiniz. Eğer ilk uygulamadan sonra bir düzelme olmazsa aynı uygulamayı bir kaç gün daha tekrarlayın. 
Son olarak şunu söylemek isterim kimyasal uygulamaları tecrübe gerektirir eğer yeterli tecrübeniz olduğundan emin değilseniz bu uygulamayı hiç yapmayın. Ürünün üzerinde kuru kafa olduğunu unutmayın.
Eğer çok geç kalmadıysanız kaya tuzu bir çok sorunun cevabıdır.
 
Sağlıklı balıklar
 
ABAY2012-12-03 14:35:13
Ank. akvaryum üretici eray akvaryum (siteler)
[QUOTE=yamann98]Arkadaş kimseyi kötülemek istemem ama Ankarada akvaryum yaptırılacak tek yer varsa oda tay mur akvaryumdur.[/QUOTE]
 
Ali Bey;
 
Taymur Akvaryum ortaklarından biri ayrıldığı için şuan cep telefonu üzerinden görüşebiliyorsunuz. Diğer bir ifade ile şuan için Taymur adı yok.
 
Geçtiğimiz günlerde fiyat almak için web sitelerine girdiğimde gördüm.
 
Referans:
 
 
ABAY2012-11-21 17:04:36
SARI ATEŞ NEON BAHÇEM
[QUOTE=Cüneyt ERGÜN]Hüseyin kardeşim merhaba,
 
Vallahi son durum 12 Kasım'da yüklediğim resimler gibi, fazla bir değişiklik yok, üreme konusunda da bir değişiklik veya ilerleme yok...çok tembeller bunlar çooookkk...
 
Tuna bey merhaba,
 
Keşke daha büyük tanklar kurabilsem...aynen ormana çevirirdim.
 
Saygılarımla.
[/QUOTE]
Merhaba Cüneyt Bey; emeğinize sağlık siz fotoğraf çekmek istediğiniz zaman söyleyin ben fotoğraf makinası getiririm size :)
Ankara Yine Çarpıştı Resimler Sayfa 10
Takılamadığım için üzgünüm. Bir konuda uzun süre önce organizasyon yapınca son dakika aksilikleri çıkıyor :(
 
Umarım bir sonraki organizasyona katılabilirim.
DİKMENLİ AKVARİSTLERİN İLK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Cumartesi günü zaman ayırıp gelen herkese ben de ayrı ayrı teşekkür ederim. Aynı hobiye gönül vermiş arkadaşlarla bir arada olmak güzeldi.

Tekrar görüşmek dileğiyle
Akvaryuma Hoşaf Döktüm N'apcam :S
[QUOTE=eyorubulut]Arkadaşlar tavsiyelerinizin bi kısmını uyguladım şimdilik durum iyi gibi görünüyor sadece çöpcü türü bi balığım öldü diğerleri gayet sağlıklı gibi 
size  1 konu daha danışacağım acaba akvaryum a 1 şişe maden sodası sade döksem uygun olur mu ?
[/QUOTE]
 
Ertuğrul Bey; konumuz kaza ile dökülen hoşaftan başladı, soda döksek kısmına geldi :) Hadi hayırlısı. Bu işlemi ne için yapmak istiyorsunuz? Amacı tam olarak ifade edebilirseniz daha çok yorum gelebilir.
 
Akvaryumlarda soda kullanımı genellikle bitkili akvaryumlar için uygulanan bir yöntemdir (farklı akvaryumlar için kullanıldığı bir kaç kere duydum) kimi akvaristler çok faydalı olduğunu söyler kimisi faydasız bulur. Bu tarz tartışmalar uzun süredir devam etmekte. Benim bildiğim kadarı ile kesinlikle yapılabilir denebilecek bir yöntem değil. Çok uzun süredir kullanıyorum diyenler kadar yapılmaması lazım diyenlerde var. Karar sizin.
 
Kendi bakış açım ile akvaryum bir test kiti değildir ve kesinlik kazanmamış uygulamalar yapılmamalıdır. 
 
Anladığım kadarı ile siz direk şişeyi akvaryuma dökmekten bahsediyorsunuz gazı alınmadan, özellikle belirtmek isterim akvaryumunuza soda döktüğünüzde ph dengesi bozulacak ve ani değişiklikler olacaktır. Balıklarınız sert su seviyor olsa bile ph dalgalanmaları balıklarınız için tehlikelidir. Dalgalanan ph çok istenen bir durum değildir.
 
 
ABAY2012-11-08 16:54:44

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.