ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nacrumo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mayıs 2011 14:06
Son Ziyaret:
07 Ağustos 2013 20:46
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Timur Genç
Doğum Tarihi:
14 Mayıs 1994
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömürcan Bozkuş

SON 6 MESAJI

Bitlili Akvaryumda Filtrasyon
Arkadaşlar filtrem bu http://www.petsatis.com/?urun-10000-Haiyang-HY-614-Aski-Selale-Filtre-500-L-H.html   Akvaryum 50 litre . önce sadece torf vardı zeminde üzerine diktim kaldırdı sonra torfu çıkardım bitki dikmemeye karar verdim. kum olarak beyaz kum kullanıyorum zeminde sadece o var tekrar bitki toprağı gerektirmeyen bitkiler diktim yapraklarını kopardı filtrem akvaryuma her baktığımda bitkiler kalkmış ,kopuktu ben tekrar dikiyordum acaba yetersiz kumdan mı oluyor ama yapraklarda kopuyor? kum eklesem akvaryumu boşaltmam gerekirmi?

nacrumo2012-12-02 13:18:05
Bitlili Akvaryumda Filtrasyon
Merhabalar ;
Arkadaşlar bitkili akvaryum ne zaman kursam sorunlar sıra sıra diziliyor, bitkili akvaryum kurmak tecrübe istiyormuş onu anladım.Öncelikle lepistes,plati,moly,kılıç,velifera,çöpçü türlerinin bulunduğu canlı doğuran tankım var 50 litre şelale filtre kullanıyorum ilk kurduğumda 3watt güçünde bir şelale kullandım yetersiz oldu aynı fiyata 7 watt buldum başka akvaryumcudan onu hala kullanıyorum daha önce bitkili yaptım bitkilerden balıklarım hasta oldu su değerleri oturmadı filtre kumdan bitkileri kaldırdı ben tekrar diktim bambu berraklaştırıyor diye okudum akvaryum berrak değildi denedim oda etkili olmadı falan derken olmadı balıklarım mutlu yüzmüyor ürkek her hafta birer 2şer kaybediyordum daha sonrasında bitkilerimi attım balıklarım çok sağlıklılar mutlu yüzüyorlar benim deyimimle, ama doğal yaşam ortamı olsun estetik olsun diye bitkili yapmak istiyorum filtrasyon pipo filtreyle yeterli olurmu pipo filtre akıntı oluşturmadığ için bitkileri sallamaz sarsmaz heralde ?şelale filtre kullandım bitkilerimi kaldırdı kumdan, köklerini kopardı çekti, dış filtre hiç olcağını düşünmüyorum. bitkili akvaryumu olan tecrübeli arkadaşlar akvaryumlarının filtrasyon sistemi nasıl yapıyorlar bana yardımcı olabilirlermi yorumlarınızı bekliyorum .
İlgilenenlere Teşekkürler.
yavruluk?
arkadaşlar yavru kayıplarım oldu rafyaları falan attım, yavruluk almak zorunda kaldım şimdi yavruluğumda 7 tane sağlıklı yavrum var yavruluğun zeminine çakıl koydum bi tane plastik bitki koydum doğallık açısından stress ortamı oluşmaması için böyle düşündüm, yavruluk aldım yavrular güvende diye balık sayısını arttırdım 1erkek ve 1dişi velifera,2komando çöpçü aldım birde bi sorum olucak bu akvaryumda kiraz karides besleyebilirmiyim?  yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
nacrumo2012-09-20 18:54:10
yavruluk?
Yardımınız için teşekkürler arkadaşlar çok yardımcı oldunuz içimi rahatlattınız :)
yavruluk?

Merhabalar ..
Arkadaşlar yeni akvaryum kurdum yardımınıza ihtiyacım var.
Daha önce lepistes beslemedim tecrübesizim.
45 litre akvaryumda 2 dişi 1 erkek lepisteslerim var.
Yavru akvaryumu kurmak,yavruluk kullanmak istemiyorum.
Bitkili akvaryum denedim ama daha önce denemediğim için çok fazla zorlandım ve bitkileri attım suyu değiştirdim akvaryumu bu hale getirdim.Akvaryumcu rafya önerdi denedim  2 tanede plastik bitki yerleştirdim plastik bir süre sonra suda salınım yapıyor biliyorum arkadaşlar 4-6 ayda bir değiştireceğim.
Şimdi bir kaç sorum var tecrübeli arkadaşlara;
1-Yanlış yaptığım varmı ?
2-Yavrularım burada saklanabilir mi?
3-Çok fazla yavru kaybı olmadan yavru üretebilirmiyim ?
4-Daha fazla dekor,plastik bitki ekleyeyimmi ?

İlgilenenlere teşekkürler..
nacrumo2012-09-20 18:57:02
Balkona Akvaryuma Tavsiye
Arkadaşım Geçen yaz ben böyle bir aptallık yaptım 13 tane japon balığım öldü sakın böyle bir şey yapma , hayvanlar sersemliyor gün boyu yem yemiyorlar falan 3 güne öldü aynı senin balkon gibi bence böyle birşey yapma ....

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.