ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mayıs 2006 20:46
Son Ziyaret:
12 Şubat 2009 09:29
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Demir Ali AVCI
Doğum Tarihi:
04 Kasım 1979
Yaş:
44
İl:
Manisa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Demir Ali Avcı

SON 10 MESAJI

Yardım! Hangileri birlikte yaşar?
Bir akvaryumumda kuartz var. jack dempsey akvaryumumda. Fakat çok çabuk kirlendi. Şu anda kahverengi bir renk aldı. bir yönden de iyi oldu galiba. Çünkü beyaz olduğu için floresan ışığında çok fazla rahatsız ediyor. Bunun da balıkları rahatsız edebileceğini duymuştum. Cevaplar için çok teşekkürler.
Durum ciddi galiba!
Peki yeni eşini seçti diyelim o zaman da diğer dişilere zarar verir mi?
Durum ciddi galiba!

Herkese selam.

Yaklaşık 4-5 hafta önce bir çift (eş tutmuş) jack dempsey aldım. Boyları 4 cm civarıydı. Yeni kurduğum akvaryumuma koydum. Başka balık yok, tek tür. 4-5 gün problem olmadı ama daha sonra çatışmalar başladı ve bir haftanın sonunda ayrıldılar. Erkek sürekli yanaşmak istiyo ama dişi hep kaçıyo. Erkek bazen yavaşça yaklaşıyo yanında duruyor fakat ne zaman ki kuyruğuyla dişiye yavaş yavaş vurmaya başlıyo dişi soluğu akvaryumun diğer ucunda veya bir dekorun arkasında alıyor. Akvaryumdaki tüm kovukları erkek hakimiyeti altına almış durumda. Daha önce bu konuda yardım istedim. Herşeyin normal olduğunu söylediler ama dün dişinin, kuyruk, anus ve üst yüzgeçlerinin yırtılmış olduğunu gördüm. Günde iki öğün, akvaryumcunun kaliteli dediği kuru yem ve haftada 2-3 kez canlı yem veriyorum. Ne yapabilirim? Tekrar barışırlar mı yoksa yeni adaylarla tanışmaları mı gerekiyor?

Jack Dempsey Cichlid Köşesi

İşte bunlarda benim canavarlarım. Soldaki fotoğrafı ilk aldığım zamanlarda eş olduklarında çekmiştim (aile içi kavgaları sırasında ). Sağdakini ise (erkek) ayrıldıklarından sonra çektim. Ara sıra renkleri koyulaşıyor ama eskisi kadar koyu ve çekici olmuyor. Genelde renkleri açık. Eş olduklarında koyu idi. Tekrar eş olabilirler mi acaba? Yoksa başka adaylarla mı tanışmaları gerekiyor?

dali2006-7-18 3:40:44
Yardım! Hangileri birlikte yaşar?
Peki bu ikisinin (deffodil ve bricardi) çaprazlanması ihtimali var mı? Çaprazlanırsa da ne gibi problem olabilir. Bir de sarı imparatorun kayalık yerlerde yaşadığını, akvaryumunda arka fonunun kayalık yapılması öneriliyo. kum gerekir mi nasıl kum almalıyım? Teşekkürler.dali2006-7-13 22:59:0
Yardım! Hangileri birlikte yaşar?
Merhaba arkadaşlar. Bende iki adet jack dempsey var ve eşler. 120 lt lik bir akvaryum daha var ama ne besleyeceğimi bilemiyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu deffodil, sarı imparator ve brikardide karar kıldım. Aslında tropeuslar da çok hoşuma gitti fakat çok pahalı balıklar. Neyse başta saydığım deffodil, sarı imparator, brikardi ve jack dempseyle hangileri birlikte yaşayabilir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Jack Dempsey Cichlid Köşesi

Merhaba arkadaşlar, bende bu balığın özelliklerini bilmeden aldım. Akvaryumcuda görünce çok hoşuma gitti. Renk ve desenleri dikkat çekiciydi. Akvaryumcu sadece ikisinin kaldığını ve onların da eş tuttuğunu, yakında yumurta dökebileceğini söyledi. Boyları 4-5 cm civarındaydı. Ben de cüce çiklıt olabileceğini düşündüm. Aslında araştırıp alacaktım fakat elimden de kaçırma korkusu vardı. Başka akvaryumcularda yoktu. Hemen alıp yeni kurduğum akvaryumuma koydum. Tek çeşit olarak ikisi vardı. 3-4 gün keyiflerine diyecek yoktu. daha sonra ağız ağıza çatışmalar başladı. Ben yine eş tuttular ya kur yaptıklarını sanıyordum ama çatışma, cüssesi çok az bir farkla büyük olanın galibiyetiyle sona erdi. Küçük olan dekorların altına arasına yada arkalarına saklanmaya başladı. hala sürüyo. Ara sıra barış ilan ediyor yan yana geliyorlar fakat erkeğin kuyruğunu diğerinin kuyruğuna hafif hafif vurmasıyla sona eriyor. Dişi hemen oradan uzaklaşıyor. biraz kovalamaca sürüp vaz geçiyor. Erkek kovuğa gidiyor dişi de dekorların altına. Ne yapacağımı bilmiyorum. Nasıl tekrar barıştırabilirim? Lütfen yardım edin. Pek fazla bir bilgi toplayamadım. (kırık bir testi var içine kırık yerinden içeriyi aydınlatacak kadar ışık giriyor. Bu problem olabilir mi? Bir de bu tür için ışık şiddeti önemlimi? yani loş ışık gibi bir özellik ister mi?)

Eski akvaryumuma yardım

Merhaba arkadaşlar,

Elime bir arkadaştan 50 lt. lik bir akvaryum geçti. uzun zaman kullanmadığı için camları kireç tutmuş. Aliminyum çerçeveleri ve kapağı da hafifçe oksitlenmiş. Bu akvaryumu kullanılır hale getirebilmek için neler yapmam gerekli. Yani kireçlerini ve aliminyum aksanındaki oksitlerini nasıl giderebilirim. Bir de bu akvaryumu canlı doğuran akvaryumu yapmak istiyorum. Bunun için kumundan bitkisine kadar neler yapmalıyım önerileriniz neler. Teşekkürler.

dali2006-5-31 22:36:54
Acil yardım! Biri öldü diğeri ölmesin!!!

Mustafa Bey, hasta olan lepistesimi ayırdım. Bahsettiğim su damacasından yaptığım akvaryuma aldım. Dış hava motoru aldım havalandırmada problem yok. Kumu da tamam. Yani akvaryumumda var olan herşey onda da var. Yazıyı yazmadan önce az bir miktar, diğer balıklarıma da bulaşma ihtimaline karşı atmıştım. Bugün 1/4 su geğişimide yaptım diğer lerinde bir sorun yok. şimdilik anne lepistes te iyi umarım böyle kalır. Dediklerinizi yapacağım. bende vitamin olarak Aqua'nın ürünü var. Teşekkürler.

Acil yardım! Biri öldü diğeri ölmesin!!!
Sayın Gülay Baran, Sera'nın ürünleri çok pahalı. başka bir ürün tavsiye edebilirmisiniz. Bir de maddi durumum çok iyi değil. 10 litrelik su damacanalarına aynı düzeneği kurabilir miyim. Diğer balıklarıma da bulaşmış olabilir mi? Ne yapmalıyım? Teşekkürler.dali2006-5-29 23:30:8

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.