ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muratabi54
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Nisan 2007 23:27
Son Ziyaret:
13 Saat 60 Dakika önce
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet murat toker
Doğum Tarihi:
08 Mayıs 1971
Yaş:
52
İl:
Sakarya
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Murat TOKER       Cahillerle tartışmaya girmeyin;Ben hiç yenemedim.(gazali)

SON 10 MESAJI

İlginç Dip Çekim Aleti
Güzel bir alet ama akvaryum başında çok zaman geçirmek isteyen ve profesyonel olarak akvaryumculuk yapanların tercih edeceği  bir alet.Ayrıca çok iyi kollamak ve kullanmak gerek çünkü çok ince camdan yapılmış,kırılma olasılığı çok yüksek.
Bunun cinsi ve cinsiyeti ne ?(Özel bir tür)
Balığın cinsi tahmin ettiğin gibi venestüs ama cinsiyeti konusunda daha karar vermek için erken bence.Balık biraz daha büyüdükçe ve renklenmeye başladıkça belli olur.Erkek venestüslerin yanakları ve gövdeleri mavileşmeye hatta lacivert tonlarına ulaşır.
 
Sizce Hangisi ?
Her ne kadar discus bakımı zor bir balık olsada tercihim DİSCUS'tur
110 litre tür tavsiyesi
Akvaryumunuza bakımı kolay olan ve uğraştırmayan balık türü koymak istiyorsunuz.Bence 1 çift amerikan cichlid koyabilirsiniz.Green terör, mücevher veya yavrularına hiç zarar vermeyen yıllarca
 yavrularıyla beraber yaşayan brikardi veya daffodil bakımı daha uygun olur.Bu balıkların yere yumurtlamasından dolayı kusturma gibi bir problemleri yok ve anne baba yavruları beraber büyütüyorlar.
35 litre kaç debi
35 litre akvaryumda hangi tür balık bakacağınızı yazmamışsınız.Japon balığı veya lepistes plati v.b canlı doğuranlar besleyebilirsiniz.Piyasada satılan en ufak boy(300-400 lt) debili bir iç filtre uygun olur.Eğer canlı doğuranlardan bakmak isterseniz bir hava motoru ile  filtre yapan süngerli  iç filtreler uygun olur.
Dövmeli balıklar :((
Maalesef arkadaşlar bu balıklardan Türkiye'ye gelirse balıklara nasıl yazı yazıldığını bilmeyen acemi insanlar sevgilisine veya arkadaşlarına kendince sevgilerini anlatmak için alacaklar, balıklar uygun olmayan ortamlarda yaşamaya çalışacaklardır.Bu gibi  balıkların ülkemize girme olasılığına karşılık-ki geçtiğimiz yıllarda bu balıklardan şehrimizde satılmıştı- hobici arkadaşlarımızın konuyu tanıdıklarına anlatmaları ve konu hakkında duyarlı olmalarını bekleriz.
muratabi542012-01-19 19:44:32
discus
Bu kadar büyük hacimli bir akvaryumda discus besleyecek iseniz tabiiki yavru olarak ve fazla sayıda koymanız sizin açınızdan daha iyi olacaktır.Bu kadar hacimli suyu ısıtma masrafı yapıldıktan sonra içinde büyük ve az sayıda discus beslemek sizi ekonomik açıdan bayağı  zorlar.Akvaryumun dibini kumsuz boş bırakarak içine mango ve yati kökleri ile dekore ederek balıkların doğal ortamlarını sağlayabilirsiniz. 
300 lt akvaryum da tür tavsiysi

Sarı prenses ve yunusların yanına iceman,calico koymayı deneyebilirsin.Bu balıklar yeni başlayanlar için uygun kolay bakılabilecek ve diğer balıklara agresiflik yapmayacak uyumlu balıklardır.Mavi prenses veya beyaz prenses büyüdüğünde diğer balıklara agresif davranıp akvaryumun huzurunu bozabileceklerdir.

Kurulu akvaryumda salınım yapan kum
Salınım yapan kumu akvaryumda tutmak istemen için bir sebep yoksa akvaryumdaki kumunu değiştir.Akvaryumun bitki açısından ve balıklar için kendi ortamlarını oluşturduktan sonra kumun yapacağı salınımdan balıklar ve bitkilerin olumsuz etkilenebileceği ve hatta ölebileceğini hesaplarsan erkenden kum değişikliği yap ki zarar etme.Atalarımızın dediği gibi."Korkulu rüya göreceğine uyanık kal" Bol balıklı günler.
akvaryumun camindaki köpürcükler

Akvaryuma yeni ve musluktan su doldurulduğunda şebeke suyuna katılmış olan klor akvaryum camında hava kabarcıklarına sebep oluyor.Filtre çalıştırılıp ısıtıcı ile akvaryum ısıtıldığında 1 gün içinde hava kabarcıkları(klor) uçup gidiyor.Ancak bu durumda akvaryuma bekletilmeden aynı gün balık eklenecek ise akvaryumcularda satılan su düzenleyicilerin eklenmesi balıklarınız için faydalı olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.