ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
matrak1126
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Aralık 2017 17:57
Son Ziyaret:
13 Şubat 2019 12:11
Toplam Mesaj:
60 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hasan turan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Van
Meslek:
Polis memuru
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hasan Turan (Eskişehir-Van)

SON 10 MESAJI

Işık Şiddetim Nasıl Olmalı ?
Birde bu boyutlardaki tank icin kac sıra power led yaptırmalıyım ?
Işık Şiddetim Nasıl Olmalı ?
[QUOTE=cafermutlu]Bu kadar küçük bir akvaryumda ışık kombinasyonu yapmak çok zor. En azından eşit olarak 6500,3000.4000K den 18-24 w kullanabilirsiniz. Ama renk farklılıkları olmasını istersen %20 Deep Red ve 490 cyan eklenebilir.[/QUOTE]

Teşekkür ederim bilgi sahibi değilim pek direk söylenilen şekilde sipariş edeceğim. İlk kez sistemli bir bitkili kuracağım inşallah.
High-tech Nano
Ellerinize sağlık çok güzel bir tankınız var. Bende böyle bir şey yapmayı hedefliyorum. Hocam bu kullandığınız tankın ebatları nedir , ve ışık hakkında bilgi verebilir misiniz ?
Işık Şiddetim Nasıl Olmalı ?
Merhabalar arkadaşlarım.
40x40x40 ebatlarında ki tankıma power led kullanmak istiyorum. Kaç w ? Kaç kırmızı kaç mavi kullanılmalı ? Bu işi anlayan dostlar yardımcı olabilir mi acaba ?
İçinde yetiştirmek istediğim bitkiler : Arka plan için micra ve rotala , ön plana biraz cüce reinicki (ismi tam dogru olmayabilir pembemsi cüce bitki ) birazda parvula düşünüyorum.
Karides Beslemek İçin İzlenmesi Gereken Yollar ?
Ben kendi bildiklerimi yazıp bildiğimi paylaşmaya çalışayım.
Diğer canlılara göre PH düşük suları sevdiğini biliyorum. Çatapata yapragı kızılagac kozalagı gibi şeyler hem suları için mineralli hemde kemirmeleri için güzel oluyormuş. Saklanmak için moss ları sevdiklerini ve yumurta tutmak için seramik tüpleri sevdiklerini okumuştum.
Gübre Destek Paketleri Hakkında.
[QUOTE=hakanturken108]Bence kesinlikle markalı ürünler ile farkı yok. Zaten bu gübreler'in markalar tarafından hazırlanırken kullanılan hammaddeleri aynı.

Ben gübrelerimi kendim aldım toz halinde ve kendim musluk suyu ile hazırlayıp yaklaşık 8-9 aydır kullanıyorum. Hiçbir fark yok ve oldukça iyi gelişim var bitkilerde ve muazzam fotosentez. Bence sizde DIY olarak hazırlayıp kullanın gübrelerinizi zaten gübrelerin paketi kiloluk olarak satılıyor 50-100litrelik bir akvaryum için 3-5 sene gider alacağınız gübreler. Markalara ise para yetiremezsiniz DIY gübrelemeye göre

Forumda bitki kısmında nasıl sıvı gübre hazırlanacağına dair belki binlerce mesaj barındıran bir konu mevcut. Ben oradan faydalanıyorum.[/QUOTE]

Biraz arastirayim bakalim. Tesekkur ederim :)
Gübre Destek Paketleri Hakkında.
[QUOTE=hakanturken108]Hasan bey klasik cevaptır böyle konulara: forumda oldukça bilgi mevcut araştırın diye.

Ben kısaca özet geçeyim. Eğer akvaryumunuzda Co2 kullanmayacaksanız, tüplü veya mayalı sistem aslında sizin gübreye pek ihtiyacınız olmayacaktır. Low-tech bir akvaryum olduğundan dolayı.

Balıklarınız için su değişimlerinde kloru kırmak için klor kırıcı/su hazırlayıcı elbette almalısınız-dinlendirmeden su ilave edecekseniz-

Gübreler konusunda ise mesela siz akvaryumunuzu Co2 ile desteklediniz diyelim bu ihtimalde gübrelere de ihtiyacınız var oluyor. Gübre-Co2-Işık bitkili tanklarda üçlü saç ayağıdır diyebiliriz. Biri olmadan bir diğeri sağlıklı bir tercih olmamakta. Gübreler makro besinler ve mikro besinler olarak ayrılmakta. Azot(N) Fosfat(P) ve Potasyum(K) gübreleri makro besinlerdir, mikro besinler ise en başta Demir(Fe) olmak üzere bakır, mangan, molidben gibi birçok farklı elementtin genel karışımı için kullanılır.

Piyasa da makro besinlerin gübreleri ayrı ayrı satılır, mikro element ise her marka/üründe değişik oranlarda olmak üzere tek pakette satılır.

Akvaryumda kullanımı ise mecburi olmamakla birlikte genellikle bir gün makro besinlerle gübreleme, diğer gün mikro element gübresi ile gübreleme şeklinde devir daim eder gün aşırı.[/QUOTE]

Hakan bey güzel yazınız için teşekkürlerimi sunuyorum. Co2 kullanacağım akvaryum şu anda boş halde bekliyor. Malum görevdeyim. Evime dönerken co2 siparişini vereceğim. Set halinde forumda satan birinden 280 tl ye sıfır olarak alacağım. Dediğiniz ürünlerden de forumda satanlar var kendileri hazırlayanlar bunların faydası ne derecede iyidir ? İlla ki markalı ürün mü kullanmam gerekli yada güzel bir görüntü için.
Gübre Destek Paketleri Hakkında.
[QUOTE=Magma]Ben ilk başlarda japonlarımı kaybediyorken telaşlanıp biraz da akvaryumcuların gazıyla su düzenleyici aloa veralı vs sıvılar kullandım.klor amin ağır metal türü zararlı şeyleri bağlayıp etkisiz hale getiriyor.ilk şişe bitince bir daha da kullanmadım.ancak bulunduğunuz şehir şebekesi değerlerinde ağır metal görünmez zannederim:) yine de acil şebeke suyu kullanmanız gerekiyorsa su düzenleyici kullanılabiliyor.acilen kloru zararsız hale getirmek için.her zaman 2-3 gün dinlenmiş ama çok da beklememiş sinek larva yosun vs kirlenmemiş su bulundurmak gerekiyor.evde kedimizin en büyük zevki bu sulardan içip elini yüzünü yıkaması hatta nitratlı kokulu akvaryum suyu daha da hoşuna gidiyor :) bir de ekstradan elinizde küçük bir hava motoru bulundurun.suyu havalandırmaya ya da filtre sorunu yaşadığınızda pipo filtre olarak kullanmaya gerek duyulabilir.gereksiz kimyasal kullanmayın.ama bakteri kültürü kullanımı önemli.her su değişimi sonrası özellikle iyi iş görür.başlarda azot çevrimi oluşmadan zarar görmemesi için canlıların gereklidir.
Bu arada 97-98’de yuksekovada iken vana gider gelirdim konvoy komutanı olarak bazen de gezmeye.bir seferinde kahvaltı salonlarından birinde colt’u unutmuştum.has adamlar,elde aletle caddede koşturup teslim etmişlerdi:) selamlar sevgiler...[/QUOTE]

Tesekkur ederim gecenler de bizimde ejderin ayak basma yeri yola dusmus tabi hizliyiz icerdeki sesden duymadik yazik bir adam 70 km takipden sonra bizi yakaladi abi ayak.basma yeriniz dustu diye gidip almistik :)
Gübre Destek Paketleri Hakkında.
[QUOTE=Magma]Merhaba,
Kurulumun ilk aylarında makro mikro element gübrelerini kullanmayın derler genelde.tabandaki aquabasis bir süre zaten ihtiyaçları giderecek.yosun alg problemleri oluşmadan idare etmeye başladıktan sonra ışığınız ve co2 kullanımına da bağlı olarak bitkiler için gerekiyorsa -eksiklikler varsa formlarında bozukluklarla kendini gösterir- karbondan demire potasyumdan fosfora çeşitli besin tuzları elementleri eklenebilir.ama başlangıçta yapmayınız...
İyi günler...[/QUOTE]

Degerli bilgileriniz icin tesekkur ediyorum su hazirlama setlerinden onerir misiniz gerek var mi ?
Gübre Destek Paketleri Hakkında.
Arkadaşlar merhabalar herkese iyi akşamlar. 40x4040 akvaryum kurulumu yapmaktayım. Akvaryumu hazırladık. Dış filtre olarak sunsun hb 300ü önerdiler onuda aldık. 50w bir ısıtıcımız var.
Tabanımıza aquabasis üzerine jbl monodo kullandım. Lamba olarak power led kullanacağım. Bugün bir tane askı filtre siparişi verdim 30 tl ye ucuz bir ürün. Dekor için simli gnays kayalarımız var irili ufaklı. Co2 sette sipariş vereceğim forumda sıfır satan bir arkadaştan.
Gelelim asıl meseleye , ben bu akvaryumda ön plan için parvula , arka plan için ise sağ arka köşeye micra bitkisi , sol tarafı pek düşünememekle beraber rotala red yapayım diyorum. Başka fikirleri olanlar önerebilir yardıma ve bilgiye açığız.

Fakat eksik olan bir konuda bitki gübrelemesi , okumaya fırsat bulup araştırdığım taban için toprağın yeterli olacağı. Bunun dışında marka olarak refowlers gibi bir bitki gübresi varmış bunlardan hangilerini almalıyım. Su hazırlayıcı demir vs vs gibi.

Birde makro element mikro element gübreleri gibi anlamlar neler ifade eder ?
Bilgi sahibi arkadaşlarımız beni bilgilerinden mahrum bırakmazsa sevinirim.
Hayırlı hobiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.