ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
onurceker
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ekim 2011 10:29
Son Ziyaret:
09 Haziran 2012 19:07
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
onur çeker
Doğum Tarihi:
03 Aralık 1975
Yaş:
48
İl:
Meslek:
insan kaynakları uzmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

onur çeker 60*24*32 CM 46 LİTRE

SON 10 MESAJI

Burası neresi?
Çok sevdiğim himalaya cinsi kedim gümüşü aldığım,önünde bir zamanlar hasır çay bahçesi olan, gençliğimizin geçtiği yerlerden bir tanesi desem :) Fotoğraflar için teşekkür ederim kendi adıma.Güzel bir nostalji oldu benim için.
Akvaryum ve Kedi
Bir kedisever olarak bana oğlum gümüşün betama bakışını hatırlattı.Süper kareler almışsınız.
Bayanlar neden azınlıkta?
Merhabalar ; Daha önce belirteceğim konudan bahsedildi mi açıkçası bilemiyorum ancak çogu bayanın akvaryum hobisinden uzaklaşma nedenlerinden bir taneside ortam temizliği ile alakalı oldugunu düşünüyorum.Akvaryum hobisi kedi-köpek beslemeye benzemiyor açıkçası.Belirli günlerde belirli aşı günleri yok.Ortam,tür farklılıkları,tank hacimi....vb. daha bir sürü şey var.İlgi ve gözlem şart.
Aynı zamanda su değişimlerinde kova,leğen...vb.banyoda durması,kumların yıkanması sırasında ortamın biraz ayağa kalkması...vb.ister istemez bayanlar tarafından pek hoş karşılanmıyor sanırım.Bence bu konuda atlanmamalı diye düşünüyorum.
Yeni akvaryum kurulum aşamasında bakteri oluşumu hakkında...

Merhabalar ; Öncelikle bu sitede emeği geçen,yorumlarıyla biz acemileri ve olası yapılabilecek hatalara karşı  bizleri bilgilendiren tüm üyelere teşekkürü bir borç bilirim.Site sayesinde gerçekten bilgilendiğimi ve kendi çapımda birşeyleri yapabileceğime inanmaya başladım.

Benim sorum kuracağım bitkili lepistes akvaryumu ile alakalı;Forumlardan suyun dinlendirilmesi gerektiğini,bir hafta civarında filtre ile boş bir şekilde çalıştırmadan canlı konulmaması gerektiğini ögrendim.Anlayamadıgım nokta yararlı bakteri oluşumları ile alakalı.Sıvı olarak bakterilerin satıldıgını gördüm.Peki sıvı katkıyı aldıgım zaman suya ne kadar koymalıyım? Sonrasında neler yapmalıyım?
Akvaryum 46 litre.Çok büyük değil.Yardım ve destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim. onurceker2011-11-02 11:20:33
Ne kadar kum lazım?

Bir yer daha var sitede hesaplamalar bölümünden önce akvaryumunun ölçülerini gir ve litre üzerinden ne kadar hagen lazım onu bul sonra ilk verdiğim linkten girince bu sefer litre olarak veriyi gir ve kiloyu bul.Biraz dolambaçlı bir yol ama işini görecektir.

Önce kaç litre lazım bunu ögrenmek için http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/filtrasyon_isitici_kum.asp kum miktarını litre olarak buradan göreceksin ;)
 
Ne kadar kum lazım?

Çok teşekkürler.Bu durumda 7.2 yani kabaca 10 litre benim işimi görecek :)



srdrgkdmr
google dan girerek çeviriciler vasıtası ile kiloyu litreye veya tam tersini veriler girerek ögrenebilirsin.Ben yaptım işe yarıyor.
http://www.birimcevir.com/agirlik-ve-kutle-birimleri/agirlik-ve-kutle-birimleri.aspx
Ne kadar kum lazım?
Merhaba arkadaşlar ; Yeni bir bitkili akvaryum kurup içinde lepistes yetiştirmek istiyorum.Akvaryumum 46 litre.Sağlıklı bitki yetiştirmek için akvaryumun altına en az 5 cm lik bir taban oluşturmanın gerektiğini forumları okuya okuya öğrendim.Şimdi siyah hagen kum almak istiyorum fakat 46 litrelik bir akvaryum için ne kadar kum gider.Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
46 LT Akvaryum için iç filtre

Bu durumda bilmeden de olsa doğru bir tercih yaptım sanırım.Teşekkürler bilgilendirme için Mustafa Bey.

46 LT Akvaryum için iç filtre

Tüm arkadaşlara iyi akşamlar dilerim ; 46 litrelik bir akvaryumum var ve lepistes besleyeceğim.Bugün Sobo wp-1000f iç filtre 650 l/h aldım.Acaba akvaryum için fazla mı güçlü?Eğer güçlü kalırsa değiştirmeyi düşünüyorum.Yardım ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

onurceker2011-10-31 18:10:05

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.