ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
se7enup
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Kasım 2011 13:17
Son Ziyaret:
09 Şubat 2013 13:02
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Altan Alansu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

100x36x55h Fluval 205

SON 10 MESAJI

Balıklarım ölüyor ne yapmalıyım
sera costapur kullandım ana tankımda 30 kasım ve 2 aralıkta 90'ar damla damlattım. Akvaryumu bol havalandırdım. Karartma yaptım. Bugün baktım ki sarı prenseslerimden biri deli gibi akvaryumda ordan oraya hıp hızlı yüzüyor hatta suyun üstünde zıpladı bi kere sonra akvaryumun dibinde ters durdu bir süre debelendi ve şimdi normal bir şekilde kayaların dibinde saklanıyor. Bu ilaç bir işe yaramadı sanırım. balıklar son derece hareketsiz ve hasta gibiler.. Bu belirtiler ne olabilir acaba? acil yardım.. acaba kaya tuzu falan mı atsam akvaryuma.. ?
Balıklarım ölüyor ne yapmalıyım
200lt akvaryumumda 2e6d sp ve 1e3d iceman vardı.. Ben dün akşam eve gittiğimde iki tane daha ölü iceman buldum hemen çıkarttım akvaryumdan.Sera costapur damlattım 90 damla..sıcaklığı yavaşça 29 derece çıkarttım. Ardından akvaryumdaki ışıklandırmayı kapattım. Dış filtremi kapattım. İç filtre taktım sonuna kadar açtım (içindeki süngeri çıkartarak). Hava motoru hep açık. Sabah baktım bir iceman daha ölmüştü.. Sabahki icemande hiçbir belirti yoktu.. Üstelik sarı prenseslerim pek canlı duruyor. Sanırım icemanlar bu hastalığa karşı daha dirençsizdi bende ilaç kullanana kadar hepsi öldü.
Oksijen olarak yeterli oksijeni verdiğimi düşünüyorum. Fluval 205 suyun üst yüzeyinden 1cm aşağıda suyun yüzeyini tank boylamasına dalgalandırıyor. Ayrıca bir de champion çift çıkışlı hava motoru var. O da 24 saat açık.. Sanırım bozuk ama sonuna kadar açınca sağlamların yarısı kadar hava verebiliyor. Bu da yeterli sanırım. Aydınlatma ise akşam saat 17:00-23:00 arası açık.. Güneş görmeyen bir yerde akvaryum. Ayrıca balıklarda kuyruk erimesi bulunmuyor. Sadece belirtiler şöyle : sürekli hızlı nefes alıp verme, deride bölgesel beyazlaşma (nokta nokta değil) resimdeki şekilde, arada bir kuma taşlara sürtünme, dipte bekleme, yem yememe, saklanma, yüzme bozukluğu..
 
Balıklarım ölüyor ne yapmalıyım
Tecrübeli arkadaşlar ne tür bir ilaç kullanmalıyım? İlaç kullanırken dış filtremi kapatayım mı? Lütfen yardım rica ediyorum.
Balıklarım ölüyor ne yapmalıyım
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Yan tarafları beyazlaştı

Akvaryum Kapasitesi (litre): 200lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: sp ve iceman

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 26derece

Filitrasyon: fluval 205

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
su değişimini haftada bir %20 olarak yapıyorum.
3-4 gündür balıklarım pek hareketsiz gözüküyordu. Özellikle icemanlar çok hızlı nefes alıp veriyor. Sürekli ağızları açık. Bu durum üzerine dün akşam dinlenmiş suyla %30 su değişimi yaptım. sabah bir iceman öldü. Diğer balıklarda aynı sürekli hızlı nefes alıp veriyor ve hareketsizler suyun dibinde bekliyorlar öylece.. Sabah balık öldükten sonra hemen çıkarttım ve su sıcaklığını 28dereceye getirdim. Ne yapmalıyım? diğerleri de ölecek gibi..
Ölen iceman derisi beyazlamış resimdeki gibi.
ölen iceman resmi aşağıda..

100x50x60 Akvaryum Kurmak İstiyorum
Merhaba Gökhan bey,
Benim akvaryumu gittigidiyorda güvenilir bir satıcıdan aldım. 100x36x55 boyutlarında kargo ile sandık içinde gönderdi. Toplam kargo dahil 155+20TL'ye geldi. 8mm trakya rodajlı camdan kapaklı ve ışık tesisatı mevcut. Çok güzel lüks bir ürün.. Detay istersen özelden ulaşabilirsin.
Ya da internet sitesinden Yağmur akvaryumdan bakabilirsin.. buradan yetkili satıcılara bak istersen. Büyük bir üretici..
100*50*60 ölçüsünde bir akvaryumda cam en az 8mm olması gerekiyor.
cikletlerim tam bir katliam oldu
Keşke önceden biraz araştırmış olsaydın, acı bir tecrübe oldu. Umarım kalan balıklarını yaşatabilirsin.. Su değişimine kadar balık dayanırsa o balık kolay kolay ölmez..
Sarı prenses-iceman yemleri
çok teşekkür ederim. yemlemeye aynen devam edeceğim. sabah nls akşam flora..
balıklarım gayet zinde gözüküyor.
 
cikletlerim tam bir katliam oldu
Su sıcaklığını yavaş yavaş 28 dereceye getir. Akvaryum suyundan bir bardak kadar al ve içine 2 çay kaşığı kaya tuzu(sofra tuzu değil) eriteceksin.Bu karışımı akvaryuma dökeceksin. Sakın musluk suyu ekleme akvaryuma. Sıcaklık 28 derecede sabit kalsın bir süre.akvaryumun ışıklarını kapat. ayrıca bol oksijen için hava motorunu aç mümkün olduğunca, yada iç filtrede ayar varsa sonuna kadar aç. Hemen yapman lazım.
Sarı prenses-iceman yemleri
Merhaba Arkadaşlar,
Yem konusunda bir çelişkiye düştüm. Yardımcı olabilirmisiniz?
Balıklarıma(2e6d sp,1e3d iceman) her sabah nls cichlid formula, akşam ise sera flora veriyorum. 2 haftada bir kan kurdu veriyorum. Haftada bir gün aç bırakıyorum.
Balıklarıma sanırım fazla protein veriyorum.Birkaç balığımda siyah lekeler oluştu.kafa bölgesinde.. Nls cichlid formula her sabah vermem doğru mu? Zira bu yem için hayvansal yem deniyor ama protein değeri sera floradan daha az. Nasıl oluyor da sera flora bitkisel ama protein oranı daha fazla?
Yemlemeyi değiştireyimmi, yoksa böyle devam edeyim mi? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
 
nls cichlid formula değerleri

Ham Protein

: % 34 (Minimum)

Ham Yağ

: % 5 - % 9 (Minimum - Maksimum)

Ham Selüloz

: % 3 (Maksimum)

Ham Kül

: % 9 (Maksimum)

Kalsiyum

: % 1 - % 2 (Minimum - Maksimum)

Nem

: % 10

HCL'de çözülmeyen kül

: % 3 (Maksimum)

NaCl

: % 2 (Maksimum)

Metabolik Enerji

: 2.500 Kcal/kg.

 
 
 
sera flora değerleri
Analiz:
Ham Protein %46,2 Vit. A 36.000 IU/kg
Ham Yağ %6,1 Vit. D3 2.000 IU/kg
Ham Selüloz %2,9 Vit. E 120 mg/kg
Ham Kül %11,8 Vit. B1 40 mg/kg
Vit. B2 90 mg/kg Vit. C 550 mg/kg
cikletlerim tam bir katliam oldu
Akvaryum işinde usta değilim ama 1 günlük suya balık eklenmeyeceğini bilmen gerekir. Akvaryuma su ekledikten sonra en az 4-5 gün filtre açık beklemen gerekiyordu balıkları eklemeden. Yazık olmuş. İç filtreyi sakın kapatma,Ayrı bir bidona ya da kova olabilir musluk suyu koy 3 gün sonra akvaryumdan su çek ve kovadaki suyu akvaryuma ekle.. Bunu 2-3 gün aralıklarla tekrarla. En az 3 gün suyu dinlendir! Dinlenecek su yüzeyi havayla bol temas etmeli. Yemlemeyi sık olarak çeşitli ve az vermen gerekiyor. günde 3 öğün olabilir.
Şimdilik tavsiyelerim bunlar. Üstadlar yardımcı olacaktır..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.