ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kalyoncu.M
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ocak 2012 15:53
Son Ziyaret:
29 Şubat 2012 14:38
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Kalyoncu
Doğum Tarihi:
18 Temmuz 1971
Yaş:
52
İl:
Istanbul
Meslek:
Mağaza Sahibi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


200*50*40
Japon balıkları
Anubias Bitki

SON 10 MESAJI

Goldfish.yine,yeni,yeniden (sayfa 318)
Kadir Süper olmuş yeni dizaynın. Maşallah Balıklarda sağlıklı inşallah aksiliklerden uzak bir tank olur. Fakat Tankda 1 şey eksik gibi geldi bana ...Değirmen yok :D
100*40*50h 200 Litre Japon Tankı
[QUOTE=@Lİ TOPLUKAYA] Murat bey o değirmende pervane yok muydu?Çıkardınız galiba[/QUOTE]
Sağolsun Japonlarım çocuk gibiler Geçen gün işten eve gelince birde ne göriyim pervanenin ucundaki kumaşları hep parçalamışlar, akvaryumda kumaşlardan çıkan ipler uçuşuyordu :D Çubukları duruyor onlara kumaş yerine geçecek sağlam bir şey arıyorum hala bulamadım. Bulursam o pervane gene dönmeye başlıycak.
 
[QUOTE=kocba]

çok şirin akvaryum. sağlıklı balıklar

[/QUOTE]
Teşekkürler inşllah:)
 
[QUOTE=adige42]Abi baktık sen çıakrmıyorsun bende bir değirmen koyacağım artık ne yapalımMaşaallah çok güzel balıklar,sağlıklı bir şekilde büyürler inşaallah. [/QUOTE]
 
 
Sonunda senide Değirmenci yaptık ya daha da bişey istemem :D
 
 
[QUOTE=erci84] Murat bey kurulumunuz hayırlı olsun. Balıklarınızın maşallahı var özellikle video ilk açıldığında gözüken orandaya bayıldım gerçekten çok güzel tekrar maşallah umarım aynı orandadan bende bulurum[/QUOTE]
 
İyi dileklerin için Tşk ederim. Valla bende senin gibi Panda Moor Arıyorum. Hala bulamadım:(
Fakat Panda Oranda da bahsediyorsan Üsküdarda bir Akvaryumcu var kendi yapıor ithalatını son 1 tane kaldı, uyandırıyım :D Ayrıca güzel Anaç türler var bakmanı tavsiye ederim :)
100*40*50h 200 Litre Japon Tankı
Değirmende doğal aslında Kadir :) Çamurdan el yapımı ve şu ana kadar ters bir etkisini görmedim.
Evet Videoyu çekerken akıntı değirmene doğruydu iç filitreden şimdi ise cama vurduruyorum akıntı normal düzeyde artık. Kadir gel sanada bir değirmen getirtelim Bodrumdan :D
100*40*50h 200 Litre Japon Tankı
Beklenen Video .....İyi seyirler :)
 
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=oSzG7FRk_tE[/VID]
Kalyoncu.M2012-02-04 16:20:29
100*40*50h 200 Litre Japon Tankı
Yeni Japon Balıklarımın Resimleri
Süper Teleskop-Oranda-Ryukin
 
 
 
Devamı Gelecek...... Sırada Video var :
Kalyoncu.M2012-01-25 14:52:17
100*40*50h 200 Litre Japon Tankı
Değirmeni çıkar deme sadece Kadir :) Gerisi sorun değil zaten bir video çekicem. Biraz işler yoğun bu ara fazla vakit bulamıyorum. Fakat Tankımda balıklar konusunda bir hayli değişiklik oldu. Normal Japon balıklarımın 2 tanesi hariç hepsini geri verdim. Tankdaki balık durumu şöyle gelişti. 2 tane süper Teleskop 3 Ryukin, 1 Panda Oranda Kelebek Kuyruk, 1 İnci Gövde, 3 Oranda Bebekyüz, 2 Altınbaş Yakında resimlerini atıcam. Ardındanda Video gelicek inşllah:)
 
Dip Not : 2 Adet Panda Moor Arıyorum hala bulamadım :(
Kalyoncu.M2012-01-24 19:06:45
105*(h)48*16 Akvaryum...
Teşekkürler fikirleriniz için.  Tahmin ettiğim gibi canlı doğuranlar diye düşünmüştüm bende.
Tetra ve Neon Beslenebilirmi ?
105*(h)48*16 Akvaryum...
Arkadaşlar 105*48*16 ebatlarında hangi tür balık beslemek lazım? Şimdiden tşk ederim.
100*40*50h 200 Litre Japon Tankı
[QUOTE=adige42] Murat bey akvaryumunuz hayırlı olsun,aramıza hoşgeldiniz.Gelin elbirliği ile bu akvaryumu güzelleştirelim.Öncelikle arkadaşların belirttiği gibi uyumsuz türleri akavryumdan çıkaralım zira japonların sağlığı için bu önem arzetmektedir.Kurulumu yeni yaptığınız için mi su bu kadar bulanık?Yoksa filtrelemede bır sorun mu var?Onu da berebar çözelim.Akavryum içindeki yel değirmeni her ne kadar hoş görünsede yapay olan herşeyden uzak durmakta fayda var.Onun yerine bir iki kök canlı bitki eklersek daha hoş olacaktır.Birde suyu tamamlarsak hacimden kazanmış oluruz.Arka fon tamamen sizin zevkinize kalmış artık.Sağlıklı balıklar dilerim.
[/QUOTE]
 
 
İlgin için tşekkür ederim Kadir Kardeş. Uyumsuz türleri çıkarttım. Son resimlerde bulanıklığı çözdüm diye düşünüyorum fakat biraz daha zaman lazım sanırım. 2 kök Anibuis ekledim akvaryuma dediğin gibi Suyuda tamamladım. Arka fonuda hallettim. Galiba biraz ilerdim ne dersin :)
 
 
[QUOTE=gordonayd ]Hayırlı Olsun Akvaryumunuz Çok Hoşuma Gitti :).[/QUOTE]
 
Mehmet Yüreklendirdiğin için çok teşekkür ederim. Herşeyin hayırlısı :)
 
 
[QUOTE=mesutok] İşte bu son resimler harika  Anubiasın köklerini kuma gömmezseniz daha iyi olur, bir lav taşı parçasına kayaya falan ufak bir taşa misinayla bağlayıp gödeden su dışında mbırakırsanız zamanla o köklerini bağlı olduğu taşa sarıyor ışıkta iyi olursa iyi gelişiyorlar. Ben kuma gömmüştüm anubiasın saçaklarını ışıkta kullanmıyorum akvaruyda kökleri çürümüştü.[/QUOTE]
 
 
Mesut kardeş Teşekkür ederim. Sanırım Anubiasları sizin dediğiniz gibi yapacam. Japon balıklarıyla haşır neşir olmamdan sonra senin şu meşhur yumurtalatmak yazını bir dizi tadında takip ettim:) Onun için senin harika demen önemliydi. Sıkıştıkça yardımlarına başvuracam:)
 
100*40*50h 200 Litre Japon Tankı
Bütün yorum yapan arkadaşlara tşk ederim ilgilerinden dolayı. Fakat ya eksik okudunuz yada kaçırdınız sanırım yazımın sonunda  "Ve resimlerde ilk hali gözüküyor." ibaresi var dikkat ederseniz. :)
Şöyle bir açıklama yaparsak daha iyi olacak sanırım. Sadece 1 haftada hiçbirşey bilmeyen birisi olarak bu hobiye başlayıp bu kadar çok bilgiyi bu forumları çok çok okuyarak aştığımı ve bilgilerini deneyimlerini foruma yansıtan herkese teşekkürü bir borç bilirim iyiki varsınız dostlar.
 
Gelelim olayın başlangıcına; 70 Lt akvaryumda 2 japon balığıyla başlangıç yapıldı. 2 gün sonra yeni gelecek 200 Lt. akvaryuma karar verince hemen daha fazla su dinlendirmeye başladım. Ve bir kaç tane daha japon attım akvaryuma bu sırada da yeni akvaryumum geldi. 4 günlük küçük akvaryumdaki sistemi büyük akvaryuma suyu ile taşıdım suyun bulanık olması yeni kum ilave etmemden oldu 3-4 saate kadar yatıştı ama yeterli değildi. Bekleyen sularıda ilave edip içine sera aqutan attım. Sanırım aqutanın çok faydası oldu. Ertesi günde suyu tamamladım ama bulanıklık hala devam etti. Fakat 1 gün sonra akvaryumun suyu kendine geldi. Balıklardan hiç kaybım olmadı ve hepsi çok hareketliler maşallah :) 14 Japon 2 moli 2 tetra 2 de çöpçü balığı vardı. Fakat moliler japonların kuyruklarına atak yaptığını gözlemleyince bu sabah molileri ve tetraları çıkarttım. Şu anda 200 Lt akvaryumda 14 Japon ve 2 Çöpçü balığı bulunuyor.
Ve 2 adet Anibuis bitkisinide eklemiş bulunuyorum akvaryuma. Değirmene gelince onu Bodrum/Muğladan aldım. Aşağı yukarı 8-10 sene oluyor. Tamamen doğal bir yapı Çamur yada Taş türü bişeyden yapılmış. Ve akvaryuma koymadan önce 1 hafta suyun içinde beklettim ondan sonra akvaryuma dahil ettim. Aslında ilk başlarda çekindim balıklara ters bir etkisi olur die ama 1 haftayı geçti balıklarımda hiçbir değişiklik yok. Şimdilik tabi:) İç filitrenin verdiği akıntıya doğru yeldeğirmenini çevirip dönmesini sağladım bu hoş ve seyredilmesi zevk veren bi durum oldu.
 
Akvaryumumun en son halinin resimleri bunlar. Fakat moliler ve tetralar çıkarmadan önce çektiğim resimler.
 
 
 
 
Suyun durumunu ve Japonlarımı gözlemliyorum Resimlerin Devamı gelecek. Birde video gerekli değirmenin hoşluğunu görebilmek için :) 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.