ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
platonik21
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Mart 2012 18:58
Son Ziyaret:
04 Mart 2012 19:33
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Savaş Eser
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Savaş Eser

SON 1 MESAJI

tubifex üretimi denemeleri
Arkadaşlar merhabalar,

Konuyu ve bütün yazılanları okuduktan sonra size aydınlatabileceğim bir kaç olayı anlatmak istedim.(Bunların hepsi deneme yanılma yoluyla yapılmıştır)

Öncelikli olarak ben tercihimi betta balıklarından yana kullanıyorum ve üretiyorum.

Eğer ki balıklarınızın üretimi,doğurması veya yavrulamasını istiyorsanız.Tek çare tubifextir.Sebebini açıklamak isterim; ben piyasada bildiğiniz ve aklınıza gelen bütün yemleri kullanmış biri olarak şunu söylüyorum. EVET piyasada satılan kuru yemlerin bir çoğu başarılı ama sürekli kullanım balıkların sadece  süs balığı olmak,büyümesini yavaşlatmak,kabız olmak,performans düşüklüğü vs vs gibi sorunlara yol açıyor.

Elimde 60 a yakın beta var ve hepsi farklı cinslerde hepsi ayrı durmakta hepsini denemişimdir bugüne kadar. Ama tubifexteki etkiyi hiç birinde alamadım.Mesela en bilinen kurtarıcı olarak görünenleri söyleyelim artemia ,su piresi,un kurdu... vs vs bu tip canlı yemlerle tubifexsi kıyaslayanlar tubifexsi kullanmamış demektir.


Geçelim tubifexsin sağlıklı sağlıksız konusuna .Tubifex sağlıksızdır evet ama ilk çıkartıldığında veya ilk olarak aldığınız anda öyledir. Hepatit , parazit ...vs vs bütün hastalıklar mevcut olabilirde bunların içinde. bunlardan kurtulmanın bir yolunu ben biliyorum. Bazı arkadaşlar antibiyotiklerden bahsetmişler antibiyotik faydasızdır arkadaşlar . bunun en temiz kurtuluş yolu bu ölmemeleri için yapacağınız tek bir şeyde gizli.bununla ilgili bazı arkadaşlar bunu belirtmişler.

Tubifexsin bulunduğu suyun temiz olması şarttır.Sürekli değişim ister ,Hava ister ve hafif akıntı . İşin sırrı benim verdiğim havada Bunun adı OZON arkadaşlar. Bildiğiniz gibi tubifex çok fazla oksijen ister.Ozon ise oksijenin kat kat güçlü olan gaz halidir.Ozonu araştırmanızı tavsiye ederim. Ozon suya uygulandığında suda oksijenle yaşamayan bütün ama bütün mikrobu virusü söküp atıyor.ve bunu 1 saatte yapar. Ayrıca bitkisiz akvaryuma filan uygularsanız yosunda tutmaz güneşe bırakın aylarca hiç kıpırdatmayın yosun tutmaz.mikrop olmaz. virüs olmaz. mantar yapmaz. ve su hiç kirlenmez.Ayrıca tubifexsin Balıkları büyütme özelliği gibi ozon uygulamasıda balıkları çok hızlı şekilde büyütmeye başlıyor.Tabi tubifex yada akvaryum balıklarına akvaryum büyüklüğüne göre belirli dakikalar uygulmakta fayda var.

Çok büyük akvaryumlarda (bitkisiz olacak) max 1 saat uygulama

normal olarak ise 10-15 dak.

Sakın aldanıp bitkili akvaryuma uygulamayın yazık olur bitkilerinize %100 bitkileriniz ölür.(suda beslenecek birşey kalmayacağı için)

Kıssadan hisse tubifexsi her şekilde kullanabilirsiniz.Uygularken temastan kaçının mümkünse uzun Cımbızla çekip balıklarına tek tek verirseniz . Ve az verirseniz. Balıkların canına can katarsınız arkadaşlar.Çok temiz olmasını isteyen arkadaşlara tavsiyem su değişimi ,oksijen ve biraz akıntı yapın .


Teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.