ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zeyneppp
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Nisan 2012 21:45
Son Ziyaret:
19 Nisan 2013 21:15
Toplam Mesaj:
52 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emrah senol
Doğum Tarihi:
08 Mart 1975
Yaş:
49
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


E.SENOL

SON 10 MESAJI

küçük akvaryumum için
Arkadaşlar yaprak ve gövdeleriyle beslenen akvaryum bitkileri hangileridir ?Bende tilki kuyruk ve java moss var.Arada sıvı gübre takviyesi yapıyorum.Diğerleri gelişmiyor iyice köreldi.Değiştirmek istiyorum.
lepistes yavruları
5 ltlik pet şişe hiç duymadım yavruluk olsun.Nasıl yapıyorsunuz? havalandırma ve ısıtıcıyı nasıl ayarlıyorsunuz?
Lepistesin Doğumun da Sıkıntı
Lepistes yavrularını nasıl büyütebildiniz.Doğal ortamındamı yoksa yavrulukta biraz bekleterek mi?
lepistes yavruları
Çok aradım fakat geniş yavruluk bulamadım.En büyük boy plastik yavruluk bile küçük kalıyor o yüzden de balık strese giriyor.
lepistes yavruları
Akvaryumumda 6 ad.neon tetra , 2d 1e lepistesim var.Dişi lepistesler yavrulayacak acaba neonlar yavruları yer mi ? Yavruluğa ayırmama gerek var mı? Akvaryumdaki bitkilerim biraz cılız. BeZGiN2013-04-04 10:46:38
kötüye gidiyor
Bir kaç gün önce "sera florena" sıvı bitki vitamini aldım 6 damla akvaryuma damlattım.Her su değişimi yaptıktan sonra 6  7  damla damlatmayı düşünüyorum.(haftada bir kez) Uzun bir kök tilki kuyruğu aldım akvaryuma bıraktım dikmeden -böyle olması gerekiyormuş akvaryumcu söyledi-topraktan beslenmiyormuş.Umarım cılız bitkilerim biraz kendine gelir..
kötüye gidiyor
Işığı değiştirdim.Daha güçlü beyaz led kullanmaya başladım bir haftadır.Her hafta 1/3 oranında dip çekimi yapıp erikli su koyuyorum.Kumu da değiştirdim artık mercan kırığı mevcut fakat bitkilerimde istediğim düzelme gerçekleşmedi.Cryptocoryne den vazmı geçsem ? Daha kolay gelişebilen hangi bitkiler olabilir ? Kumların üzerinde hafif sararma, bitkilerin üst kısımlarına doğru da kararma var.Işık çok mu kuvvetli geldi acaba?Daha kısa süreli mi açık bırakmalıyım?
kötüye gidiyor
Peki bir şey daha sormak istiyorum. Acaba değiştireceğim suyu damacana suyundan koysam sorun olur mu ? İçine dezenfektan atmalı mıyım ? BeZGiN2013-03-05 11:44:27
kötüye gidiyor

Arkadaşlar benim 30 lt canlı üreyen akvaryumum var, içerisinde 1 vatoz, 4 balon moli (1 i yavru), iç filtre ve ısıtıcı mevcut.(27 derecede sabit) Tabanda jbl kiremit rengi hafif kumla karışık dere çakılı, üzerinde 3  4 kök cryptocoryne ve yine bu bitkinin aynı oranda cücesi çok az da saz bitkisi bulunuyor.Işık olarak gün ışığı led kullanıyorum.Günde 8 saat yanıyor.

Akvaryumu kurduğumdan beri yaklaşık 1 yıldır ben bu hobim de başarılı olamadım. Bitkilerim cansız istediğim gibi çoğalıp büyümedi. Bu sabah baktım bir yaprak yine kopmuş dipten ve gövde kısmından bazı yapraklar sanki ezilip lif lif olup çürüyor. Balıklarım durgunlaşıp saklanarak tek tek zamanla ölüyor. Arada yeni alıyorum bakıyorum yine 1 ay sonra keyifsizleşip ölüyorlar. Hele yavrum olursa en fazla 10 gün yaşayıp ölüyor. Akvaryumu tamamen boşaltıp usule göre temizlediğim tekrar düzenlediğim oldu ama ne yaptıysam randıman alamadım. 10 yada 15 günde bir dipten su çekimi yapıp dinlenmiş su ilave ederim.
Akvaryumum küçük olduğunun farkındayım ama bakıyorum arkadaşlarımda daha küçük akvaryumlar var olmasına rağmen  başarı sağlayabiliyorlar.
Nerde yanlış yaptığımı çözemiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim. BeZGiN2013-03-29 13:27:15
bitkili akvaryumuma balık
Eğer bitkili kuruyorsanız akvaryumu bence canlı üreyen balıklar olmalı...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.