ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
abzax
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Nisan 2012 22:29
Son Ziyaret:
13 Nisan 2021 22:44
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
abzax abzax
Doğum Tarihi:
16 Ağustos 1987
Yaş:
36
İl:
Van
Meslek:
öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/266/forumimza.jpg/][img]http://img266.imageshack.us/img266/6828/forumimza.jpg[/img][/url] Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

SON 10 MESAJI

mavi yunusum hamile mi?
Valla sormayın. Evet akvaryumum küçük. Kurarken tür konusunda bilgili (!) bir arkadaşa danışmıştım bu hacimde yunus besleye bileceğimi söylemişti. Bende o hevesle hareket edip hata yaptım. Aslında aylardır her şey yolundaydı veya ben öyle sanmışım. Balığımı kaybetmek bana ders oldu. yorumlarınız için teşekkürler. 
mavi yunusum hamile mi?
Çok üzgünüm. Henüz iki gündür bu durumdaydı ve ben bu iletiyi yazdıktan ancak 10 dk sonra balığımı akvaryumda cansız yatarken buldum. 8 aydır benimleydi ve ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. İnşallah sebebini bulurum ve bir daha böyle tatsız olayla karşılaşmam :(

Dayanamadım ve ölen balığımın karnını açtım, sadece su çıktı (renksiz ve kokusuz bir sıvı) nedir bu durum bilgisi olan yok mu arkadaşlar?  
abzax2012-10-05 22:59:22
mavi yunusum hamile mi?
Sevgili arkadaşlar selamlar.  

140 lt akvaryumum da toplam 4d1e mavi yunus beslemekteyim. Sık sık çiftleştiklerini gözlemledim. Fakat henüz herhangi bir hamilelik belirtisi görememiştim. 
Şuanda bir yunusun karnı olabildiğince şişmiş durumda ve hareketleri aşırı ağırlaştı. O kadar ki filtre temizliği yaparken elimle akvaryumdan aldım çok fazla tepki göstermedi. Baygın gibi yüzmüyor tamamen kendinde, ama epeyi hareketsiz. Sadece erkek yaklaşıp kur yaptığında hızla uzaklaşıyor. Sorum şu ki yunusum yumurta tutmuş olabilir mi, veya bu bir hastalık belirtisi midir? Ayrıca bahsettiğim dişinin rengi özellikle; karın, kafa altı ve kuyruğa yakın yüzgeçler simsiyah renk aldı.
Benzer bir durum var mıdır diye netten araştırdım ama doyurucu bir bilgiye rastlamadım.
Yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler..
abzax2012-10-05 22:20:25
Malavi Şöleni-2
Cem bey güzel paylaşımınız için teşekkür ederim. Hobiye yeni başlayan birisi olarak, feyiz alınacak bu gibi çalışmaları görmek beni çok mutlu ediyor. Umarım eksiklerimizi tamamlayıp bizde böyle bir yaşam alanı kurabiliriz, iyi çalışmalar dilerim.
Son Değişiklikler
Anıl Bey  sadece sazların uçta kuruyan kısımlarını yediklerini gözlemledim. Fakat bir kök anubias nana bitkimi paramparça ettiler daha önce , bunun dışında bir problemle karşılaşmadım.
Fotoğraflarda da görüleceği gibi yaprakları hala serbest yüzüşte :)
Son Değişiklikler
Verdiğiniz fikirlere uyup dekoru olduğu gibi değiştirdim. Arka fona dehlizler oluşacak şekilde kayalar yerleştirdim, yalnız kumu değiştiremedim henüz. Şuanda dediğiniz gibi balıklar daha rahat gözüküyor, birde 3 yunus 3 sarı prensesi akvaryumda bırakıp gerisini çıkartmayı düşünüyorum. Dediğiniz gibi akvaryum orantısız kendimiz yaptık uygun cam bulamadık, en azından daha fazla hacim olsun diye yüksek bıraktım. Yaz tatili sonrası da inşallah daha büyük bir tank kurarım.
 
Yakında fotoda ekleyeceğim tekrar. 
ulvi bey ve merdoo bey özellikle teşekkür ederim. 
Son Değişiklikler
Değerli yardımlarınız için teşekkür ederim, benim için, hobim açısından çok öğretici oldu.
Hepinize sevgiler 


Son Değişiklikler
Yorumlar için teşekkür ederim. 
Dediğim gibi ilk akvaryumum ve konuyu yeterince sindirmeden göze hoş gelen bir çalışma yapmaya çalıştım. Türler konusunda haklısınız. Karma akvaryum için malawii cinslerinden neler önerirsiniz ve 140 Lt için kaç tane hangi cins olmalı bilgilendirmelerinize ihtiyacım var. 
Ayrıca mermerler çıkartıldı yalnız Van/Çaldıranda görev yapmaktayım ve deprem sonrası malzeme temininde ciddi sıkıntılarımız var, İnternet üzerinden alışverişlere özellikle dekor konusunda güvenemiyorum. İlk iş türleri dengeleyip sonra dekora eğileceğim. Bunun yanında küçük tanka çöpçü vatoz salyangozları aldım.

microlab kardeşim espritüel yaklaşımınız hoşuma gitti

sanırım doğru malzemeyi bulana kadar, şimdilik bu şekilde idare edeceğim
hepinize teşekkürler
By abzax at 2012-06-03
By abzax at 2012-06-03
 
Son Değişiklikler
Sebeplerini de söylerseniz daha fazla yardımcı olmuş olursunuz. 
Salyangozları küçük tankıma aldım, vatoz ve çöpçülerde küçük tanka lepisteslerim geldiğinde gidecekler. 
Mermerler cıktı küf yaptığını fark ettim, yerlerini doğal kayalar aldı (güncel fotoları yükleyeceğim). Kumunda beyaz olduğu için balıklarda strese yol açtığını dün forumdan okumuştum, değiştireceğim. 
İlk akvaryumum olduğu için hatalar olacaktır, bu yüzden saydığınız canlıların neden tanktan çıkartılması gerektiği konusunda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Ayrıca en kısa zamanda dış filtre kullanmaya başlayacağım.
Teşekkürler 
Son Değişiklikler
Evet buda, balıkları fazla etkilemesin diye küçük bir heykel seçtim.
Teşekkür ederim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.