ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cybercat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Nisan 2012 09:56
Son Ziyaret:
22 Temmuz 2012 16:53
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih DİNDAR
Doğum Tarihi:
26 Kasım 1986
Yaş:
37
İl:
Samsun
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

          Fatih DİNDAR
10 ADET SİYAH CALVUSTAN OLUŞAN KOLONİM VAR ))

SON 10 MESAJI

SİYAH CALVUS VE FRONTOZA BRUNDİ ÖNERİLERİNİZ ÇOK ÖNEMLİİİİİ

arkadaşlar dün itibariyle tankıma 5 adet 2 cm boyunda F0 FRONTOSA burundi yavrusu ekledim.o kadar kaliteli balıklar ki daha bu boyda yüzgeçleri maviye dönmüş formları o kadar güzel ki.Keşke yerim olsa da 5 tane daha koyabilsem harika bir ırkmış gerçekten.Yorumlarınızı bekliyorum.Saygılarımla...

SİYAH CALVUS VE FRONTOZA BRUNDİ ÖNERİLERİNİZ ÇOK ÖNEMLİİİİİ
Şu aşamada calvuslarımdan vazgeçemem.Kaliteli bir ırk aldım.Zor buldum.Şu an akvaryumda benim için asıl tür calvus.Sadeceakvaryumda hareket olsun diye 2 adet leulupi ve 2 yada 3 tane frontoza brundi koyacağım.
SİYAH CALVUS VE FRONTOZA BRUNDİ ÖNERİLERİNİZ ÇOK ÖNEMLİİİİİ
Teşekkür ederim Behçet Bey.Bende mantıklı olaın tek tür olduğunu düşünüyorum ama frontosayı da canım çekmiyor değil :)
SİYAH CALVUS VE FRONTOZA BRUNDİ ÖNERİLERİNİZ ÇOK ÖNEMLİİİİİ
Merhaba Arkadaşlar:
Benim 100.40.40 ebatlarında 140 litrelik bir akvaryumum var.Bu akvaryuma yaklaşık 2 ay kadar önce 10 adet 2 cm boyunda siyah calvus yavrusu alıp koydum.Balıklarımda kayıp yok.Stresleri de yok gayet mutlu yaşıyorlar.Fakat calvus bakan arkadaşlar bilirler ki calvus yüzen bir balık değildir.Yeme bile çıkmaz hareketsizdir.Ama calvustan asla vazgeçmem.Erişki olduklarında 1e 3d şeklinde diğerleini ayırmayı düşünüyorum.Benim size sormak istediğim akvaryumdaki hareketliliğin artması için yanlarına frontosa brundi eklemek istiyorum.Frontosa uzun yıllar besledim ve tekrar istiyorum.Önerileriniz nelerdir.140 litrelik akvaryumda zaten 10 yavrı calvus var kaş tane de yavru frontosa eklemeliyim.Biliyorum hiç ekleme zaten akvaryum calvuslara bile küçük diyeceksiniz ama aksesuarla falan bu hacimde iki türü besleyemez miyim.İçtenlikle yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
SİYAH CALVUSLAR İÇİN IŞIKLANDIRMA
[QUOTE=prs-komd]Florasan kullanacaksan Gro-Lux florasan kullan.
Özelliği;
Yüksek düzeyde mavi ve kırmızı ışık yayma özelliği sayesinde bitkilerin sağlıklı büyümesine yardımcı olur. Akvaryumdaki bitki ve balıkların doğal renklerini güçlendirir.
Eğer ki led düşünüyorsan da Gün ışığı ve mavi şerit led kullan gün ışığından 1 metre kullanacaksan maviden 30cm kullan o zaman balıklarının doğal renklerini biraz da olsa yakalarsın.
Şimdiden kolay gelsin
[/QUOTE] Eray bey teşekkür ederim akvaryumcudan 9 wattlık 50 cm uzunluğunda bir floresan lamba alıp taktım yeterli ışığı veriyor.yardımınız için teşekkürler.
CALVUSSEVERLERE MERHABALAR
[QUOTE=sprwon]Maşallah balıklarınız hayırlı olsun allah sağlıklarını daimetsin inşallah, 5 litre suyun musluk suyu olmasının çok bir etkisi olmayacağını düşündüğüm gibi yinede klordan korktuğum için tam net birşey söyleyemiyorum, sarı prenseslerde ayrı bir hava kattığına hem fikiriz ama calvusları tek tür beslemeniz o hacimde daha uygun olabilir diye düşünüyorum, ama yinede bu şekildede bir sorun olacağını düşünmüyorum sarı prenses yerine leleupi olsaydı en azından aynı gölün balıkları olması itibariyle çok daha uygun olabilirdi, saygılar [/QUOTE]
Haklısınız sarı presnesler elimde olduğu için onlar var şu an.Sadece calvus olduğunda akvaryumda hiç yüzen balık olmuyor haliyle ama uygun leleupi bulduğumda onlardan ekleyeceğim tankıma.ayrıca yorumuuz için teşekkür ederim.

[QUOTE=emrahgkgl]Fatih kardeş,

balıkların hayırlı olsun, ben Calvus besliyorum. Prensesleri elden çıkarıp calvus la devam etmeni ve Sera discus yemi de kullanmanı tavsiye ederim.
[/QUOTE]
Bana kullandığınız yemleri tam anlamıyla tarif eder misiniz.Markası çeşidi fiyatı vs vs teşekkür ederim şimdiden.
CALVUS HAKKINDA HERŞEY
Ümit Bey zaten çok fazla değil 100 gram kadar birşey diğer yemlerle karıştırıp versem sorun olur mu peki siz bana yem önerisinde bulunabilir misiniz
CALVUSSEVERLERE MERHABALAR
Merhaba arkadaşlar.Ben de uzun yıllar frontosa tecrübesi olan biri olarak 2 hafta kadar önce Samsunda bir arkadaştan 10 adet siyah calvus yavrusu satın aldım.Akvaryumumun ölçüleri 100.40.40. Isı 26 derece hergün akvaryumdan 5 litre su çekip yine 5 litre çeşme suyu ekliyorum.(5 litre de sorun olmayacağın düşünüyorum). balıklarım yaklaşık olarak 8 aylık ve 2 cm boyundalar.İnşallah sorunsuz bir şekilde balıkları büyütüp 2 yıl sonra 1 erkek 3 dişi bırakmayı düşünüyorum.Akvaryumda çeşitlilik olsun diye 2 adet de 4 cmlik sarı prenses var ve sanırım ikisi de dişi.Tropicalin papağanlar için üretilmiş bol proteinli granül yemini kullanıyorum şimdilik ama bu bittiğinde jbl ya da seranın pul yemlerine geçmeyi düşünüyorum.Yorumlara ve yardımlarınıza açığım.Şimdiden ilgilenenler için teşekkürlerimi sunarım.En kısa zamanda fotoğrafları ekleyeceğim.
CALVUS HAKKINDA HERŞEY
Merhaba arkadaşlar.Ben de uzun yıllar frontosa tecrübesi olan biri olarak 2 hafta kadar önce Samsunda bir arkadaştan 10 adet siyah calvus yavrusu satın aldım.Akvaryumumun ölçüleri 100.40.40. Isı 26 derece hergün akvaryumdan 5 litre su çekip yine 5 litre çeşme suyu ekliyorum.(5 litre de sorun olmayacağın düşünüyorum). balıklarım yaklaşık olarak 8 aylık ve 2 cm boyundalar.İnşallah sorunsuz bir şekilde balıkları büyütüp 2 yıl sonra 1 erkek 3 dişi bırakmayı düşünüyorum.Akvaryumda çeşitlilik olsun diye 2 adet de 4 cmlik sarı prenses var ve sanırım ikisi de dişi.Tropicalin papağanlar için üretilmiş bol proteinli granül yemini kullanıyorum şimdilik ama bu bittiğinde jbl ya da seranın pul yemlerine geçmeyi düşünüyorum.Yorumlara ve yardımlarınıza açığım.Şimdiden ilgilenenler için teşekkürlerimi sunarım.
SİYAH CALVUSLAR İÇİN IŞIKLANDIRMA
Merhaba sevgili arkadaşlar.Benim sorum şu olacak size acil cevaplarınızı bekliyorum.Bende 10 adet yavru siyah calvus var ve akvaryumun calvuslar için ışıklandırılması nasıl olmalı sizce.Mavi mi yoksa beyaz floresan mı kullanmalıyım ???

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.