ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
onurgorek
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2012 13:59
Son Ziyaret:
10 Mart 2015 15:52
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ONUR GÖREK
Doğum Tarihi:
15 Nisan 1986
Yaş:
38
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ONUR GÖREK

SON 9 MESAJI

Göz atmanız gözünüzü gönlünüzü açar..
Sabri bey bende maswa besledim yaklaşık 3 yıl şimdi black krizaya döndüm maswa bence biraz yumurta tutmaya zorlanan bi balık söylediğiniz gibi benim balıklarda 5-6 sefer yumurta döktükten sonra tutmaya başladıklar. Biraz sabır gerektiren bi iş ama dekorasyonla ilgisi olabilir tabiki
Göz atmanız gözünüzü gönlünüzü açar..
Üstad taşlar biraz fazlamı yoksa olması gereken bumu. Bu arada balıkların Maşallahı var gerçekten bantları çok güzel. Bol yavrulu günler...
Arkadaşlar Yorumlarınız Önemli
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim
İçerisindeki bitkiler bi bakıma bitki tankı isteyipde yapamadığımdan dolayı alınmış bitkilerdir ama dediğinizi dikkate alıp çıkarabilirim bunun yerine bir adet yavru tankım mevcut ona aktarıp bitkilere orda devam ederim.

İç filtre konusunda seyir zevkini bozduğu benide çok rahatsız ediyor ve çıkarmak istiyorum ama bazı üstadlar durmasını söylediler. Bende buna istinaden sadece kafa motoru şeklinde bikaç motor araştırdım. Bu konuda sizlerinde tavsiyesi varsa mutlaka dikkate alacağım.

Balıklar konusuna gelince bu gün bi arkadaşımla ikolaları verip yerine 15 tane 3cm yavru kriza black ile takas etme kararı aldım. Onlarıda ekleyince nasıl olur bilmiyorum ama inşallah yarın ayrıntılı bi bilgi veririm.
Arkadaşlar Yorumlarınız Önemli
Akvaryum Ölçüleri 145*51*40

İçerisinde 4d 2e İkola, 12d 3e maswa 1e 2d cüce vatoz 2 adet midye 40 kg silis kum, 1200 l/s iç filtre, atman ef 4 dış filtre ve tetra 400 hava motoru mevcuttur. Canlı bitkide var :)




Kafa Motoru Tavsiyeleriniz
Arkadaşlar 140*40*50 akvaryumuma uygun olarak kafa motoru almak istiyorum. bunun için cam kestirip kendim yandan sump yapacağım ama önce kafa motorunu almayı düşünüyorum forumdan edindiğim bilgilere göre. Bunun için tavsiyelerinizi bekliyorum. Enerji tasarrufu ve fiyatı ön planda. Çok şey istiyorum ama :)
Kayseri'de Bitkili Akvaryumu olanlar
Arkadaşlar öncelikle selam. Bende Kayseri'deyim ve bitki tankı kurmak istiyorum. Şu an araştırma aşamasındayım ama tropheus tankımda bir adet anubias var ve farklı bir zevk olduğunu gösterdi bana. Bu konuda bitki satışı ve bakımı hakkında bildi alabileceğim bir tek ormancı akvaryum olduğunu düşünüyorum. Bitki için 60*25*36 ölçülerinde bohem marka akvaryumum var. Filtre vs için bazı alışveriş sitelerinden alınabilecek malzemelerle tamamlamayı düşünüyorum. Bitkiler içinde aynı sitelerden alışveriş yapabilirim diye düşünüyorum ama sizin kayseride bildiğiniz sağlam bitkili bir akvaryumcu varmıdır. Şimdiden teşekkür ederim...
Tropheus Duboisi Maswa Sorularım
Cevaplar için çok teşekkür ederim hocam
Tropheus Duboisi Maswa Sorularım








Arkadaşlar öncelikle merhaba Trompheus dünyasına gireli yaklaşık 5-6 ay oldu ve bantları belirli olmayan balıklarım sanırım bant belirginliklerine ve davranışlarına göre ( 4E-11D) şeklinde. Balıklarımın herhangibir probleminin olduğunu düşünmüyorum. Bantları belirli olan 4 erkek akvaryumda kendine yer belirlemiş durumdalar. Aklıma takılan birkaç soru var arkadaşlar, yardımcı olursanız çok sevinirim...

1- Erkekler bu boyda kendi köşelerinde titreşip dişileri çekiyorlar. Bunun sonucunda çiftleşme benzeri hareketleri var. Bu boy için bu mümknmüdür.

2- Akvaryumun yanından vs her geçişte balıklarda bir tedirginlik ve ani hareketler oluyor bunun sebebi ne olabilir.

3- Yemleme işlemini 4 farklı besinle yapıyorum fakat balıklarım yeme direkt olarak değilde ben attıktan sonra akvaryumun yanından ayrılınca yemeye başlıyorlar.

4- Erkekler kendilerine bir hakim nokta seçip orayı bölge edindiler fakat akvaryumda gördüğünüz gibi bir tasarım yaptım. Erkekler için özel çanak vs gibi araçlarla yuva vs yapmalımıyım...
Tropheus Duboisi Maswa Ve Akvaryumum
Fotoğraf:





Boyut (cm):
100*35*45
Kapasite (litre):
160 lt
Canlılar:
Tropheus Duboisi Maswa (4E-11D) Cüce Vatoz (2 Adet) Frenatus Çöpçü (1 Adet)
Malzemeler:
20 kg Beyaz Silis Kum - Lifetech 838 Dış Motor - Of Zero Noise Çift Çıkışlı Hava Motoru
Akvaryum Bakımı:
2 hafta aralıklarla %25 su değişimi vs
Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Deep Dezenfektan - Pelagos Akvaryum Tuzu

Akvayuma ilk olarak malawi ile başlayıp 6-7 ay sonra çitayı biraz yükseltmek istedim. Sonrasında balık değişimi yapıp Frontosa Blue Zaire Moba beslemek istedim, fakat balıkların aktif olmamaları yüzünden yine bir değişiklik yapıp 5-6 ay önce maswa aldım. Maswalar aldığımda 4-5 cm civarında renkleri belli değildi. Şimdi renkleri erkeklerde belirlenmek üzere olduğunu düşünüyorum ve bu düşünceme göre 4 erkek 11 dişi gibi bir oran çıkıyor.

onurgorek2012-12-26 23:59:45

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.