ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
--ceyhun--
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Temmuz 2006 00:02
Son Ziyaret:
29 Kasım 2017 18:06
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ceyhun kurtoğlu
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1900
Yaş:
124
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/12974.jpg[/img] gaziosmanpaşa/İST

SON 10 MESAJI

Yem Dozu
Yemleme yaparken gözlemlemelisiniz.Balıkların yiyemediği yemler suyu bozduğu için yem artığı kalmayacak kadar yemlemek bence en doğrusudur.  
Deniz Kumu
 Daha önce kullanan arkadaşlar vardı, fakat pek memnun değillerdi.Ne kadar yıkarsalar yıkasınlar kumun koku yaptığını söylüyorlardı.Tabiki belirli bir yıkamadan sonra koku kalmayabilir ama siz koku gidene kadar yıkamaya sabredebilirmisiniz bilemem.
Sizce vatoz almalımıyım?
 Dipteki artıklardan kastınız balıklara attığınız yem artıklarıysa vatozlar bunları yerler,fakat balıkların dışkılarıysa yemeyeceklerdir.Bazı kişiler vatozların  diğer balıkların dışkılarını yediklerini zannederler fakat bu kesinlikle yanlıştır.Cüce vatozlar genelde daha çalışkan olmaları ve akvaryumda üreyebilmelerinden dolayı tercih edilirler.
Elma yavruları yumurtadan çıktı
Benim 70 lt lik bitkili akvaryumum da yaklaşık tahmini 100 adet elma salyangozum çıktı ve hiç ayrı bi bakım yapmadım gayet güzel şekilde yaşıyorlar bitki yaprakları ve artık yemler sanırım beslenmeleri için yeterli oldu.Sizin akvaryumunuz bitkilideğilse bile artık yem ve akvaryumda oluşan yosunlar yeterli olur ama büyüdükçe yem ihtiyaçlarıda artıyor.Tabi akvaryumunuzdaki balıklarda önemli bazı türler salyangozlara karşı agresif davranışlar sergileyebiliyor.
Meleklerim çift mi?(resim eklendi)
Balıklarınız daha çok küçük eş olduklarını sanmıyorum melek balıkları yaklaşık 8 aylık eş tutar ve yumurlar.Tahminime göre balıklarınız 2,5- 3 aylık yani daha var melek balıkları zaten grup halinde dolaşırlar daha fazla balığınız olsaydı bunu farkederdiniz zaten.Bence onlar sadece 2 li bi sürü oluşturmuşlar.bu nedenle birlikte dolaşıyorlar.Eğer imkanınız varsa bir kaç tane daha aynı büyüklükte melek alın derim ben size, belki böylece bi kaç ay sonra melek çiftinize kavuşursunuz.
--ceyhun--2008-05-20 12:55:38
Acaba?
  Forumda bu konu hakkında bi çok bilgi var ama ben yinede sizin sorularınızı cevaplıyım.
  1) 8 aylık olduklarında eş tutup yumurlamaya başlarlar 10 gün 15 gün arayla yumurtlayabilirler, dik yüzeyle yumurtalarını yapıştırılar yumurladıklarında yumurtaların başından pek ayrılmadıklarından mutlaka görürürsünüz.
 2)Balıklarınızın hareketleri  iki balığın (genelde erkeklerin) baskınlık kavgası olabilir.Balıklarınız eş tutmuşsa balıklar zaten diğerlerinden ayrı dururlar.
50*50*50(h) 6mm Cam... 60*40*40 olur mu?
Sanırım uygun bende aynı ölçülerde aynı kalınlıktaki camdan akvaryum yapmayı düşünüyorum. 
Isıtıcı
Evet doğru bir bilgi şu anda bir tandığım ısıtıcı olmadan japon balığı besliyor ve yaklaşık 10 günde bir bu şekilde yavru alıyor.Oda sıcaklığı yeterli oluyor yani. Tabiki bu tek cins olarak besleniyorlarsa geçerli.
Discus Üretim Merkezi-Ankara (Yeni Video
Gerçekten çok güzel olmuş.MAŞALLAH.
Akvaryumum tetralar için uygun mu?
 Bol bitkili neon akvaryumu yapabilirsiniz, çokta hoş olur bence.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.