ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cobain94
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Eylül 2012 02:13
Son Ziyaret:
19 Aralık 2012 21:16
Toplam Mesaj:
55 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Anıl Dondurmacı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


75 LT - 1e 1d Melek , 1e 1d çöpcü , 2e 5d Lepistes , 2e 4d molly ,20 LT Betta.

SON 10 MESAJI

Kaya tuzu suyu berraklaştırırmı
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır filitrem olduğu halde akvaryum suyunun bulanıklaşması probleminden şikayetciydim bir akvaryumcu tanıdığım bana rebell marka tuz verdi tuzun rengi hafif mavimsi birşey ve akvaryuma attığımda eridikten sonra yaklaşık 1 saat içinde gözle görürlür bir şekilde suyu berraklaştırıyor sizce tuzmu berraklaştırıyor yoksa farklı bir faktör varmıdır birde günde 3 tane(3 tane dediğim minik minik parçalar küçük pirinç parçaları gibi)atsam balıklara zararı olurmu ?
Sizce Ne kadar Tutar ?
Yorumlarınız için teşekkürler :)
Sizce Ne kadar Tutar ?
Akvaryumu boşaltıp yeniden dekore etmek istiyorum şu anda akvaryumumun içinde

1 Japon (Ne yazıkki kıyamıyorum hediye verilmişti)
4 Molly
1 Melek 
2e 2d Lepistes 
2 Çöcpcü 

mevcut ve akvaryum hacmim 75 Lt akvartumumun içinde herhangi bir kum aksesuar vs. yok sadece iç filitre ısıtıcı ve arka fon mevcut ben bu akvaryumumu 

10d 5e Lepistes 
5d 2e Plati 
Eski mollylerim
5d 2e Kılıçkuyruk  
1vatoz 
4 Cöpcü
 

Şeklinde canlılarla

Yer zemini olarak soft beyaz bir şekilde dizayn edip üstlerinede deniz kabukları sermeyi planlıyorum sizin bu akvaryuma önerebileceğiniz neler var her türlü fikire açığım bitki aksesuar vs. vede ne kadar tütar tüm bu saydıklarım ?


Birde söylemeyi unuttum yaklaşık 60 adet yavru lepisteslerim var şuanda 10 lt akvaryumumda duruyorlar fakat dipleri dışkı ile dolu elimde dip çekim aleti mevcut değil alternatif üretebilirmisiniz elimdeki çöpcüleri o akvaryuma koysam sorun yaratırmı bazıları 1 aylık bazıları 1-2 haftalık teşekkürler

Birde 75 lt akvaryumda çok bulanıklık oluyor filitre 7/24 çalışıyor yemde az atıyorum fakat su berrak değil yosunda tutmuyor güneş alan bir yerde değil yani .
Lepistesler hakkında sorularımSelam arkadaslar kısaca soyle bırkac bıl
Tam bilmiyorum fakat şöyle birşey aklıma geliyor emin değilim tekrar söylüyorum bu söylediğim imkansız bile olabilir ama albino olabilirler ?
BETA İLE CANLI DOĞURAN.
Ben zamanında platilerle beslemiştim aç kalmadıkları sürece sorun olmuyor ama hava motoru takmak zorunda kalıyorsun ozamanda betta sevmiyor fakat bide bettaların evcil betta diye geçen bir türü var onu düşünebilirsin Cobain942012-11-07 22:10:14
lepistes doğum
Siyahlıktan yavru vereceğini anlayamassın 1 dişi balık yumurtalarını dölleyen erkeğin dölü 6 doğum kadar devam eder yani dişi bir kere çiftleştikten sonra 6 kere tek başına yavru verebilir siyahlığın kaynağıda olur tedavi akvaryumunuzda dişi balığı iyi bir takviye yapıp 1 hafta kadar besledikten sonra ana tanka salabilirsiniz yavrularınızın sağlıklı olmasını diliyorum .

Eklemek isterim balığınızın boyutu küçük olduğundan dolayı öyle yazanlar gibi 20-40 yavru arası yavru beklemeyin en fazla 10 tane çıkar .
bitkili akvaryum yapmak istiyorum tecrübeli arkadaşlardan yarım
Ayrıca yazında göremedim ısıtıcı çok önemli bir faktördür. 
Hamile Lepistes
[QUOTE=orhun57]hayır var altta bir bölme daha var şimdi araştırdım millet yoğurt kaplarında doğurtturmuş anne de yavrulularıyla duruyor resmini çekmiş sanırım anne yavrularını yemiyor 

Az önce akvaryumda dişiyi izliyordum karnını taşlara sürtüp ani bir hareketle yüzeye atıyordu kendini. Sonra bir baktım bir yavru kayanın arasından bana bakıyor :D.O heyecanla hemen yavruluğa koydum anneyi ve balığı şuan 1 yavrumuz oldu anne çok hareketli stres yaptı herhalde karnı daha şiş ve siyah ışıkları kapadım diğerlerini bekliyorum.[/QUOTE]

Dediğiniz yavruluğun aynısından bendede var bende aslında karşıyım yavruluğa ama yapacak birşeyim yoktu onu kullandım sorunsuz bir şekilde doğum gerçekleşti 2 lepistesim arka arkaya yavruladı şuanda 60-70 tane yavrum var orada besliyorum aslında yavruluğa verceğin parayla bir ısıtıcı ve hava motoru alsaydın hiçde sorun olmazdı yedek tankın varsa yedek tankta yoksada herhangi bir yoğurt kabı vs. de doğumu stressiz gerçekleştirebilirsin fakat yavruluk gerçektende yavruların kurtulması için iyi bir alternatif yavruluğunun içine hava vermen lazım çünkü ana tankla devirdaim gerçekleşmiyor arada bir hava vermen lazım ondan dolayı şimdiden koy sorun yaşamazlar yada sürekli takip edebilme şansın varsa takip et balık sürekli yere yakın ve diğer balıklardan kaçıyorsa öyle ayır yavruluğa en yakın tahmini o şeklide yaparsın .
Hamile Lepistesim Bakarsanız Çok Sevinirim
Aynen ısıtıcı faktörü çok önemli ısıtıcı olmadan balığın strese giriyor doğumu gecikiyor olabilir bunun yanındada yavrular anne karnında olduğu için baskı yapıyor olabilir buda balığını sıkıyor şimdilik idareten çalışma masası lambalarından akvaryuma koy o 2-3 derece yükseltebilir fakat gerçekten ısıtıcı şart. 
Zavallı beyaz betta :(
Kardeşim çok şanslısın elindeki halfmoon veyahut moon betta ona iyi bak biraz araştırısan çok bilgi edinebilirsin nadir bir türdür. Ayrıca pahalı satılırlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.