ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mustfyz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Eylül 2012 12:29
Son Ziyaret:
03 Mayıs 2013 16:02
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa ayaz
Doğum Tarihi:
20 Ağustos 1986
Yaş:
37
İl:
Denizli
Meslek:
elektronik tamircisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mustafa ayaz

SON 10 MESAJI

Sarı prenses hakkında cinsiyet sorunu
Ya ben şimdi balıkları tekrar gözlemledim diğer üçünü kovalayan koyu renkli olan yani erkek olduğunu düşündüğüm balığın anal kısmında tüp gibi bi çıkıntılık var bayada çıkmış ve sürekli hiç durmadan diğerlerini kovalıyor.
yumurtlayacakmı yoksa?
Sarı prenses hakkında cinsiyet sorunu
 Arkadaşlar 10 gün önce 4 adet sarı prenses aldım tabi veren akvaryumcu altlarını bakarak 1 erkek 3 dişi olduğunu söyledi.
Ama ben tam güvenemedim çünkü dördüde aynı farkları yok gibi boyları 5 6 cm altı yedi aylık olduklarını söyledi.
Ben şimdi hangileri dişi hangisi erkek anüs kısımlarını inceledim ama anlayamadım hepside aynı gibi. Ama içlerinden bir tanesinin rengi koyu yani diğer üçü sarı bir tanesi siyahlı gibi ve diğer üçünü sürekli kovalamaya başladı süreklide bi kovuğun içine giriyor.
Sizden ricam anüs kısmını bakmadan ben bunların cinsiyetlerini nasıl anlarım yani %100 olmasada bi ihtimal olarak anlayabilirmiyiz yada erkek ne yapar dişiler ne yapar hareketlerini bakarakda anlayabilirmiyim dediğim gibi bir tanesinin rengi koyu diğer üçünü kovalıyor ve sürekli kovuğun içine giriyor ve diğer üçünün anal yüzgecin rengi beyaz bu koyu renklide beyazlık yok bu erkekmidir sizce lütfen bu konuda yardım edin bana.   
zebra balıklarım görmüyor kör oldular
Öldüler artık. evet peyaz isli gibi olmuştu ani su değişimi yapmadımda ışıklar bakmıştım.
zebra balıklarım görmüyor kör oldular
Bir çift erkek dişi zebram var yumurtlamışlardı yavrular yumurtadan çıkana kadar her fırsatta ışıkla bakıyordum ve nasıl olduysa 300 e yakın yavru birden hepsi de öldü 10 gün geçmesine rağmen ne erkek nede dişi yem yemiyor sonra fark ettim ki balıklar görmüyor görmedikleri için yem yiyemiyorlar çöp gibi birşeyle balıklara dokunmaya çalışıyorum hiç kaçmıyorlar ama çöp balığa deydiği zaman roket gibi fırlayıp sağa sola çarpıyor. erkek de aynı dişide aynı hadda dipde yüzüyorlar ama birbirlerine görmüyorlar yüzerlerken birbirlerine dokundukları an biri sağa biri sola fırlıyor ne olur yardım edin ne yapmalıyım bu körlük geçicimi yoksa kalıcımı yada bi tedavisi varmı?
bir çift zebra aldım anlaşamıyorlar
Yavruların hepside ölmüş sebebi ne olabilir?
hepside yuvadan çıkıp kumların üzerindelerdi ertesi gün bir baktım hiç biri kımıldamıyor hepsi ölmüş ve şimdide tek bir tane bile yavru yok yemişler hepsi nedendir bu ya o kadarda sevinmiştim ilk yavrularımdı.
Zebra yavruları gelişimi (Video-Resim)
Sizlere bi sorum olacak arkadaşlar benim zebralarımda yumurtladı bugün 6. gün ben yavruları ne zaman ayırayım. eğer anne ve baba yavruları yemeye çalıştığında yavrular kaçıyorsa onların saklanması için akvaryuma yer yapıcam. eğer kaçmayıpda direk yem oluyorlarsa ayırcam ama ne zaman??
bir çift zebra aldım anlaşamıyorlar
Arkadaşlar sonunda balıklarım yumurtladı 3 gün akvaryumun ışığını yakmadım hemen yumurta döktüler bugün 5. gün ortalıkda yavru yumurta hiç birşey yok 4. gün yumurtalar kıpır kıpır hareketlenmeye başlamışlardı. galiba bi yerde saklanıyorlar.
asıl sorum şu olacak bu yavrular biraz büyüyünde diğer tankıma ayırıcam ama nasıl ayırcam tek tek tutmam imkansız bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
bir çift zebra aldım anlaşamıyorlar
Arkadaşlar bu balıklar karanlık ortamamı sever aydınlıkmı? benim akvaryumda 24 saat ışık yanıyor acaba bunun için mi yumurtlamıyorlar anlamadım gitti. yeni getirdiğim bir çift zebralar eş tuttu dişinin karnı şişti ve anüs bölgesinde tüp gibi küçük bişey çıktı dışına ama bi türlü yumurtalarını çıkarmıyor. ışıkdan dolayımı kaynaklanıyor acaba.
bir çift zebra aldım anlaşamıyorlar
Benim albinomda dişisini öldürünce ben bir çift getirdim eş tuttular ama elimdeki iri yapılı kızgın albino erkek tek kaldı yakında olsan verirdim sana ama uzağız
bir çift zebra aldım anlaşamıyorlar
Yok abicim ya erkek olma ihtimali sıfır karın bölgesi turuncu yüzgeçleri kısa ve oval yapısı küçük.
erkek zaten duruşu ve yüzüşünden belli oluyor gösterişli oluyor.


Dişi balığım öldü zaten erkek döverken öldürdü.
yeni balıklar getirdim onları gözlemliyorum bakalım sonuç ne olacak

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.