ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ne3dy0u
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2013 22:03
Son Ziyaret:
23 Ekim 2013 22:23
Toplam Mesaj:
90 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cem Yşm
Doğum Tarihi:
01 Ekim 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Jack Joe

SON 10 MESAJI

Lepistes Yavrularının Yanına Neon Olurmu
[QUOTE=doguse]1 aylık, sağlıklı bir büyüme süreci geçiren lepistes yavrularını neonlar yiyemezler. Bu açıdan bir sorun olmaz. Sorun şu açıdan olur;
Neonlar ile lepistesler farklı suları severler, farklı su değerlerinde yaşarlar.
Neon tetra: 5 - 7 pH
Lepistes: 7 - 8,5 pH
Değerlerden de gözüktüğü üzere her iki canlı için ortak noktayı bulmak imkansız. Ama birlikte besleyenler yok mu elbette var ama ben aynı tankla olmalarını önermiyorum.
[/QUOTE]

1 aylık yavrular ama daha renklenmediler küçükler daha. Yani uygun değil su farklılıklarından dolayı.
100 TL BUTCE
Hagen kum, Neon güzel olur.ne3dy0u2013-04-01 16:41:29
Lepistes Yavrularının Yanına Neon Olurmu
1 aylık lepistes yavrularımın yanına neon alabilirmiyim. 1cm boyutta neonlar. Alsam bi sorun oluştururmu. 50 litrede sadece 30 tane lepistes yavru var.
Yeni Akvaryumum ( Resimli )
[QUOTE=Umut Başar]Volkanın dediği gibi eğer lepistes ekleyeceksen ısıtıcı şart. Tank kapasitesini bilmiyorum ama erişkin 30 lepistes için biraz yetersiz bir hacim olacak gibi görünüyor. Şuanda yavrular ama sonuçta büyüyecekler. Ypay bitki çok kaliteli değilse salınım yapar. Balıklara dokunabilir. Çok kaliteli olsa da bir süre sonra çok kirlenecek ve görselliği bozacaktır. Bence plastik bitkilerden kaçın.. Ama şuda bir gerçekki akvaryuma soktuğumuz tüm alet edavatlar plastik.. Yani sana kanunmuş gibi çıkart onu diyeceklerdir kendi tanklarındaki hava hortumlarına, filtre boruları yada iç filtrelere vs vs bakmadan.. Sen bilirsin ister çıkart ister çıkartma ama görselliği bozuyor benim zevkime göre.. Ama göz senin gözün... Acele etmeden yavaş yavaş kurulumu oturtursun zaten.. Tek eksiği bir ısıtıcı. 100wat bir ısıtıcı akvaryumunu rahat ve sorunsuzca dengeler.. Onun dışında dekorasyon da zevkine göre oynamalar yapabilirsin ama ne yaparsan yap elini kolunu pek sokma suya.. Balıklar acaip olumsuz etkileniyor ve hastalıklara çok çabuk yakalanıyorlar el kol giren akvaryumlarda. Çünkü ellerimizle mikrop taşıyoruz onlara.. Lepistesleri aslında akvaryumun tam oturmadan eklemeni tavsiye etmem ama sen bilirsin. Bahsettiğim bakteri olayı.. Lepistes bakımı zor balıktır.. Çabucak ölürler.. Ölümler illaki olacaktır hevesini kaçırma.. Kum sanırım hagen değil ama yanılıyor da olabilirim cunku net değil. Salınım apmıyorsa problem de değil :)[/QUOTE]


Abi ısıtıcım var yavruların olduğu tankta. Şuan düşüncem yavruları bu tankta büyütmem sonra yavruları vereceğim 4 tane felan bırakırım kendime. Yapay bitki kaliteli aldım abi ama salınım yapabilir çıkartırım. Canlı bitki ne alsam abi sence?
Yeni Akvaryumum ( Resimli )
Isıtıcım var diğer yavru tankımda su oturduktan sonra ıstıcıyıda ekleyeceğim.

Motor diğer türlü çok sirkulasyon yaptığı için böyle kullanıyorum.
ne3dy0u2013-04-01 13:36:43
Yeni Akvaryumum ( Resimli )
Tür değişikliği yaptım. Dekorasyon değişti. Nasıl olmuş sizce eksikleri nelerdir. Japon balığı besliyordum tür değişikliği yaptım yavru tankımdaki 30 tane lepistesi ekleyeceğim.





ne3dy0u2013-04-01 13:26:44
Bu Ne Kumu
Yarın akvaryumdaki halini eklerim. O zaman daha iyi bir sonuç alırız. Sağolun.
Bu Ne Kumu
[QUOTE=Umut Başar]O kum hagen değil. Hagen imitasyonu gibi görünüyor...
Orjinal Hagen kum budur...
Sim siyah değildir yani..  Cam kırığı gibi yer yer kahverengilikler görürsünüz Hagen kumda..  Piyasada Hagen diye satılan çok sayıda sahte Hagen kum vardır dikkat etmek gerek. Suya salınım yapabilir balıklarınızı olumsuz etkileyebilir..  İyice araştırın derim... Dilerim ben yanılıyorumdur.. Umarım paylaştığınız fotoğraftan dolayı böyle düşünüyorumdur.. 

Fotoğraf kendi tankımdandır. Bir buna bakın birde sizdekine.. Eğer kumunuz fotoğraftaki gibi ise Hagendir. Ama kömür gibi mat siyahsa Hagen değil...  


[/QUOTE]

Telefonla çektiğim için böyle siyah çıktı ve ıslak. Sizin kumunuz gibi aynen.
Bu Ne Kumu
[QUOTE=eren3838]
hagen kum bence ama resimdemi parlak çıktı yoksa aşagıdaki gibi matmı veya ıslak sanırsam
[/QUOTE]


Kuru hali yukarıdaki resimdeki gibi mattı. Yıkadıktan sonra daha siyah oldu. 10 kere yıkadım 5 kere kaynar su 5 kere soguk su. Kovanın içinde bekletiyorum yarına kadar. Önceden hagen kum kullanmadığım için bilmiyorum. Akvaryumcuda bilmiyordu siyah kum bu dedi. Dere kumlarının felan siyahları varmı. Kilosu 2.5 tl.
Bu Ne Kumu
Yarın tür değiştiriyorum canlı doğurana geçiyorum. Siyah kum aldım, kilosu 2.5 tl ama akvaryumcu kumun ne kumu olduğunu bilmiyordu, Hagen kum almak istiyordum akvaryumcuda bilmediği için bu kumu aldım.
Hagen kum mu, yada dere kumu felanmı.


ne3dy0u2013-03-31 19:48:38

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.