ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
delikanli53
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Eylül 2006 00:18
Son Ziyaret:
05 Mayıs 2016 21:18
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat arslan
Doğum Tarihi:
21 Mayıs 1981
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
bilgisayar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Muammer ARSLAN AKVARYUM BOYUTLARI : 100x45x35

SON 10 MESAJI

Sarı Prenses Yumurta Var Mı Yok Mu :s
Herkese selamlar,

yaklaşık 5 yıl önce 29 adet sarı, 12 yunus ve eşsiz bir ahliyi tamamen ahmaklığım yüzünden öldürdükten sonra elim bir türlü gitmemişti akvaryumu yapmaya. Sonunda 4 ay önce tekrar akvaryumu düzenlemeye karar verdim artık hayırlısı 3 tane sarı prenses aldım 3 ü de dişi çıkınca gidip bir harem paşası alıverdim [:lol:]

Neyse konumuza gelecek olursak,
En büyük dişi ortalama 1-3 nisan arası yeme çıkmamaya başladı. Baktım sürekli saklanıyor "aha ağzında yumurta var" dedim ve sevinçle 15 günü doldurmasını bekledim. Neyse bugün ayın 17 si ve dün akşam artık kusturayım yavrular oluşmuştur heyecanıyla bi kusturdum o da ne hiçbirşey yok [:?] Ağzının altı torba gibi ama birşey yok resmen açtım ağzını baktım.

Neyse attım tekrar akvaryuma ve takip etmeye başladım, hani yavrular oluşmaya başlayınca dışa doğru bir hareket yapıyor ya onu yapmaya başladı [:O] . Bakıyorum ağzını da açmıyor, yeme de çıkmıyor.

NE YAPAYIM ?
Tetra Ex 600 Su Kaçıyor :(
Anadolu akvaryum adındaki bunların istanbul servisi arkadaşlar buradaysa öncelikle bana gaz verdiğiniz ve ukala tavrınız için teşekkür ederim.

Şimdi konuya gelelim (ayrıca bir konusunu da açacağım)

Bu firma debi muhabbetine giriş ve çıkışa musluk koymuş kurnazlar, debi ile alakası olmayan bu musluklar birinci çevirmeden sonra çat diye kırılarak elinizde kalır. Elinize kalan muslukla aldığınız yere gidersiniz, kullanıcı hatası ve musluk ayrıca satılmıyor diyerek size 80 liralık takımı itelemeye çalışır.

Aynı sorun bende oldu (700 ile 600 kısmen aynı olduğu için yazıyorum). Motoru çepeçevre saran ve su haznesine giriş contası kaçırmıyor yani %5 oranla kaçırıyor da olabilir ama sorununuza kesin çözümü anlatacağım.

- Giriş ve çıkış bölümlerini çıkartın
- Altta 4 tane vida var, sökün ve sökerken ne nerede dikkat edin. Sonrasında toplayacaksınız hatta fotoğraflandırın.
- Halk dilinde conta asıl ismi O Ring lerin hepsini sırasıyla sökün, yada sökmeden conta satan bir yere gidip hepsinden 2şer tane alın. (toplam masraf 10 lira)
- O ringleri değiştirdiniz ve taktınız o da ne su yine kaçırıyor derseniz yazımın devamını okuyun;

OLMAZSA
Giriş ve çıkış olmak üzere 2 adet musluk var elinizde. Musluklardan kaçırmıyorsa amman deyin o yeşil minik musluklara dokanmayın [:D] yukarıda anlattım.
Üzerinde motora bağladığınızda bir vana gibi kol var, ona dikkat ederek ne işe yaradığını çözün, bu vana yukarıdayken giriş ve çıkış su bağlantısını keser aynı zamanda iki hortumu motorun bulunduğu alana alttan sıkıştırır. Bu sıkıştırmayla işimiz yok anlatacaklarımı sırayla uygulayın. (olacaklardan sorumlu değilim [8)] )

- Muslukların içerisinde yuvarlak ortası delik bir top var bu topun hemen yan kısmı ise delik (köşeli) işte kolun dönerken topları çevirdiği ve suyu kestiği alan burası.
- kolun yuvarlak topa gittiği iki taraflı çubukları lehim makinası ile eriterek düzgünce kesin.
- Topları sabit tutmak için açık pozisyona getirin ve içerisine kalem sokarak sabitleyebileceğiniz kadar sabitleyin.
- köşeli delik olan kısmı, kenarlara zarar vermeyecek şekilde plastik eriterek su kaçırmayacağı şekle getirin (ben burada hava hortumlarını erittim iyi oldu elimde fazla vardı)
- toplar sabitlendi ve vana topları çevirmiyor, şimdi ORinglerimizi takıyoruz, ve 4 vidayı takarak kol sistemini montaj ediyoruz.
- kol sadece hortumları sabitlemeye ve dışarı çıkmaması için tutmaya yarayacak, fakat suyu kesmeyecek.
- Toplarda dönmeyeceği için suyun debisi tam standart olarak akmaya devam edecek. Eğer musluklarınız da kırıldıysa bu yöntemi deneyin.

İstanbul içerisinde bu sorunla karşılaşan birisi olursa birlikte çalışabiliriz hemde fotoğraflandırma yapar burada yayınlarız.
Telefonumun anakartı yandı o yüzden fotoğraf paylaşamadım.
Eğer yapamazsanız bana parçaları tek tek sökülü şekilde mesaj atın yada burada paylaşın tek tek ne yapacağınızı resimler üzerinde işaretleyerek size anlatayım.

Bu iş benim tam 10 günümü aldı fakat şimdi yapsam 10 dakikamı almaz. Motor bozulmadığı sürece her türlü aksamını tamir ederim artık o kadar uzmanlaştım [:)))]
jack dempsey .........
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Zaten şu anda 100 cm lik karma akvaryumda az daha gidiyordu balıklarım yani :S.  Tamam şöyle yapacağız :100 cm lik bir akvaryum daha yapayım. Herhalde orada bir netice alabilirim.  goktugy2007-08-06 13:38:45
jack dempsey .........
Merhaba arkadaşlar. 2 adet jack dempsey im var ve artık boyları 14 cm ye kadar ulaştı. Sizce ayrı bir akvaryuma mı alayım ? Çünkü yavru almak istiyorum artık. Yavrular için 30 cm lik bir tane akvaryumum var. Beyaz prenses var içinde, yavru tabi 25 tane :D Ama diyorum ki onları başka bir plastik kaba alayım, orayı düzenleyip jack dempsey lerimi atayım. Yavru alma ihtimalim nedir ? Büyük olan tankım çok karma, orda yumurta bırakamazlar. Ama yumurta bırakma koşulları nedir ? Sıcaklık oranları falan ? Bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.goktugy2007-08-05 07:02:02
160 lt akvaryumumun şekli - cichlid
çok özür diliyorum 100 yerine 160 yazmışım. yanlış bilgi verdiğim için herkesten çok özür diliyorum. 
160 lt akvaryumumun şekli - cichlid
Fotoğraf:





akvaryumun şeklini sizin söylediklerinizle benim fikirlerimi birleştirerek yaptım. elbette eksiklerim çoktur ama değişiklik olsun istedim yorumlarınız için ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

BU ARADA ORTADAKİ BÜYÜK VE DİĞER KÜÇÜK ÇAKILLARI BAHÇE DÜZENLEYEN ÇİÇEKÇİLERDEN ALDIM AYNI BOYUTLARA YAKIN BİR KAYA DAHA VAR HEPSİNE 18,00 YTL VERDİM  AKVARYUMCUDAN ALSAM HERHELDE 100 LİRA ALIRDI BENDEN



Boyut (cm):  160*45*35
Kapasite (litre):  160  
Canlılar:   4 sarı prenses, 2 snow, 2 ahli, 2 yunus, 2 papağan, 1 portakal, 2 vatoz,

Malzemeler:   1 koca  delikli taş, çakıl kum karışık, büyük boyutlu çakıl, kırık vazo, iç filtre (modelini hatırlamadım)

Akvaryum Bakımı:    20 günde bir 5-7 cm su değiştiriyorum, 2 ayda bir genel temizlik. (bu daha yeni genel temizlik yapmadım)

Kullanılan Yemler:    tetra ve sera karışık kullanıyorum ama kaz ciğeri ağırlıklı çok seviyorlar (özellikle vatozlar dalıyor onlara )

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: ilaç ve katkı kullanmıyorum. ama beyaz benek için yedekte bekleyen ilaçlarım var.

delikanli532007-1-12 21:38:12
mavi ışık rahatsız ediyor :(

akvaryum görüntüsü güzel olsun diye mavi ışık koydum ne var ki diğer normal ışığın aksine bu ışıktan o kadar çok korkuyorlar ki bir gün yemlemedim diğer gün yem attım ışık açıkken ne mümkün su yüzeyine değil çıkmak yaklaşmadılar bile. ışığın vurmadığı yerlere saklanmaya çalışıyorlar. bende diğer ışığı hemen taktım ama alışırlar mıydı? aksi bir hareket yapıp da mavı ışığı kullanmaya devam mı edeyim. akvayumumda hep malawi var karışık sarı prenses snow yunus hepsi de korkuyordu.

saygılar.

bu akvaryumda neler eksik

eksik bilgi vermişim demekki özür dilerim

akvaryumun boyutları 100*45*35 (g.y.d)

filtrenin yettiğine eminim çünkü akvaryumun diğer köşesindeki kumları ortaya toplayacak kadar güçlü. ve bazen balıklar rahatsız oluyor bile düşünüyorum. devam ederek ; ağacı kesin çıkartmamı önerdiniz ve plastiğin ii olmadığını söylediniz ;

1. benim süs için aldığım midyeler vardı kendin yap sistemleri bölümünde pimaş borudan mağaralar yapıldığını görmüştüm yaparsam sağlıklı mıdır?

2. kaya seçimi olarak denizden taş alsam ve çok ii yıkasam olur mu?

3. mercan kesinlikle diyen arkadaşlarım var?

4. kum çok ince görüşünde olanlar da var. ama altında çakıl var dikkat ettiyseniz. çakılı bir tarafa kumu bir tarafa alsam nasıl olur. kum u zaten yükselteceğim elimde daha çok var ama yıkama aşamasında olduğu için koyup resim çekemedim.

5. dereceyi geçici olarak oraya koydum zaten. japonlarda derece kullanılmıyor ya bende yeni geçtim cichlid a her zaman bakayım dedim kusursuz olmayı severim ama unutkanım da  

verdiğiniz ve vereceğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

delikanli532006-12-23 22:58:0
bu akvaryumda neler eksik
arkadaşlar akvaryumumu cichlid e çevirdim ama eksiklerim çok siz yardım edersiniz inşallah
 

buda resimlerim

1.komple




2. orta görüntü


delikanli532006-12-23 20:11:8
tatlı su midyesi mantıklı mı?
[QUOTE=akiF]http://www.akvaryum.com/balik.asp?id=9&alt_kat=1034 [/QUOTE]

sıvı yem denmiş orda o ne demek ki

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.