ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Birtek
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Aralık 2009 22:30
Son Ziyaret:
Dün 01:43
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Türker Birtek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Türker Birtek

SON 10 MESAJI

Dış Motor Su Kaçırıyor
Arkadaşlar eheim 2217 ve 2228 modellerini 15 yıldan fazla kullandım, ayrıca kısa süreli diğer modellerini de kullandım 1982 de aldığım 2213 modelini 17 yıl kullandım 8 - 10 yılda conta değiştirdim. Bu filitrelerde pompa sistemi olmadığından böyle bir şey ile karşılaşmadım, su kaçırma sebebinin contadan olabileceğini düşünerek, yeni conta takımı aldım değiştirdim,bu arada yardımcı olan arkadaşlardan ve internet sitelerinden, arızanın pompadan olduğunu öğrendim.Pompayı iptal ederek sorunsuz olarak kullanmaya başladım.
Evet haklısın kardeşim, pompanın içindeki parçanın ismininin ne olduğunu bilmiyorum, ben diyafram olarak nitelendirdim, 2078 serilerinin içindeki pompayı söktüğünüzde nasıl bir şey olduğunu göreceksiniz.Bu linge girin benim anlatmak istediklerimi ve o parçanın ismini belirleyin... https://www.youtube.com/watch?v=Wg7TDURBr3E
İlgilerinize teşekür ediyorum.
[IMG]https://www.youtube.com/watch?v=Wg7TDURBr3E[/IMG]

Dış Motor Su Kaçırıyor
Merhaba arkadaşlar su sızıntısının sebebi contadan değilmiş,pompadanmış ponpanın içindeki diyafram zaman içinde sertleşerek su kaçırmasına sebeb oluyormuş, diyaframı bulmak çok zor, ponpanın fiyatı da pahallı olduğundan ponpa iptal edilerek su kaçırma olayı çözülmüş oluyor. Başına böyle bir olay gelen olursa, telefonum 05373550052 yardımcı olurum.
Dış Motor Su Kaçırıyor
Vazalin aldım ama motordan su sızıntı kesilince , gelecek motor temizliğinde sizin tavsiyelerinizi yapacağım yardımlarınıza teşekkür diyorum.
Dış Motor Su Kaçırıyor
Merhaba eheim dış motor olarak çok iyidir , aşağı yukarı eheim in tüm serilerini kullandım hiç sıkıntı yaşamadım bu motorda belki de benim bir hatam olduğunu düşünüyorum , moralinizi bozmayın.
Dış Motor Su Kaçırıyor
Gönderim Zamanı: 2 Saat 57 Dakika önce Alıntı Yap
Çok geç gördüm hocam kusura bakmayın. Olası sızdırmalara karşı 1 tane teflon bant ve vazelini kenara atmanızı tavsiye ederim. İlk deneme de vazelin uygulayın, eğer tekrar sızdırma olursa. Contaların altına, yani conta kanalına düzgünce ve dengeli şekilde 3-5 kat teflon bant sararsanız kaçırmayacaktır. Yaşayan, konuyu gören arkadaşlara yardımcı olsun diye ekleme yapayım dedim. Sorununuzun çözülmesine sevindim hocam. Keyifli hobiler.


Gönderim Zamanı: 8 dakika önce
Alper kardeşim ilgine çok teşekkür ediyorum , şu anda sızdırması kesildi ama, 4 ay sonra motoru temizlediğimde sanırım yine aynı sorunla karşılaşacağım işte o zaman kıymetli kardeşlerimin tavsiyelerine uyacağım,saygılar.
Dış Motor Su Kaçırıyor
Alper ve Ali Kardeşlerime dış motorumun su sızdırma proplem sorunuma ilgilenip yardımcı olmalarına teşekkür ediyorum. Dış motorumun temizlikten sonra su sızdırması neticesinde kapak contasını değiştirdim ama yine aynı su sızdırması devam etti,üç günde bir yarım çay bardağı su sızdırması , bir hafta sonra bir çay kaşığı gibi azaldı. bir hafta sonra da su sızdırması hiç bir işlem yapmadan kendiliğinden kesildi.
Dış Motor Su Kaçırıyor
Walstad sistemi bitki akvaryumu için çok güzel ama benim bu sistemi kurmam biraz zor olacak, böyle idare edeceğim iki gündür su sızdırması azaldı günde bir çay kaşığı kadar . Bu walstad sistemi için toprağı nereden aldınız ,bildiğimiz bitki toprağımı , faal akvaryumda kumun altına konulabilir mi ?
Dış Motor Su Kaçırıyor
Ali kardeşim iki gündür sokağa çıkma yasağı olduğundan Alper kardeşimin, önerisini yapamadım yarın kremi alıp deneyeceğim . aldığım conta da orjinal conta idi ,üzerinden çıkan contayla karşılaştırdığımda bire bir aynı görümündeydi . Böyle bir şey ilk başıma geliyor eheim in hemen hemen çok serisini kullandım contasını değiştirdiğim her motor hiç su kaçırmadı. mesela 2213 - 2215 - 2217 - 2226 - en son da 2228 kullandım hiç birinde böyle bir sorunla karşılaşmadım hepsi de mükemmel motorlardı , hiç su kaçıran olmadı . Bu 2078 de 3 tane conta var 3 conta geldi değiştirdim. çok az bir sızıntı yapıyor günde bir çay kaşığı kadar , 3 kere söküp taktım ama hep aynı.
Dış Motor Su Kaçırıyor
İlgine teşekkür ediyorum. Haklısın evde vaseline total moisture ve essential moisture bakım kremi varmış, yarın deneyeceğim . Yardımına tekrar teşekkür ediyorum.
Dış Motor Su Kaçırıyor
Vaseline markasının orjinal serisini nereden bulabilirim ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.