ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mariner
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Eylül 2006 18:32
Son Ziyaret:
04 Kasım 2012 15:06
Toplam Mesaj:
39 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Osmanbaşoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre Osmanbaşoğlu
100x45x50 mbuna

SON 10 MESAJI

Berlin'de akvaryumcu
Merhabalar, 1 kasımda Berlin'de olacağım, Berlin'de akvaryum ya da tropikal balık satışı yapan , yerler hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.
Teşekkürler
Malawi Mbuna Victoria Tankım Yeni Foto
Sonunda sarıprenseslerimden ilk yavruları almayı başardım , 2 adet yaklaşık olarak 2 hafta ara ile yavrularını serbest bıraktılar . Yavrulamalarında herhangi bir müdahalem söz konusu olmadı .Sanırım hem balıklarımın boylarından ( 5- 6 cm kadarlar ) , hem de doğal seleksiyon sonucu 4 yavru sayabildim . Beni asıl sevindiren ise erkeği tarafından , ağzında yavru olmasına karşın , sürekli kovalanan kobalt mavisi dişimin  , yavrularından birinin de  hayatta kalmayı başarması . Ne yazık ki astrotilapia fasciata dişim 3 kere daha yumurta almasına karşın , yumurtalarını sürekli yutması . Belki başka bir seferde başarılı olur .
Kendinize iyi bakın 
Malawi Mbuna Victoria Tankım Yeni Foto
Yaklaşık olarak 8 aydır ağzına yumurta almayan , beni nerdeyse hobiden soğutacak olan sarı prenseslerimden biri ve bir astrotilapia fadciata dişim , tam da doğum günümde yumurta alarak ( 20 haziran ) , bana çok değerli bir hediye verdiler . Kendilerine ve sitede değerli palaşımları ile bana yardımcı olan herkeze teşekkür ediyorum .
Semender yumurtalarım çatlıyor
Semrnderler hem suda hem karada yaşayabilen bir familyadır . Anne ve babayı ayrı bir , nemli ortama alabilirsiniz . Ama bence en doğrusu anne ve babayı , bulduğunuz dereye bırakmanız olacaktır .
Kaya tuzu?
kadıköy çarşıda , dicle balığın sağ tarafında kalan turşucuda rahatlıkla bulabilirsin
Nihayet aradığımı buldum. (Nyererei ve Nubila)
                Alaeddin Bey ,
Bende A.latifasciata , yetişkin bir erkek ve 3 tane yaklaşık olarak 6-7 cm A.latifasciata dişisi mevcut . Acaba dişiler bu boyda üeme yetisini elde etmişler midir ? Dişileri Emimönü'ndeki balıkçılardam aldığım için , kaç aylık olduklarını tam olarak bilemiyorum . Şimdiden teşekkürler .
Victoria Gölü Chiclidleri

Akavryumun ağası erkek astrotilapia latifasciate ve haremine yaklaşık olarak 1 ay kadar önce eklenen 3 dişi astrotilapia latifasciatadan 2'sinin resimlerini eklemek istedim .  Akvaryumda üremeyi başarmalarını umut ediyorum .Erkek olan yaklaşık 10 , dişiler ise 6 cm kadarlar .

Victoria Gölü Chiclidleri
11000'i geçen forum üyesine sahip bu sitede , victoria ve çevre göllere ait türler besleyen arkadaşlar yok mu ?
Victoria Gölü Chiclidleri

Cichlid 'in Türkçe'sinin sihlid olarak kullanıldığını düşünüyorum .tabii ki balık tanıtımları bölümüne baktım .Örneğin astrotilapia latifasciata hakkında yorum yapan kardeşimiz buna sahte frontoza demiş . Fakat sahte frontozanın bir Tanganika gölü sihlidi olduğunu gene balık tanıtım bölümünden görebiliriz . Benim merak ettiğim ülkemizde bu türleri kendi akvaryumumnda üretmeyi başarmış , arkadaşlarımızın kişisel tecrübeleri . Yoksa imternette arama yaptığımda bir çok yabancı sitede bilgi buldum . Ben ülkemizde bu balıkları besleyen kardeşlerimizin tecrübelerini merak ediyorum .

Bkz.

http://www.african-cichlid.com/Lake_Victoria.htm

 

Victoria Gölü Chiclidleri
Victoria Gölü'ne besin kaynağı olsun diye getirilen, son derece yırtıcı bir tür olan, göl ve çevresinde, ekolojik bir kabusa dönüşen,  nil tatlı su levreğinin ana besin kaynağı olduğu için,  bir çok türü yok olan, Victoria ( ya da çevresindeki daha küçük göllerde ) Gölü chiclid türleri besleyen arkadaşlar var mı? Var ise bu balıkların fotolarını ve bakım, üretim şartlarını vs. bizimle paylaşırlar mı? Teşekkürler halongan2007-2-21 12:2:46

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.