ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
wehwetduwan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Kasım 2013 20:56
Son Ziyaret:
28 Ekim 2016 16:45
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Duman
Doğum Tarihi:
10 Mart 1978
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MDuman

SON 10 MESAJI

Akvaryumun üzerini kapatmak
Arkadaşlar 1 haftalık tecrübe tankımın uzerı tamamen rodajlı cam ile kapalıydı sadece sağ ve sol taraflarda dış filtrenin emiş ve veriş hortumları ıcın kenarlarda delikler vardı. Balıklar 2 gun sonra yalpalayarak yuzmeye ve dipte yatmaya başladılar yaklasık 50 tetrazondan 15 tanesi bu sekılde baygın gıbı dıyelım yuzuyorlardı hemen kapagı kaldırdım ve hava motorunu calıştırmaya basladım. 3 saatin sonun da 15 taneden sadece 2 kayıpla hayata geri döndüler.
MD Hayallerim


Ve son hali. Simdi sıra zamanın
wehwetduwan2015-03-25 21:46:02
MD Hayallerim
[QUOTE=Blueman4560] Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun. Güzel bir akvaryum inşallah sorunsuz bir kurulum sağlarsınız.

Ben de kurulumum sırasında edindiğim tecrübelerime göre bazı bilgileri paylaşmak isterim.

Öncelikle mevcut tankınız için 6*39w kesinikle fazla, bunu tankınız full oturduğunda bile 4*39w olarak kullanmanızı tavsiye ederim. İlk kurulum sırasında 5 saat ile başlayıp haftalar geçtikçe yani her hafta tabiki bitki gelişimlerinizi de takip ederek 1'er saat artırararak 10 saat olacak şekilde ayarlamalısınız.

Akvaryumunuzuda oluşan yosunun sebebi kesinlikle fazla aydınlatma. Ayrıca tabiki giessmann aquaflora ve midday ikilisi sylvania aquastar ve grolux ikilisine oranla daha kaliteli florasanlardır. Ancak her ikisinde de bu aydınlatmanız normal seviyesinde olsaydı bu şekilde sorun yaşamazsınız. Bence elinizdeki slyvania ları kullanmaya devam edin ve kullanım ömürleri bittikten sonra giessmann lara geçin, yok yere masraf olmasın bence. Örneğin ben JBL , Giessmann , Slyvania markalarının ürünlerini kullandım. Şu anda slyvania ikilisini kullanıyorum ve herhangibir sorun yok.

Öncelikle bitkilerin alışma, adaptasyon süresi olduğu için ilk 6 hafta potasyum dışında gübreleme yapmanızı kesinlikle önermem. Potasyuma da ikinci hafta başlayabilirsiniz. Co2 takvieyesine ilk hafta sonunda başlayabilirsiniz. Canlı olarak da ilk 1 ay hiç canlı eklemeyin. Bu süreçte 3 günde 1 %25 oranında su değişimi ve bakteri kültürü ekleme ile yararlı bakterilerin akvaryumunuzda oluşması sağlanmalı.1 ay sonunda da alg savaşçıları otocincflus affinis, kiraz karides, amano karides eklemesi yapınız, eğer sae ekleyecekseniz en küçüklerin eklemenizi öneririm çünkü büyükleri çok kısa sürede yeme alışıyor ve algler ile uğraşmayı bırakıyorlar. Bu konuda en iyisi bence oto lar.

Filteriniz içinde muhakkak sera siporax ve eheim substrat pro malzemelerini kullanmanızı bakteri oluşum yüzde oranları çok iyi ve son derece kaliteli ürünler olması sebebi ile tavsiye ederim.


[/QUOTE]

Bu samimi ve aydınlatıcı cevabınız için çok teşekkür ederim. Hepsini harfiyen yerine getiricem.

Kum olarak AKVARKUM dan aldığım Siyah kumu tercih ettim. Tabana da YASMUT tan almış olduğum misket gübreleri yerleştirdim.
wehwetduwan2015-03-26 07:26:43
MD Hayallerim
[QUOTE=Patriot Ayhan] Bu illetle ben de uğraşıyorum.
Eskiden 4x39W syvania aquastar ve qrolüx vardı.
Floları 4x39W syvania aqua classic ve grolüx olarak değiştirdim ama sorun devam ediyor.
Özellikle kumda ufak da olsa bir yayılım var.
Enfecte olmuş tanecikleri tanktan uzaklaştırıyor. Ufak da olsa yapraklarda olanlara da excel uyguluyorum.
Azmetmeye devam.
[/QUOTE]

Sorun formuda okuduğum kadarı ile tamamen ışığın fazla olmasından dolayı kaynaklanıyor ve kimse Aquastar 10000k yı önermiyor yosun sorunun başlangıcı ve tüm armatürlerin ilk etapta çalıştırılması.

Şöyle bir mantık var 39*6 lık bir aydınlatma tesisatı 160 lt lik bir tank için zaten hightech bir sistem yani bol bitkili tamamen taban bitkisi ile kaplı bir tank için yeterli ışığı verecek bir sistem. Biz daha tabana ektiğimiz 30 /40 kök taban bitkisi ve bir kaç demet arka plan bitkisi için bu sistemi çalıştırdığımızda içerdeki sistemin az olmasından dolayı bu ışık emilemiyor ve bize yosun ve alg olarak geri dönüyor. O yüzden ilk aşamada 10 saat aydınlatma yerine günde 4 saat ve sadece 2 floresan içerdeki sistem oturdukçada saat süresinin uzaması ve diğer filoların da yavaş yavaş açılması en mantıklı olanı gibi geldi bana

Elimdeki flolarıda sanırım 3*39 W Giesemann Powerchrome Aquaflora
                                         3*39 W Giesemann Powerchrome Midday olarak değitiricem.
                                          
MD Hayallerim
Merhaba arkadaslar hep fotograflar da görüpte hayalini kurduğum bitkili tank sevdasına bende dahil oldum. Siz tecrübe sahibi olan akvarist abi ve kardeşlerimin deneyimlerini bekliyorum.

Tank : 90*40*45 ölçülerinde

Aydınlatma Hopar 39*6 W T5 üzerinde gelen T5 leri çıkararak yerlerine
2 adet Sylvania Grolux
2 adet Sylvania Aquastar
2 adet Osram 865 ( kullanma konusunda emin değilim) koydum.

Taban olarak Akvarkum dan almış olduğum 50 kg siyah kum var (kullanma konusunda sonradan emin olamadım kaç kez yıkadıysam arınmıyor hem de parlak siyah değil mat bir siyah ve arada yeşil olanlarıda var bunlar da sanki kum yosun tutmuş ta temizlenmemiş izlenimi veriyor bunun yerine

SHUNFA Plants Clay Soil diye bir kum var bu önerildi bitkili tanklarında temelinin binalar gibi aydınlatma ve kum olduğunu bu form u okuya okuya öğrendim yanlış bir adım atıpta keşke demeyi asla istemiyorum.

Elimde fotolar da da gördüğünüz simli kayalar var ve bunlarla birlikle akvaryumun her iki arka köşesine doğru ağaç figürü yapmayı düşünüyorum taban konusunda Cuba Moss yada Ultricularia Graminifolia istiyorum sizler ne dersiniz?

Co2 3lt lik bir sistem kullanmak istiyorum temin edebilecek arkadaşların dikkatine!!!!

Filtre olarak Fluval 305 mevcut

Isıtıcı olarak 300 w mı yoksa 200 w mı koysam daha iyi olur?

Sıvı gübre olarak sayın YASMUT tan almış olduğum

BC Karbon
Micro Pro Elements
Excel Pro
Misket Gübre
Sıvı Nitrat
Sıvı Demir
Potasyum mevcut

Arka fona gelince mavi siyah yada buzlu cam arasında kararsız kaldım lily pipe kullacağımdan dolayı buzlu cam filmi daha bir kafama yatıyor.

Hayalini kurduğum Tank

[URL=#][URL=#]</a></a>

Yaptırılan Tank

[URL=#][URL=#]</a></a>

wehwetduwan2015-03-26 07:25:57
Hopar Armatür Fiyat ve Öneri
Merhabalar bu armatürü nereden aldınız ben bulamıyorum
Gaziosmanpaşa/İstanbul
Arkadaslar 100 cm 6×36 T5 armatur ariyorum yardimci olabilecek olan var mi?
Bitmeyen bitkili sevdası yarışma sonucu.
Kullanmis oldugunuz aydinlatma sistemi nedir acaba kacar watt lik t5/t8 siralamasi nedir birde kusura bakmayin cok sordum ama tecrubelerinizden faydalanip ortaya duzgun bir sistem cikarmak istememden bu kadar soru. AYRICA ILGINIZ ICINDE TESEKKUR EDERIM.
Bitmeyen bitkili sevdası yarışma sonucu.
Peki bu tank ta dip cekımını ne sıklıkla yapıyorsunuz.
Gaziosmanpaşa/İstanbul
Mehmet Duman Gaziosmapasa Sali Pazari 400 lt lik bir bitkili hazirligim var su an ve tum forumda buna ait bilgileri cikti olarak arsivliyorum isik olculer sivi gubreler co2 tup ve tanki yavas yavasta alinmaya baslandi. Fluval 405 dis filtre co2 tup Hagen 6*39 armatur. Su an icin ise biri ana 50 digeri ise 10 lt yavrulu bitki tanki buyugune gecinceye kadar acemilik atlatmak icin deneme amacli. Su an volkanik kaya ve acil sivi gubrelere ihtiyacim var buyuk akvaryuma balik koymadan once bitki olusumunu oturtmak istiyorum

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.