ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kardisalı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Aralık 2013 09:15
Son Ziyaret:
21 Haziran 2018 10:14
Toplam Mesaj:
42 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüsam Erol
Doğum Tarihi:
01 Haziran 1971
Yaş:
52
İl:
Manisa
Meslek:
Çiftçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Tür Ve Cinsi Nedir?
Merhaba arkadaşlar fotoğraftaki balık hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Akvaryumumda canlı doğuran var.
Şimdiden teşekkür ederim. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/155071/060320182042031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/155071/060320182042351.jpg[/IMG]
yeni kurulum canlı doğuran ve bitkili akvaryum
Selam arkadaşlar;
Bronz çöpçülerimden birtanesinin kuyruğu eridi yaklaşık 1 ay oluyor, hala çok hareketli ve yem yiyiyor. Beyaz benek görmedim, bildiğim kadarıyla zırhlı balık bu çöpçüler, lepisteslerim var akvaryumumda (yavru, yetişgin, ergin, damızlık) onların daha önce hastalanması gerekmiyor muydu?
Birde elma salyangozlarım yumurtladı ve bir tanesi kabuğunda yok, diğeride kabuğundan çıkmıyor, hareket yok, sürekli suyun üzerinde, yapışma ve yürüme yok.bir şey yemiyor.
Bir tane kurumuş manolya yaprağı attım  ve salyangoz yavruları akvaryumda dolaşıyor acaba su değerlerinde salyangozları tehdit edecek bir durum mu var? yoksa ömürleri mi bu kadar?   
BU konuda bana yardımcı olursanız memnun olurum.
SAĞLIKLI AKVARYUM VE BALIKLAR.


Suyun sıcaklığı 29 derece. 2 ad. aquastar 1 ad grolüx var suyu çok ısıtıyorlar, 1 ad sunstar bitkiler için yeterli mi? diğerlerini yakmasam ? 2 ad. buz kaseti koyuyorum en fazla 2derece düşürüyor, ve ışıklar yanınca sıcaklık yine artıyor. ışıklandırmayı günde 5 saate düşürdüm ama nafile su hala ısınıyor ve yaz sıcakları başladığında ne yapacağım? kardisalı2014-06-12 10:50:31
yeni kurulum canlı doğuran ve bitkili akvaryum
Teşekkürler arkadaşlar, sadece su değişimi yapacağım dip çekimi yapmayacağım. Kökün etrafındaki taşlar çıkaracağım.
  Zamanı geldiyse Karidesleri  nereden almamı tavsiye edersiniz? ve kaç tane?
yeni kurulum canlı doğuran ve bitkili akvaryum

Akvaryumumdaki makarna taş ve lepisteslerim.
Makarna taşının arkası tilki kuyruğu alınıp dikildi  kökün arkasına tilki kuyruğu ve elodea ile beslendi yavaş yavaş kaya ve kök bitkilerle gizlenecek.
Bu arada akvaryumda dip çekimi hiç yapmadım sadece eksilen suyu haftada ya da 10 günde bir tamamlıyorum. Dip çekimi yapmalı mıyım  yoksa su ilavesi yeterli midir?
Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum.  
Akvaryum bakımını nasıl yapmalıyım
[QUOTE=ozgur54] Fotolar çok net olmadığı için atmıyorum ve hasta olan balıkların tümü öldü. Sadece 2platim kaldı 1e 1d.Birde kalan yavruları  pet şişeden yaptığım yavruluğa aldım. Balıklar yine ölür diye yeni balık eklemedim. Yavrulukta bu sabah yine bir yavru daha öldü. Akvaryumun bakımını nasıl yapmalıyım.1e 1d plati 4 elma salyangozu ve saz bitkilerim var akvaryum 32 lt. iç filtre kullanıyorum. Ben 3 gün pet şişede ağzı kapalı olarak beklettiğim çeşme suyu ile %30 su değişimi yapıyorum içine bazen tuz tableti, bazen de 3 çay kaşığı salamuralık kaya tuzu atıyorum. Filtreyi haftada 1 filan temizliyorum. Isıtıcım 28 dereceye ayarlı su sıcaklığı 26 derece günde iki kez yemleme yapıyorum yavrulara az az 5 kez yem veriyorum. Acaba nerede yanlış yapıyorum.[/QUOTE]

Dediğim gibi akvaryumdaki bakteri kültürü oturmamış olabilir, oturmuş olsa bile ağzı kapalı şişede su bekletmek yerine ağzı açık şişede bekletmek daha doğru ( klorun uçması için), tuz kullanmamanızı tavsiye ederim, filitrenizi  çeşme suyu yerine akvaryumun suyuyla temizlemenizi, mümkünse şelale filitre kullanmanız ve uzunca bir süre balık eklememenizi sadece çöpçü balığı en az 4 ad. eklemenizi tavsiye ederim. Bakteri kültürü oturunca balık eklemeniz  daha iyi  olacaktır.
Sağlıklı akvaryum ve balıklar.
Fullblack Akvaryumum
Güzel akvaryum ve çok güzel balıklar. Bitkili akvaryumda yavruluğa gerek yok diye düşünüyorum. Bence bitkilerinizi akvaryumun arka tarafına toplu bir şekilde koyarsanız, yavrularınızın kolaylıkla saklanabileceği yeri hazırlamış olursunuz. Başka bir düşünceniz yoksa tabii?
Sağlıklı akvaryum ve balıklar.
yeni kurulum canlı doğuran ve bitkili akvaryum
Akvaryumuma Makarna taşı dedikleri taştan koydum bir sıkıntı olur mu. Resmini ekliyeceğim ama Makinayı bağdaki evde unuttum. Umarım bir sıkıntı olmaz. Umut senin formda paylaştığın yazını okudum lapistes akvaryumu için  iyi, bitkiler içinde çok sıkıntı olmaz demişsin. Bilgilendirirseniz sevinirim.
sonunda yavruladı ama
O zaman suyu değiştir ama tamamını değil %20 kadar yeterli.
Akvaryum bakımını nasıl yapmalıyım
Bence akvaryumunuzun bakteri kültürü oturmadığı için Balıklarınızı kaybediyorsunuz.
http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_Icin_su_hazirlama_hakkinda_her_sey_k753360.asp
Bu formu incelerseniz akvaryumunuz ve balıklarınız için iyi olur.
Sağlıklı akvaryum ve balıklar.
yeni kurulum canlı doğuran ve bitkili akvaryum
Bu bitkilere gübre ne kullan malıyım? 
Tanktaki lepistes populasyonu
Lepistes 7d - 4e
bir sorun olur mu?


Birde kömürlü kalorifer kazanlarının cehenneminden çıkan çurf malzemesinin küçükleri akvaryumda bitki kumu ve büyük parçaları dış filtrede kullanılabilinir mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.