ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MeTdE
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Aralık 2013 18:53
Son Ziyaret:
17 Haziran 2014 11:32
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mete Havuz
Doğum Tarihi:
25 Temmuz 1989
Yaş:
34
İl:
Rize
Meslek:
Çevre Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mete Havuz

Tiger Barb,Tetra,Bronz Çöpçü,Vatoz,Elma-Ramshorn-Nerite Salyangozu,Asya Midyesi,Eloeda Densa,Anubias Barteri Nana,Lud. Repens,Limon,Cüce Saz,Çınar,Blanket ve Chrst. Moss,Sagittaria Plat.

SON 10 MESAJI

Anlayamadığım yumurta ?
Arkadaşlar merhaba. resimde görülen yumurta hangi balığa ait acaba ?? yardımcı olur musunuz ?
akvaryumdaki balıklar; vatoz, bronz çöpçü, renkli tetra, tetrazon (tigerbarb).
 
Bitki Akvaryumu Işık Öncesi ve sonrası
[QUOTE=keysın]evet anubias vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim ortadaki bitkinin türünü bilmiyorum beyazlamaya başladı en kısa sürede kayaya sıkıştırıcam birde lepisteslerim bitki yiyor bu normalmi?[/QUOTE]

rica ederim.. bilgi paylaşmak içindir  bitki beyazladıysa çürüme başlamıştır.. anubiası misina yardımı ile kökleri açıkta kalacak şekilde kayaya bağlayın.. lepistesler hususunda ise birçok yerde okuduğuma göre çürüyen yaprakları veya bitki üzerinde görünen yahut pek belli olmayan yosunları yiyebiliyor.. 
MeTdE2014-04-19 01:13:29
Bitki Akvaryumu Işık Öncesi ve sonrası

bende de cam kapak var.. iki parça halinde kestirdim.. paslam çelikten yaprak menteşeyle birbirine tutturdum.. yemleme yaparken bi kanadını açıyorum sadece, pratik oluyo.. kenarda kalan kısmi boşluklar için de cam kenarlarına çekilen lastik fitil yapıştırdım; buhar da kaçmıyor, floresanlar da etkilenmiyor..  fotoğraftakiler ilk 5mm lik pleksiden yaptığım kapaklar.. bir süre sora eğildiği için aynı şekilde camdan yaptım..
MeTdE2014-04-17 01:33:03

[QUOTE=keysın]akvaryumun üzerinde cam kapak yaptırdım onu kullanıyorum.

Akvaryumun son hali.

[/QUOTE]

sol tarafta geniş yapraklı olan bitki anubias leaf mi? eğer anubias türüyse gövdesini kuma gömdüğünüz için kısa sürede çürür.. köklerinin kum dışında olması gerekiyor.. kütüğe veya kayaya tutturmalısınız bitkiyi..
Akvaryumda Anlam Veremediğim Bulanıklık
bariz alg oluşumu meydana gelmiş.. algle mücadele için forumda bir çok makale bulabilirsin.. ben de çok uğraştım bu illetle.. bulanıklığın giderimi için yani alg giderimi için asya midyesi öneririm.. akvaryum hacmine göre 10 tane atsan yeterli gelir.. kahverengi yosun dediğin de kahverengi alg.. onun içinde en iyi çözüm iki tane normal vatoz al.. sorunların çözülür.. tecrübeyle sabittir.. 
Bitki Florasanı
bitkili akvaryumumda 15 watt t8 sylvania grolüx ve osram 10000 kelvinlik floresan kullanıyorum.. bitkiler süper gelişim gösteriyor.. bu ikili kombineyi öneririm..
ışıklandırma
akvaryum hacminin yarısında fazla ışık değeri çıkıyor.. bence yeterlidir.. tabi ki bitki çeşitlerine göre de değişir..
Bitki Akvaryumu Işık Öncesi ve sonrası
bitkili akvaryumumda 6500 kelvinlik t5 floresan kullanıyordum, yaklaşık 3 hafta önce 15 watt 10000 kelvinlik ve 15 watt grolüx t8 ampullerini aldım.. bitkilerimde gözle görülür iyi bir gelişim oldu.. ayrıca akvaryumumdaki balıkların ve bitkilerin renkleri çok hoş gözüktü..
Aqua magic tu 02
[QUOTE=Befe]Arkadaşlar iyi geceler aqua magic dış filtre kullanıyorum ve çok sessiz,çokta memnunun. Sıkıntım şu, 220 lt akvaryumum var ve su yandan bakılınca hafif sisli ve önden bakılınca gayet net. Sanki hafifçe bulanıklık var yandan bakınca. Tam bir berraklığı yakalayamadım. Dış filtreye ek olarak kömür veya seramik falan mı eklemeliyim. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Veya dış filtreye başka ne yapmalıyım. Çözüm bulamadım. 3 sepete de fike kömürlerden koysam ne olur. Yardımlarınızı bekliyorum. [/QUOTE]

Aqua magic tu-02 filtreden ben de aldım.. 2 gün içinde elimde olacak.. inşallah güzel bir filtredir.. bahsettiğin yandan bakışta su bulanıklığı bende de vardı.. dış filtre alana kadar kullandığım iç filtrenin bir sepetine zeolit koydum ve su cam gibi netleşti.. dış filtrem gelince karbon kömür yerine bir sepetini zeolit ile doldurucam.. ayrıca karbon kömür kullanma bana kalırsa.. max 2 hafta etkisi var.. sık sık değiştirmen gerekir.. zeoliti 6 ay rahatça kullanabilirsin.. bence sen de zeolit ekle faydasını görürsün  su düzenine ek olarak malta yaprağı veya kızılağaç kozalağı ekleyebilirsin.. ben ekledim ve faydasını gördüm.. 
MeTdE2014-04-16 00:48:05
Elma Salyangozu yumurta ?
Selam herkese..

Bende de 6 tane elma salyangozu var.. alalı bir ay oldu.. ilk aldığımda bezelye büyüklüğündeydiler.. proteinsel yem verdiğim için şuan nerdeyse ceviz büyüklüğündeler.. fakat hiçbiri yumurta yapmadı.. sebebi ne olabilir acaba ?
DALTONLAR
yeşil su problemiyle karşı karşıyayım.. yarın uv iç filtrem gelcek, sorunu çözeceğine inanıyorum.. 7 tane tiger tetrazon ve 7 tane de renkli tetra aldım.. bir hafta oldu alalı.. muhteşemler :) anubias bitki de ektim fakat bitkilerin yapraklarını kemirdiler.. ayrıca yapraklarını bitkinin kökünden ayırdılar.. neden olabilir ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.