ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cevdet Ali İlter
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
36
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Şubat 2014 17:10
Son Ziyaret:
12 Nisan 2024 19:09
Toplam Mesaj:
98 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cevdet Ali İlter
Doğum Tarihi:
21 Mayıs 1979
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cevdet Ali İlter Kendi istemini kendi belirleyen ve her türden boyun eğmeyi reddeden herkes benim dengimdir.

SON 10 MESAJI

Filtresiz Karides Ve Lepistes Akvaryumu
Bencede ufak bir askı filtre(şelale filtre) alsanız daha doğru olur iç filtre çok fazla akıntıya sebeb olur hem lepistesler hem karidesler çok yorulur.
Filtrenin akvaryumdan su aldığı kızma ince kadın çorabı yada tül ile kapatmanız gerekebilir yavru karidesleri içine çekmemesi için.
Ben askı filtreyi sağ köşeye yerleştirmiştim o bölgede uzun arka plan bitkileri olduğu için filtre gözükmüyordu ve hem suyu tanktan aldığı kısmı hem suyu verdiği kısmı örttüğü için akıntı minimum seviyedeydi.
Bu yüzden tül yada file kullanmamıştım.
Şelale Filtre Oksijen de Verir mi?
Merhaba tercih meselesi tabi ama ben hava motorunu her zaman gereksiz bulmuşumdur. 40 litrelik akvaryum için en ufak şelale filtre bile yeteri kadar oksijen sağlar.
Su yüzeyinin hareketlenmesi yeterli.
250 litrelik akvaryum için zaten dış filtre almanız gerekir. Dış filtereni çıkış hortumundan gelen suda yüzeyde gerekli dalgalanmayı sağlayacağı için hava motoruna yine gerek kalmayacak.
Filtresiz Karides Ve Lepistes Akvaryumu
Aslında ben denemiştim bitkiler geliştikçe dip çekimi bile yapmıyordum eksilen suyu tamamlıyordum.Ama filtresiz çok zor oluyor.Lepistesler dayanıklı ve her türlü koşula uyum sağlayabilen balıklar ama karidesler daha narin canlılar.
Bende bir süre sonra karides kayıpları başlamıştı.
Walstad Metodunda Kimyasallardan Kurtulma
Bu metodu geçen sene denemiştim kökten beslenen bitkiler için faydalı ama çok dikkat etmelisiniz. Bitki ekerken alttaki bahçe toprağı üst tabakaya çıkıyor ve sonrası felaket.
Toprağı kesinlikle yıkayıp süzmeyin yoksa bu metodu kullanmanın amacından sapmış olursunuz.Topraktan suyla süzdüğünüz herşeye bitkilerin ihtiyacı var.
Eğer elinizde test kiti yoksa sudaki en ufak bir anormalliği(bulanıklık,alg oluşumu,balıkların yüzeyden hava almaya çalışması,salyangozların devamlı akvaryumun dışına çıkmaya çalışması) farkettiğiniz anda hemen müdahale edin ve en az yüzde 30-40 hatta duruma göre yüzde 50 su değişimi yapın.
Ayrıca size tavsiyem rutin haftada bir yüzde 20 oranında yapılan su değişimini haftada 2 kere yapın çünkü bahçe toprağı yada bitki toprağının içindeki yararlı olan kimyasallar ve organik bileşenler suya bitkilerin ihtiyacından çok daha fazla karışıyor.
Özellikle yeni ekilen bitkiler henüz adaptasyonu sağlamamış ve gelişip büyüme ,yeni yapraklar verme aşamasında olmadığı için zaten sudan ve tabandan ihtiyaç duyduğu kimyasal ve mineraller çok az olucaktır.
İhtiyaçtan fazla olan kimyasalları sudan hızlıca uzaklaştırmazsanız büyük bir felaket yaşarsınız.

Lepisteslerim Neden Ölüyor
Keşke bakteri kültürünün oluşmasını bekleyip ondan sonra canlı ekleseydiniz.
Ama bence yaptığınız en büyük yanlış arkadaşınızın tankından su alıp eklemek olmuş keşke su eksik kalsaydı sonradan dinlenmiş su yada biraz içme suyu ekleseydiniz.
Muhtemelen ordan bi hastalık kaptılar.
Yeşil Su
Merhaba su piresi satışı yaptığım için yaz kış devamlı yeşil suyum var.Yeşil su elde etmek için damacanadan daha fazla hacmi olan en az 25-30 litrelik plastik kap kullanmanızı tavsiye ederim. Mutlaka gündüz güneş alan bir yere koymalısınız. Led kullanmayın çünkü devamlı açık olan led sakal yosunu oluşmasına sebeb olur ve sakal yosunu suyun içindeki nitratı emer dolayısıyla suyunuz yeşillenmez başa dönmüş olursunuz.
Benim kap içindeki suyum evimdeki kapalı camekan balkonda duruyor. Isıtıcı yada hava taşı kullanmıyorum gündüz sıcak gece soğuk oluyor tabi balkon kapalı olduğu için ısı değişimi çok fazla değil.Ana tanktan su değişimi yaptığımda suyu dökmek yerine bu kaba ekliyorum.
Lepistes Yavrularını Kurtarma
İnanın oturmuş bir tankta lepistes yavruları çok daha sağlıklı beslenir, tankın içinde oluşmakta olan sizin göremeyeceğiniz alg ve mikro organizmaları tüketirler.
Ayrıca su hacmi yavruluk yada ufak bir kaptan daha fazla olduğu için çok daha hızlı büyürler.
Bu Bitkinin Cinsi Ne?
Yanlış hatırlamıyorsam bu forumda okumuştum cuba diye satılan bu tohumların su yoncası olduğu yazıyordu ve yazılana göre su yoncası su kenarında ama tam suyun içinde yaşamıyormuş zaten tamamen su içinde yaşayan bitkiler tohumdan üremiyormuş.
Yemler Hakkında...
Merhaba hangi yemi alırsanız alın ama kesinlikle kovadan poşetten bölme almayın.Ben lepisteslerim için internetten kabuksuz artemia dahil 5 çeşit yem aldım.
Hepsi çöp oldu aslında mikro kurt kültürünün içine azar azar atarak erittim.
Artemia Hava Motoru
Merhaba benim elimde hiç kulanmadığım hava motoru var.Satın aldığım ikinci el akvaryumla birlikte gelmişti.Hava borusu ayar vanası filan hepsi var.İlgilenirseniz piyasa fiyatının çok altına verebilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.