ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Serhatozer19
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mart 2014 09:58
Son Ziyaret:
16 Nisan 2015 22:50
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhat ÖZER
Doğum Tarihi:
25 Haziran 1988
Yaş:
35
İl:
Giresun
Meslek:
Kamu Görevlisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serhat ÖZER
Giresun

SON 8 MESAJI

Tetmometreyi çıkardım fakat izi kaldı.
Sakal traşında kullandığın jiletle kazımayı dene. Sanırım akvaryumun kurulu halde kimyasal kullanamayacaksın diye düşünüyorum.
600 lt malavi
Mavi p. yerine mpanga 
Beyaz p. yerine de demasoni güzel olur. 
Demasoni, mapanga ve aysmen benim balıklarım çok tatlılar. Özellikle aysmenler.
  
Böyle olmamalı ( Resimli )
Hiç Yavru almamış birisi olarak sadece mantık yürüterek bir fikir sunmak istiyorum. Akvaryumunuz su değerleri vs iyi olabilir fakat Akvaryumunuzda büyük balıkları etkilemeyecek yahut onların bağışıklık kazandığı bir virüs, bir hastalık olabilir mi ? Bu hastalık yetişkin balıkları etkilemiyor fakat ufaklıkları öldürüyordur. Suyu tamamen yenileyip, kumu, kayayı vs. dezenfekte edip yeniden kurulum yapsanız. Yahut Yavru tankınızda bunu uygulayıp orayı ana akvaryumunuzdaki canlılardan ve suyundan koruyarak oraya ağzı dolu bir dişi alıp  orada yavruları büyütmeyi deneseniz. Ama dikkat edin ana tankta kullandığınız kepçeyi dahi yavru tankından uzak tutun. Daha önce denediğiniz herşey yerinde. Hatanın sizde olmadığı açık. Ana tankı tamamen boşaltmaktan sa 2. önerim daha uygulanabilir. Umarım sorununuza çare bulursunuz. Sonuçta ölenlerin hepsi yavru da olsa can. 
Dış filtre mi ? Sump mu ?
[QUOTE=emreemr]20*10*15 akvaryumunuzdan çok büyük bir kayıp değil.hatta bu ölçüyü 15*10*10 a da düşürebilirsiniz. sump candır. 

Ana akvaryumdan ayrı bir sump sistemi kullanmayacağınızı anladığım için taşma sıkıntınız olmayacaktır, aynı şekilde koku da ana akvaryumdan ayrı ve bakımı ihmal edilmişler için geçerli.
[/QUOTE]

Alttan sumplu düşünüyorum olursa. Sumpun son kısmını bağımsız yapıp karantina tankı olarak kullanmayı düşünüyorum dolayısıyla sumpun filtre yapan kısmı biraz daha az olacaktır. Peki ses konusunda  ne diyorsunuz ? Devamlı oturduğum odaya kuracağım akvaryumu.


[QUOTE=Mustafa ERDOGAN]Hocam Egerki Evinizde Salonunuzda Kullanacaksanız Dış Motoru Tavsiye Ederim Cünki Samp'ı Güzel Kullanamanız gerekecektir. cünki ilerde koku problemi yaşayabilirsiniz , ama dış motor kullanışlı olacaktır çıkar temizle geri tak ;) o ölcüler için fluval fx5 yada dopling c1600 tavsiye ederim [/QUOTE]

Fluval fx bende düşündüm fakat fiyat olarak biraz yüksek geldi, ayrıca devir ettiği rakamlar yakşalık 400 litre bir akvaryum için fazla gelmez mi ? Belki şartları çok zorlarsam 405 alabilirim o nasıldır sizce ?
Dış filtre mi ? Sump mu ?
     Arkadaşlar yakında oluşturmak istediğim 120 50 65 ölçülerinde ki akvaryumu tetratec 1200 dış filtre ile kullanmak ya da  100 40 40 ölçülerinde sumplu olarak yaptırmak istiyorum. Sizce hangisini tercih etmeliyim ? Artıları eksileri nelerdir ? Sump konusunda ses, koku, taşma vs. sorunlardan bahsediliyor.  Bu sorunları yaşayan arkadaşların görüşlerini almak isterim.
     Tetratec 1200 serilerinde olan taşma probleminin new serilerinde olmadığı söylendiği için bu filtreyi almayı düşünüyorum yine de alternatif önerebileceğiniz dış filtreler nelerdir ?  
    Bir de tropheus türlerinden birisini beslemek istiyorum. Aldığım zaman rahat yavru alabileceğim, yavrularını satarak yem vs. ihtiyaçlarımı karşılayabileceğim tür önerileriniz nelerdir?
mbuna akvaryumum giresun--- yeni resimler 2. sayfa
Mustafa bey hayırlı olsun gerçekten çok güzel görünmekte akvaryumunuz. Giresun'da ikamet eden bir kardeşiniz olarak yakından görmem mümkün müdür acaba ? Ne  işle meşgulsünüz ? İş yeriniz nerededir ? 
Eheim Jager 3604 100 w ısıtıcı
Teşekkür ederim. Denedim mavi düğmeyi çekmeyi ama biraz güç uygulamak gerekliymiş demek ki. Aslen Çorum'luyum Fakat 2007 den bu yana Giresun'dayım. Yarı buralı olduk sayılır... 



Serhatozer192014-04-09 00:40:13
Eheim Jager 3604 100 w ısıtıcı
Selamun Aleyküm...
İsmim Serhat Giresun'da ikamet ediyorum.. Forumda ilk mesajım. Forumda ve akvaryum işinde çok yeniyim. Yaklaşık 140 lt olan standart 100 cm bombeli bir akvaryum, Eheim 2213 dış filtre ve Jager 3604 100 w ısıtıcı aldım. 
Isıtıcıyı aldım ama eve geldiğimde farkettim ki bu ısıtıcı standart Jagerlerden biraz farklı. Bunun kalibrasyon ayarı nasıl yapılır bir türlü bulamadım. Daha önce bu modelini kullanan arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.
  Aşağıdaki temsili fotoğrafta bendeki model kırmızı halka içinde gösterildi.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 25 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.