ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rz356
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Nisan 2014 09:57
Son Ziyaret:
13 Haziran 2014 09:53
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
BARIŞ ÜZÜMKUŞU
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Sadece Lepistesler ölüyor,sebep ne olabilir?
[QUOTE=Mustafa25]Bitkilerinizin türü nedir bilmiyorum ama genelde her bitki az ya da çok ışık ister sebebi muhtemelen budur. Beyaz benek sorununu çözdüğünüze çok sevindim.İnşallah bir daha uğraşmak zorunda kalmazsınız beyaz benekle. Yavrulara gelince eğer imkan varsa küçük bir iç filtre ya da elinizde hava motoru varsa ona bağlıyacağınız bir pipo filtre daha iyi olur. [/QUOTE]
 
 
Işığı açık bırakmama  karşın erime ve kopmalar devam ediyor  Sanırım balıklar rahat bırakmıyor,birbirini kovalarken koparıyorlar..Dişi lepistesimin karnı baya şişti ve anüsü  kocaman siyah bir hal aldı,ayrıca pembe tetra'm da şişti,2 gün önce akşam karantina akvaryumundan 7-8 yavru platy'i büyük akvaryuma atıp,hamile olan lepistes ve tetra'yı da karantinaya koydum.Erkekler rahat bırakmıyor sürekli kovalıyorlardı.Yorulup sıkıntı olmasından hatta doğum yapıp diğerlerinin yemesinden korktum.Karantinaya koyduktan sonra hiç sabit durduklarını görmedim.2 gün boyunca yunuslar gibi dipten en üste füze gibi çıkıp geri daldılar..Dedim stres oldular galiba,dün akşam geri büyük akvaryuma geri koydum  Erkekler gene peşlerinde  Umarım kazasız yavruları kurtarırım..
 
Diğer yandan büyük akvaryumda doğumdan sonra kaçan 2 yavru 1,5 cm'e yaklaşmasına rağmen karantinada kalan yavrulardan 2-3 tanesi hala 5-6 mm ... sebep ne olabilir? özürlü yada az beslenme mi? Yem akvaryumun dibinde dolu,artık 2 günde bir yemliyorum karantinayı.. Bu arada 3 tane platy'im öldü  nerede yanlış yapıyorum acaba? 
Sadece Lepistesler ölüyor,sebep ne olabilir?

Arkadaşlar dün akşam beyaz benekli lepisteslerimi karantina akvaryumundan alıp büyük akvaryuma bıraktım.Beyaz benekten eser kalmamıştı.Umarım böyle de devam eder ;)

Boşalan karantina akvaryumunu temizleyip,büyük akvaryumdan su alarak mevcuttaki 13 yavruyu taşıdım. Bi o yana bi bu yana,sanki sevinmişler gibi hareketlilik vardı. Gerçi yeni iç filtre baya  güçlü üflüyor.Üstünde +,- işaretleri var ve en düşüğe getirmeme rağmen akıntı baya var.Yana üfleyen iç filtreyi öne çevirdim.En azından akvaryumun yarısını kurtardım.2-3 yavru dışında diğerleri durgun tarafta..Geride kalanlar oyun yapıyor; sürekli akıntıya kendilerini bırakıp,tekrar üfleme noktasının karşısına geçip akıntıya bırakıyorlar :D Tabi bu onları yorar mı bilemiyorum :(
 
Büyük akvaryumda yavrulukta duran 13 platy'im doğumdan beri dışarıda olan 2 platy yavrumdan biraz daha küçükceler..Onun için karantina akvaryumunu temizleyip daha geniş bir alana bıraktım.Umarım daha kısa bir sürede o açığı kapatırlar..
 
Yavrular için ekstra birşey yapmam gerekir mi? önerileriniz nelerdir..?
 
Bu arada büyük akvaryumdaki  yeşillikler erimeye,yaprakları kopmaya başladı :( 1 haftadır ışığı sadece seyir amaçlı açıyorum.Sebep bu olabilir mi? Bugün açık bıraktım ;)
Beyaz benek ve platy de şişlik




Platy lerimde dropsy varmış.yukarda resimleri var.koyu renkli olan 2.resim 2 hafta önce doğum yaptı.ilk günden beri kovalanıyor garibim.gene iyi dayandı.

Beyaz benek için dediklerinizi yapacağım.gerçi hemen hemen aynı şeyleri yapmışız ;)
Beyaz benek ve platy de şişlik
[QUOTE=aarowanaa]Ana tankta uygulama yapmayın. Karantinaya alarak uygulama yapın. Ayrıca tuz tedavisini 2 çay kaşığına 2 litre suda olacak şekilde 10-15 dakika (tabi balığın hareketlerine göre bu süreyi siz ayarlayın) uygulama yaptıktan sonra karantina tankınıza geri koyun. Sürekli aşırı tuza maruz kalmasın. 

[/QUOTE]
 
Nasıl bir hareket bekliyoruz? Çok hareketli mi,sabit durup yan yüzgeçlerini hızlı hızlı çırpma durumu gibi mi? Tuzuda ayrı bir yerde uygulayıp karantina tankına alıyoruz galiba,doğru mu anladım. yoksa karantina tankı 10 lt ise 10 çay kaşığı atıp bekletiyormuyuz?
 
Biraz daha açabilirmisiniz
İlk akvaryum kurulumu hatalar hatalar.

Ali Bey,

Benzer durumları çoğumuz yaşamışız demekki :( Balık bakmak dışarıdan görüldüğü gibi basit bir iş değilmiş..Şu geçen 1,5 ay'da onu öğrendim.Dediğiniz gibi ufakla başlayayım derken, ''1 kere alınacak-iyisi,büyüğü olsun'' devam edince; görünüşte 100-200 TL ye bitecek iş 500-1000 TL'lere gidiyor :D Olsun,sistem oturunca izlemesi ayrı bir keyif..Eserinizi,göğsünüz kabararak ;Ben yaptım diyince çok daha keyifli oluyor ;)
 
Dediğiniz gibi,balık satarken uyaran yok..Neden; onlar satacak,siz işi bilmediğiniz için öldürüp gidip gene alacaksınız.Balıklar hastalanacak,siz gidip bilmediğiniz bir dünya ilaç alıp-atıp kimini kurtarırken kimini gene öldüreceksiniz..
 
Bu işi olması gerektiği gibi anlatan bir başlığa rastlayamadım.DEtaylı olarak tabi..Canlı kaybettikçe birşeyleri öğreniyoruz.Ben yolda yürürken karıncaya basmamak için sekerken ayağı takılıp sendeleyen adam; sabahları ölü balık görünce akvaryumda müthiş üzülüp ızdırap duyuyorum.
 
Konu ile ilgili açılan başlıklar ya eksik bilgi yada ilgisizlikten size tam bilgi vermiyor.Belki de biz almayı bilmiyoruz konuya hakim olmadığımız için..Hani; hakim olduğunuz bir konuyu, yeni başlayan birine anlatırsınız.Ona sıkıcı-karmaşık gelir ama öğrenince ''ne kadar kolaymış'' der.İşte bizde şu an o aşamadayız.Öğrenince çok daha kolay olacak ama bir bedel mutlaka ödeyeceğiz.Maddi-manevi hem de..
 
Sonuç olarak kalan sağlar bizimdirle,onlara daha uzun ömür diliyorum..
 
Şu satırınız;
 
''
İlk önce acil durum temizleyicisi olarak suyun içinde amonyak ve nitritin çok miktarda olduğunu farkettim ve Sera Toxivec isimli sıvının amonyak ve nitriti anında azalttığını okudum. Çünkü bir azot döngüsü için önce amonyak oluşuyor ve bunu nitrit ve nitrata çeviren bakteriler gerekiyordu. Amonyak da henüz bakteriler oluşmadığı için balıkları öldürüyordu. Toxivec den sonra bakteri kültürü olan Sera Nitrivec kullandım. Böylece amonyağı parçalayan bakteriyi de suyun içine ilave ettim. Suyun sıcaklığını bakterilerin hızlı gelişebilmesi için biraz artırdım. Ben Sera diyorum ama değişik ürünler de var piyasada. Üçüncü gün ölümler durdu balıklarda, sonra da hareketleri normalleşmeye başladı. Artık su değişiminden önce suya mutlaka bir su düzenleyici ilave ediyorum kloru gideriyorum. ''
 
çok hoşuma gitti.Yeni başlayanların mutlaka okuması-değerlendirmesi gerekli ;)
 
Ocean free hydra 30 içinde aşağıdaki önemli ;
 
Ocean Free OF Hydra 30 İç Filtre 550 L/H - 001-IF091
Bilim adamları ve yerel bir araştırma şirketi tarafından ortaklaşa geliştirilen Hydro-Pure teknoloji geleneksel sistemlere göre akvaryumlarda çok daha fazla doğal filtrasyon işlemi yeteneğine sahiptir.

Dünya'da kendi alanında ilk olan, çevre dostu, enerji tasarrufunda etkin Hydro-Pure Teknoloji; tüm su hayatında doğal ve kimyasal kirliliğin olmadığı ortamlar için, süs balıkları endüstrisinde bir örnek teşkil eder.

Hydro-Pure teknolojisinin biyolojik süreci sadece akvaryumlarda atık dönüşümü için etkin ve emin olmakla kalmaz, aynı zamanda enerji tüketiminin minimum seviyede kullanılmasını sağlar.Böylece daha az enerji ile daha çok filtrasyon yapılması sağlanır.

Hydro-Pure teknoloji tekniğinin amacı Amonyak ve nitriti çok düşük elektrik akımı ile hızla nitrojen gazına çevirip akvaryum dışına atar.Bu işlem çok daha az müdahaleci basit ve düşük maliyetlidir.Çok yüksek enerji tüketimi kullanan diğer elek tiriz teknikleri ile karşılaştırılabilir değildir.

Sistemin özelliği yüksek akım ihtiyacı olmadan tüm dönüşüm sürecini katalize eden özel olarak formüle edilmiş orta kısımdaki değişebilir kartuş (Cata-Pure) bulunmaktadır.

Doğal biyolojik filtrasyon ile birleştiğinde Hydro-Pure teknolojisi akvaryumlarda su kalitesinin daha istikrarlı ve balıklara zararlı olan dalgalanmanın (örn. amonyak dalgalanması) önüne geçecektir.Ayrıca amonyak ve nitriti yok ederken nitrat, fosfat ve ph'ı dengede tutar.

Bu teknolojini etkisi ile, su kalitesindeki iyileştirme sonucu balıklarda daha canlı renkler, sağlıklı, hızlı büyüme ve uzun ömürlü olmaları sağlanır.

Örneğin; Akvaryumunuzdaki kurulu sistem ve su miktarı 10 adet balık beslemeye müsait ise Hydro-Pure teknolojisini de sisteme eklediğinizde 50 adet balık besleyebilirsiniz.

Kurulum ve Kullanımı:

 Motor üzerinde bulunan vantuzlar yardımı ile tamamı akvaryumdaki suyun içeresine batırılarak monte edilir, filtrenin tamamının suyun içerisinde olması şarttır. Aksi taktirde suyun dışarısında kaldığında motoru yanar ve çalışmaz hale gelir. Filtrenin içerisinde bulunan karbon kullanıma bağlı olarak 6 ay yada 1 yıl içerisinde yenisi ile değiştirilmesi önerilir, bu da suyun daha iyi temizlenmesini sağlar.

Ben bile şimdi öğrendim.Hoşuma gitti.Gerçekten işe yarıyorsa hemen alırım!
Beyaz benek ve platy de şişlik
Arkadaşlar merhaba,
 
Lepisteslerimin 2 sinde beyaz benek,diğer 2 sinde de kuyruk erimesi var.Okuduğum başlıklarda kaya tuzu ve Contra ichthiyo önerisi aldım. Diğer balıklarıma bulaşmaması için bu dört lepistesi ayrı bir kaba koyup sabah akşam kaya tuzu döküyorum 2 gündür..Dün akşam hafif bulanıklaşan suyu büyük akvaryumdan aldığım suyla değiştim  Başka tavsiyeniz ve uygulama şeklimiz? ( Bu arada 4 gün önce büyük akvaryuma 20 damla dezenfektan-mavi ilaç attım.Akvaryum 90 lt..)
 
Platy'im 2 hafta önce doğum yaptı ve 1 hafta sonra gene şişti.Dedim gene doğuracak galiba..Forumda gezerken şişen balıklar ve dışkılarının beyaz ve balıkla yapışık olunca başka bir hastalık sebebi olduğunu okudum.Tavsiye olarak Flagy TB'i toz haline getirip balığa verilmesi gerektiği belirtilmiş..Dün diğer platy'min de aynı şekilde olduğunu gördüm.Sebepleri ve bu ilacı uygulama şeklim nasıl olmalı?Balığı yakalayıp direk ağzına mı şırınga edeyim? yoksa büyük akvaryuma mı atayım? ne kadar-kaç tb atmalıyım?
Sadece Lepistesler ölüyor,sebep ne olabilir?
[QUOTE=Mustafa25]Hiç önemli değil yardımcı olabiliyorsam ne mutlu.
Barış bey hastalıklar konusunda pek tecrübem yok beyaz benek bir kere geldi başıma ondada Contra ichthiyo diye bir ilaç kullandım ve işe yaradı. Kullanma talimatında birinci gün 10ltye 2damla 2ve3.gün 10ltye birer damla şeklinde kullanın diyordu. Birde dezenfektan kullanırken filtre çalıştırmamanız gerekiyor aklınızda bulunsun.
Kaya tuzuna gelince kaya tuzunuda hiç denemedim yanlış bilgilendirmek istemem. Ama ısıyı arttırmanın faydası olduğunu okumuştum  bir önceki mesajdada yazdığım gibi ya yine buraya yada hastalıklar bölümüne yeni bir konu açarsanız bu konuda daha tecrübeli olan arkadaşlar yardımcı olur.
[/QUOTE]
 
 
Olcay Bey işyerindeki akvaryumunuzda çok güzel olmuş  Elinize sağlık..
 
Mustafa Bey,Beyaz benekli olan lepisteslerimi ayrı bir yere koydum.sabah-akşam kaya tuzu döküyorum.Hafif bulanık gördüm suyunu,büyük akvaryumdan aldığım suyla değiştim  Üstü açıktı kabın biri intihar etmiş,atlamış halının üstüne  DEzenfektan döktüğüm büyük akvaryumunda eksilen suyunu dinlenmiş su ile takviye ettim.
 
Ancak,dezenfektan kullanırsanız filtre çalıştırmayın demişsiniz..Artık çok geç,sürekli çalışıyor...Neden çalıştırmamam gerekiyor?
 
Az sonra yeni konu başlığını açıyorum.
Sadece Lepistesler ölüyor,sebep ne olabilir?
[QUOTE=olcayalp]Merhaba.
Lepistesler kolay balık derler aksine nazik balıklarıdır çabuk üredikleri için ilk başlangıçta herkese tavsiye edilir.
Akvaryumunuzu ilk kurduğunuzda bir tanıdığınızın varsa akvaryumu ve hastalık yoksa filtre süngerinin kahverengi suyunu limon sıkar gibi sıkın en yararlı bakteri ilaçlarından daha iyi performans alırsınız bence suyun bulanklığı gitmesi içinde ve bakteri döngüsünün hızlanması için sera nitrivec. İlk kurulumda harcanan para daha sonra size kayıpsız balık olan akvaryum olarak geri dönüyor ve ölmiyen balıklar bu parayı bi şekilde karşılıyor.
Bende ilk başladığımda çok balık kaybettim çok para harcadım sonra herşeyin en iyisini bir kere almaya karar verdim örnek 7sene önce Eheim dış filtreye 200lira gibi bi para verdim bana çıldırdınmı sen falan dediler ama 2ayda alğım balıkların parasını toplarsak 200lira'yı hayli hayli geçiyordu...
Size tavsiyem aceleci olmayın ve değişik akvaryumcudan değişik akvaryumlardan balık almayın her akvaryumda farklı bakteriler farklı hastalıklar olabilir...
Forumda'ki ilanlarda satış yapan arkadaşlar var ben bunu tavsiye ederim size hepsi aynı akvaryumda olduğu için zaten mutlu mesut yaşıyorlar.
Ve size tavsiyem balon olan hiç bir balığı almamanız balığın genetiği ile oynanıp sakat bırakılıyorlar
okumanız tavsiye ederim  http://www.akvaryum.com/Forum/bu_iskenceye_ortak_olmayin_!_k708554.asp
Sera vipan pul yemi büyük bi iştahla tüketiceklerdir tavsiye ederim.
Sağlıklı balıklar.
Saygılar...
[/QUOTE]
 
 
Olcay Bey teşekkür ederim ilginize..Bende sizin gibi düşünüp ufak akvaryum derken kocaman,şunun iyisi olsun bu olsun derken işi abarttım galiba..Keyifli olmasına çok keyifli ama ölümler can sıkıyor işte.Yoksa suyu değişmek,temizlemek vs keyifle yapıyorum
 
Balıkları almadan önce bir çok yer gezdim ve gözüme temiz-sağlıklı görünen yerlerden almaya çalıştım.Hatta 2 mağaza diyeyim..İlk aldığım lepistes canavar gibi durunca 2. partiyi gene aynı yerden aldım ama bunların 2'sinde hastalık çıktı  neyse,bunları yaşayıp erken tecrübe kazanıcam galiba  son aldıklarımda ölürse benim için lepistes bitmiştir,boşa öldürmeyelim canlıları..
 
Bu dezenfektan 10 lt ye 20 damla diyor; benim akvaryum 90 lt olmasına karşın 20 damla akvaryumu baya koyu mavi yaptı.Korktum  zararı-yararı olmasın?
 
Tedavi amaçlı kaya tuzu için ne diyorsunuz?
 
Mustafa Bey size ayrıca teşekkür ederim.Sabırla yanıtlıyorsunuz sorularımı
Sadece Lepistesler ölüyor,sebep ne olabilir?
[QUOTE=Mustafa25]Barış bey 6 ay ya da bir ay çok uzun süreler. Su değişimlerini haftada bir kez ve dip çekim hortumuyla dipte biriken artıkları suyla birlikte çekip yeni taze 2-3 gün dinlendirilmiş su eklemeniz gerekiyor. Bu haftalık su değişimlerinde suyun tamamını değil yüzde yirmisini dipten çekip dinlenmiş su ekleyeceksiniz bunu düzenli olarak aksatmadan yapmanız gerekir[/QUOTE]
 
 
Sanırım şu saatten sonra,her hafta yapmam gerekecek.Yukarıdaki mesajda da söylediğim gibi platy ve balon moli'm sizlere ömür..Lepisteslerdeki pamukçuk tarzı minik tüycükleri gidermek ve akvaryuma direnç katmak için dün akşam akvaryuma 20 damla dezenfektan damlattım.(kılavuzunda 10 lt ye 20 damla diyor..) Akvaryum masmavi oldu,korktum fazla mı damlattım diye..ilk 1-2 saat balıklar acayip hareketlendi..Miniklere bişey olmasa bari..
 
Bu işe ufak bir akvaryumla başlayalım derken iş büyüdü 2. tanka ihtiyaç doğdu..Bu hastalıklı balıkları ayırmam gerekiyor..150-200 tl ile kurtuluruz derken şimdiden 500 TL'yi buldu  ekstra tank vs sanırım 600-700'e doğru gidiyoruz..
 
En kötü,balıkları ciklet ile değişeceğim bu gidişle..İlk niyetim cikletti ama çok kirletir,hareketsiz kalır ve   en fazla 5 tane koyabilirsin dedikleri için canlı doğuruna yöneldim.Hafta sonu Bandırma da eşimin akrabası ciklet yetiştiriyor; 1 ton su olan dev akvaryumda 50-60 tane cikleti vardı.Gene 250-300 lt lik diğer akvaryumunda da yavru cikletler vardı.Kendisi afrikadan cins getirip ciddi paralar kazanmış  Söylenenleri dinleme abi; ayda bir doğurur (60 balıktan biri mutlaka doğurur mantığıyla mı yoksa cidden doğurur mu bilmiyorum-araştırmak lazım..) dirençlidir,keyiflidir dedi ve beni gene ciklete yönlendirdi  evi dubleks ve üst katta lepistes,platy,moli vs yetiştiriyormuş hepsini dağıtmış..Çok çabuk ölüyorlar ve ciklete göre zahmetli dedi..
 
Şimdilik canlı doğurana devam..yarın tatil,olmadı tekrar dip temizliği yapıp dezenfektanlı suyun bir kısmını değişeyim..
Sadece Lepistesler ölüyor,sebep ne olabilir?
[QUOTE=Mustafa25]Geçmiş olsun. Muhtemelen havanın sıcak olmasından kaynaklanan bir ısı yükselmesidir. Ama siz yinede sık sık dereceyi kontrol edin ısıtıcılarda bazen böyle sorunlar olabiliyor. Bendekide şuanda problemli 26ya ayarlayınca su 24derecede kalıyor 28e ayarlayınca 26 derecce oluyor. O sebeple dereceyi sürekli kontrol edip ısıtıcıya ona göre ayar çekin. ve en önemlisi haftalık yüzde yirmilik su değişimlerini aksatmayın.Suyun kalitesi ve balıkların sağlığı için yemlemeyi günde 2-3 kez azar azar yapın.İnşallah her şey istediğin gibi olur.[/QUOTE]
 
 
Dip temizliği yapınca suyunu değişirim.Ben 6 ayda bir yaparım diyordum ama bu sefer daha ilk ayda oldu.Sanırım fazla yem veriyorum,hem suyun kokusu hem dip kiirleniyor..Zaten çöpçülerin büyümesinden belliydi  Bu sabah dikkatimi çekti; Büyük bir platy var siyah kafa üstü duruyor..Öldü diyorum camı tıklayınca hareket ediyordu ama bu sefer gidici galiba,aynı şekilde balon molimde dudak üstünde duruyor ( Diklemesine..) Yoksa böyle mi uyuyor bunlar  Geçen pazar doğuran Platy'im gene şişti,hemde fena..Kabakulak olmuş gibi,patlamak üzere..
 
Lepisteslerin hangisi dişi-hangisi erkekti? Kuyruğu büyük-kısa?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.