ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hsnkdl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Haziran 2014 15:53
Son Ziyaret:
25 Ağustos 2014 00:36
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hasan kodal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hasan kodal

SON 7 MESAJI

Nano Akvaryum Aydınlatma Sorunu.
Arkadaşlar iyi forumlar.. Gerek sitede gerek ise internette araştırmama rağmen soruma net ve güvenilir bir yanıt alamadım. çalışma masam için bir bitki tankı kurmaya karar verdim. akvaryum boyu 20-30 cm arası olucak fakat alacagım akvaryumda ışıklandırma sistemi yok. akvaryumcu dalgıc lambaları onerdı. fakat bitkinin o ışıkta olmayacagını bılıyorum.. sizden ricam bitkilerime yeterli ışığı sagalayabilecek. mümkünse ucuz(malum öğrencilik) bi aydınlatma sistemi kurmak önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum.
Betta Üreme Hakkında ?
[QUOTE=holopter][QUOTE=hsnkdl]Arkadaşlar merhaba 3 gün önce bir betta aldım. (ilk balığım) 35x20x25(h) akvaryumum var. bir tane mangrowe köküne sahibim. iç flitre var fakat çalıştırmıyorum.(dalga yapmasın diye) son olarak 2 cinsde moss bitkisi var akvaryumumda. sorum şu akvaryumcuya ne zaman ürerler dişi almalımıyım dedim. daha 4-6 ay sonra olur daha küçük dedi. gerçektende balık küçük fakat baloncuk yapmaya başladı baya bi alana yaptı. alırken bir çok beta vardı bilerek baktım hiçbirinde baloncuk yoktu, en küçüğünüde aldım fakat anlamadım. ne yapmalıyım dişi almalı mıyım? hayvan strese girer mi ? ve şartların iyi olmasıyla üreme isteği doğru orantılı mı ? orda 400 ml suda yaşıyodu burda daha rahat. bunu balığın mutluluğuna bağlayabilri miyiz ? şimdiden teşekkürler..
[/QUOTE]

Bence üretimden önce balığın sağlıklı yaşaması ile ilgili bazı durumlara değinmek istiyorum.İç filtre betta ile kullanılması doğru olmaz çünkü akıntı problemleri yaratır.Betta ise doğasında içinde hiç akıntı olmayan pirinç tarlalarında yaşadığı için bence pipo filtre yada şelale filtre kullanmanız daha doğru olur.Filtre 24 saat kesintisiz çalışmalıdır nitrifikasyon bakterilerinin ölmemesi için tabi bunu iç filtreyi değiştirdikten sonra yapın şu an iç filtre akıntısı çok fazla gelir bettaya.2. Kısıma geçmek gerekirse eğer akvaryumu çokça bitkilendirirseniz betta için çok daha iyi olur.Bettanın köpük yapması yerini sevdiği için ve üreme için olabilir ancak siz Bettanın daha küçük olduğunu belirttiğiniz için ben bunu yerini sevmesine yorumluyorum.Betta yeterince büyüdüğünde almanız daha mantıklı olur dişiyi,Zaten bettaların şişi ile birlikte kalmaları doğru değil üretim için en az 3 akvaryuma ihtiyacınız var.Üretim için sitedeki makaleleri inceleyebilirsiniz.
(Mobilden yazdım hata var ise kusura bakmayın)

Saygılar...
[/QUOTE]

cevabınız için teşkkürler lakin flitre olması gerektiği konusunda şüpheliyim zaten tek balık yaklaşık 17 litre su.
iki dişi bir erkek bitkili betta akvaryumum
Pardon Acaba ışıklandırmanız ne ?
Betta güzelleştirmek için...
Mantıklı gibi geldi banada ama ölümle sonuçlanabilir. Denemek istemiyorum. Fakat bu dana yüreğini siz dolapta saklıyo olmalısınız onu soğuk soğuk mu veriyosunuz ?
Betta Üreme Hakkında ?
Arkadaşlar merhaba 3 gün önce bir betta aldım. (ilk balığım) 35x20x25(h) akvaryumum var. bir tane mangrowe köküne sahibim. iç flitre var fakat çalıştırmıyorum.(dalga yapmasın diye) son olarak 2 cinsde moss bitkisi var akvaryumumda. sorum şu akvaryumcuya ne zaman ürerler dişi almalımıyım dedim. daha 4-6 ay sonra olur daha küçük dedi. gerçektende balık küçük fakat baloncuk yapmaya başladı baya bi alana yaptı. alırken bir çok beta vardı bilerek baktım hiçbirinde baloncuk yoktu, en küçüğünüde aldım fakat anlamadım. ne yapmalıyım dişi almalı mıyım? hayvan strese girer mi ? ve şartların iyi olmasıyla üreme isteği doğru orantılı mı ? orda 400 ml suda yaşıyodu burda daha rahat. bunu balığın mutluluğuna bağlayabilri miyiz ? şimdiden teşekkürler..
hsnkdl2014-06-13 21:14:42
Japon Balığı Akvaryum ve Yem.
Öncelikle teşekkür ederim. strofor ne için onu anlamdım.. ve hava motoru gerekli mi ? 2 gündür araştırıyorum fakat japoon balığı için hiç öyle bir öneri yapımamış teşekkürler.
Japon Balığı Akvaryum ve Yem.
Arkaşdalar merhaba.. Balık Beslemeye karar vermemle kendimi bu sitede buldum. sitede baya bir gezindim genel olarak bir bilgi topladım ve başlangıc olarak japon balığı ile başlamaya karar verdim. ilk kez balık besleyeceğim 20 yaşındayım (sorumluluk sahibiyim) gelip gecici bir heves olduğunu düşünmüyorum...

 Sitede bu konuya dair birçok bilgi topladım fakat çok bölük ve farklı bilgiler. gerçekten işi bilen birinden bilgi almak istiyorum. japon balığı için ne gereklidir ?
akvaryumu odamda yeim cok olmadıgı için en küçük olarak hesaplayınız. üreme felanda istemiyorum. 2 balık yeterli olucaktır. flitre ve yem konusundada ve başka gerekli malzemeler konusunda yardım ederseniz sevinirim.. ve birdi fiyat çıkartırsanız mutlu olurum :) şimdiden teşekkür ederim.. ve ve balık hakkında bildiginiz garip olsun önemli olsun bilgileri paylaşırsanız sevinirim. balığın kişiliği hakkında. yemlemesi ve hastalıklarıda dahil. ilk aldığım bakığı yıllaraca yaşatarak bir ilke imza atmak istiyorum.. teşekkürler iyi forumlar :)

edit1) arkadaşlar bütcem 120 tl(zamanla artabilir ).. 46x38 cm yerim var.. bu arada hava motoru gerekli mi ? henüz profesyonel değilim üreme istemiyorum. sadece balıklar mutlu yaşasın istiyorum.
hsnkdl2014-06-09 16:28:44

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.