ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MustafaRodop
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Temmuz 2014 00:45
Son Ziyaret:
02 Ağustos 2014 21:31
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa rodop
Doğum Tarihi:
26 Ağustos 1991
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 8 MESAJI

Sump sistemi acemiyim fikirlerinizi bekliyorum
Kule sistemi yapıcam ona göre de fon yapmaya başladım strafordan ancak bi sorum daha olacak kule den suyu aşağıya nasıl indireceğim elektrik kesilirse borunun içindeki su aşağıya akacak ve hava boşluğu olacak tekrar elektrik geldiğinde de aşağıya su göndermeye devam etmesi için nasıl birşey yapmalıyım. Kusura bakmayın çok soru soruyorum ama :)
Sump sistemi acemiyim fikirlerinizi bekliyorum
[QUOTE=ManovaR]Mustafa Bey, linkini verdiğiniz O.Flow sistemin debisi gerçekten düşük kalıyor bilginiz olsun ayrıca görüntü olarak ta pek iç açıcı olmuyor + ses sıkıntısı var, Evren Bey'in dediği tarzda bir o.flow çok daha güzel olur, tek dikkat edilecek nokta hortum ucunun su seviyesinden 1-3 cm aşşağısını ayarlamak ve sabitlemek. Dip taraftan su çekmek için kule sistemi yeterlidir, ayrıca akvaryum içine soktuğunuz hortumda kamufle olmuş olur.

[/QUOTE]

Resim görüntülenemiyor malesef linki tekrar gönderme ihtimaliniz var mı ? Kule sisteminde akvaryumun alt camını delmek falan gerekiyor sanırım 10 mm temperli cam var ve delecek malzemeyi bulabilirmiyim bilmiyorum.
Sump sistemi acemiyim fikirlerinizi bekliyorum
Öncelikle tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Direk aşağıya boruyu indirirsem su boru hava alana kadar akacak sanırım yani borunun ucunu suyun dibine koyarsam su bitene kadar aşağıya boşalacak onun için aklıma böyle bir şey geldi. Kule sistemini biraz anlatırmısınız bana acemiyim ilk defa akvaryum kuruyorum yol gösterirseniz sevinirim ve aklıma takılan birkaç şey var;

1) Sumpa inen su akvaryumdaki suyun üstünden çekilse yani sump akvaryuma su basacak bastığı su kadar su taşıp aşağıya sumpa inecek böyle üst bölümünden su alsa sadece temizlemeye etkisi olur mu ? Dip taraftan suyu almak daha mantıklı gibi geliyor bana sanki dipden çektiğinde daha iyi temizleyecek gibi suyun üstünde etkisiz kalacakmış gibi geliyor.

2) Kule sistemi için akvaryumuma ayriyetten camdan bölme mi yapmam gerekiyor video veya resim görme şansım var mı ?




http://www.akvaryum.com/forum/basit;_kullanisli;_sorunsuz_overflowbox_k58948.asp

Evren bey bu sistemi kursam sıkıntı yaşar mıyım acaba ?
Sump sistemi acemiyim fikirlerinizi bekliyorum
İlk defa akvaryum kuruyorum hazır almak yerine kendim yapmayı tercih ettim. 120x52x54h ölçülerinde bir su tankım var 336 litre yapıyor sanırım dış filtre fiyatları pahalı geldiği için 64x22x28 (39 litre) bir akvaryumu değerlendirmek istedim ve sump yapmaya karar verdim. Elektrik kesintisi vs. durumlarda suyun taşmaması için aklıma bir fikir geldi...

Bir depo tarzı bir şeye akvaryumdan su pompalanıcak depo akvaryumun üst tarafında olacak ordan su aşağıdaki sumpa akacak ver ordan da bir pompa yardımıyla geri tanka aktarılacak. Elektrik kesildiğinde akvaryumumdan yukarıdaki depoya su pompalanmayacağı için taşma da olmayacak.



Böyle bir sistem yapsam sizce olur mu yada başka daha iyi bir sistem var mıdır bildiğiniz acaba ?
link vermek yasaksa beni uyarın http://www.canpet.net/hailea-pt-1000-sirkulasyon-motoru
2 adet bu motordan kullansam olur mu ?
120x52x54h 10mmcam su dolunca 5mm esniyor normalmi
5mm cam esnemesi normalmiş sanırım üste kayıt kuşak atmasamda olurmuş sump sistemine geçicem yine de esneme konusunda fikri olanlar söylerse sevinirim konu kitlenebilir yada silinebilir teşekkürler.
120x52x54h 10mmcam su dolunca 5mm esniyor normalmi
Camları yapıştırdıktan sonra fark ettim onu dün denedim 1 2 cm kadar bi bosluk kalıyo üstten taşma ihtimali dediğiniz gibi yüksek araştırmam lazım o konuyu daha demekki :) akvaryumuma su koyunca uzun camlar 5mm esniyor dışa doğru bu tehlikelimidir acaba
120x52x54h 10mmcam su dolunca 5mm esniyor normalmi
Sağol abi. 64x22x29h eski bi akvaryumum vardı onu sump olarak kullanıcam 4 bölmeli yeterli olur sanırım olmazsa çift sump da yapabilirim ancak o konuda şuan pek bilgim yok yeni yeni araştırmaya başladım.

Kendi çapımda birşeyler yapmaya çalıştım silikonlar biraz kötü duruyor ama gözükmiyceği için problem olucağını düşünmüyorum suyu temizlesin yeter :)



120x52x54h 10mmcam su dolunca 5mm esniyor normalmi
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 
  (İlk mesaj site yöneticilerine ve üyelere teşekkür)
Merhaba adım Mustafa 23 yaşındayım 1 ay önce terastaki odama akvaryum yapmaya karar verdim ve sitesiniz o zamandan beri takip ediyorum sayenizde akvaryumla alakalı 0 bilgim olmasına rağmen cam kalınlığı kayıt-kuşak vs. biçok şey öğrendim ve kendi akvaryumumu yapmaya başladım :) Yöneticiler başta olmak üzere hepinizden Allah razı olsun teşekkür ederim.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

120x52x54h ölçüsünde akvaryuma 10 mm temperli cam kullandım. Cam yapıştırma köşebentler kayıt-kuşak vs derken sistanın 3buçuk adet silikonunu kullandım. 2gün civarı kurudu silikonlar bugün denemek için doldurdum akvaryumu normalde 3 4 gün su dolu beklet bakalım bişey olacak mı falan dediler ancak suyu doldururken 120lik uzun camların ortadan esnemeye başladığını gördüm ful dolmasına 5 6 cm kala camın 5mm esnediğinden dolayı daha fazla doldurmadım 3 4 saat civarı bekledim su sızdırma yada esnemede artma vs. olmadı ancak nolur nolmaz diye suyu boşalttım. Tabana 2 kayıt 5 kuşak attım üst tarafa camcı arkadaşımın eksik sipariş vermesi yüzünden kayıt kuşak atmadım 1 adet kayıt kaldı sadece kullanmak için. strafordan arka plan vs. iç tasarım yapıcağım için üste kayıt kuşak da pek koymak istemiyorum açıkcası.


Sorum şu: 120x52x54h 10mm temperli camda su doluyken uzun camların ortası 5mm esniyor dışa doğru acaba bir sıkıntı çıkartır mı ? yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim resim de eklemeye çalışıcam birazdan.
Ayrıca yeni başladığım için baya acemiyim önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.


edit:
kullandığım silikon


akvaryum:



son hali:

kayıt-kuşaklar:



MustafaRodop2014-07-07 02:12:31

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.