ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Redne13
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ekim 2014 17:15
Son Ziyaret:
20 Ocak 2017 18:30
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ender çelik
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Elazig
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ender Çelik

SON 10 MESAJI

Bunaldım
Rica ederim Emirhan Bey yardımcı olduysam ne mutlu bana...
Sağlıklı habiler...
Bunaldım
Merhabalar. Söylediğiniz gibi UV filtreler bakteriler (Organizmalar) üzerinde etkili. Ama amonyak ve nitat bakteri değil bir bileşiktir. Yani UV filtrenin teorik olarak amonyak veya nitrat üstünde herhangi bir etkisi yoktur. Bunun yerine filtreleme seçeneklerinizi tekrar gözden geçirip biraz daha sabırlı olmanızı tavsiye derim.
sağlıklı hobiler.
JBL Cristal Profi E901 Greenline
ilk önce musluktan sızdırdı. Bende musluğu iptal ettim yerine damla sulama sisteminde kullanılan vana ve bahçe hortumu kullandım. Daha sonra çıkış borusu dibinden kırıldı.
Nazar olduğunu bilseydim bir kurşun döktürürdüm.
Redne132015-02-21 23:05:47
JBL Cristal Profi E901 Greenline
Ben tankımda yaklaşık 300L ilk önce jebo 839 kullanıyordum. İki tanede iç filtre kullandım. Ama yinede berraklığı sağlayamamıştım. Sonra jebo nun yanına jbl e1901 aldım. Fark inanılmaz. iç filtreleri çıkardım yine sonuç değişmedi mükemmel beraklık. Ses yok. sıkıntı yok beraklık var zevk var huzur var. Debide gerçekten başarılı. Sonra Jebo 1 yıl olmamasına karşın musluğu dipten kırıldı. Onun yerinede jbl e701 aldım. Şimdi akvaryumumun tadını çıkarıyorum.
Sağlıklı hobiler...
3. katta ev içi 5 ton akvaryum?
Yazılanları okudum. Anladığım kadarı ile bir duvarı komple tanka çevireceksiniz? Görsellik açısından merak ediyorum filtreleme sistemini nasıl planlandınız? Ayrıca fotografları en yakın zamanda bekliyorum. Sizin içinde uygunsa proje tamamlandığında kendi gözlerimle de görmek isterim.
Sağlıklı habiler
Redne132015-02-05 01:01:41
yeni aldigimiz baliklar
benimde 270 Lt karma malawi tankım vardı. 2 Adet kedi balığı ekledim. Sizin bahsettiğiniz gibi suyum bir günde çok bulandı ve su bitiminin olduğu yerde jölemsi bir yapı oluştu.
Sorunu çözmek için hergün yüzde 60-70 e varan su değişimi yaptım ama olmadı. Sorunun sonradan eklediğim kedi balıklarının gövdelerini saran mukoza tabakasından olduğunu düşündüm ve balıkları tankımdan çıkardım. Sorun kedi balıklarını çıkarınca çözüldü.
Sağlıklı hobiler...
450 LİTRE SU DEGİSİMİ NASİL?
Benim tankım 400L. Tam da dediğiniz gibi damacanalrla yapıyorum. 7 adet büyük 20 litrelik damacanam var. 6 sını dolduruyorum biri boş kalıyor. 6 kere boş damacanayı akvaryumdan hortumla dip çekimi yapıp boşaltıyorum. En son dinlenmiş 6 damacana suyu döküyorum. yarım saat sürmüyor. En büyük sorun 7 damacanayı koyacak yer. Tankımda 30+ malawim var. Ve gayet sahlıklılar.
Sağlıklı hobiler....
UV filtre tavsiye
UV filtre seçerken önemli konulardan biride akvaryum hacminiz. Akvaryum hacmine uygun bir UV filtre belirledikrten sonra karşınıza ikinci bir sorun çıkacak: Debi. Belirlediğiniz UV filtre tam verimli belirli debilerde çalışacak. Bu iki değişkene göre UV filtrenizi belirleyebilirsiniz. Ben 400L tankımda jbl e1901 ve jebo 829 dış filtre kullanıyorum. Jebonun ucuna jbl 18w. lık UV filtresi var. Su mükemmel ötesi ama camda ve strafor arka fonumda alg oluşması azda olsa devam ediyor. bunla ilgili bir konu açmıştım. formda aratırsanız resimleri mevcut.
sağlıklı hobiler...
Redne132015-01-26 13:44:45
üst filtre yönü
Akvaryum ölçülerinizi bilmiyorum. Dış filtre kullanıyorsanız ve bu yeterli geliyosa o elyafları çıkarın bence, belli bir süre sonra felaket bir koku yapıyor. Yada çok sık yenileri ile değiştirin. Ben 300L akvaryumumda 2 dış filtre ve 18w UV filtre kulanmama rağmen kokunun önüne geçemedim ve en sonunda o akvaryumum dışında üstte duran elyafları attım. Şimdi koku olayı ortadan kalktı.
UW FILTRE GEREKLI MI
yaklaşık 2 aydır uv filtre kullanıyorum. (300L tankımda) Öncelikle kokunun kaynağını bulmak lazım bazı akvaryumlarda kapak setinde iç kafa motorunun suyu vermesi için bölümler oluyor. Burada da elyaflar oluyor. (tankın dışında kapak kısmında) uv filtre kulanmama rağmen burdaki elyaflar aşırı derece koku yaptı. ben dış filtrenin çıkış hortumunu buraya bağlamıştım.. elyafları atıp hortumu direk tanka verince koku ortadan kayboldu. birde iç filtre kullanıyorsanız mutlaka temizliğini düzenli periyotlarla yapın. fakat bunun dışında suyunuzda bir koku varsa çözüm uv filtre değil daha güçlü bir filtrelemedir bence. Ve dış filtrenize aktif karbon eklemnizi öneririm. sağlıklı balıklar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.