ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MadFisher
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ekim 2014 17:18
Son Ziyaret:
06 Aralık 2014 22:58
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuzcan Kavlak
Doğum Tarihi:
22 Ekim 1998
Yaş:
25
İl:
Adana
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

*500 litre Discus 1e1d ,mücevher 1e1d ve dip balılkları
*100 Litre yumuşakçalar (elma minare karides)
*120 litre yapım aşamasında lepistes tankı

SON 10 MESAJI

Lepistes Doğum Gecikmesi
[QUOTE=dasdas][QUOTE=sahra]Dün akşam lepistes Balığım doğum yapmaya başladı 10 tane yavru dan sonra yavru olmadı ve anne lepistesin karnı büyük doğum bitmedi ama durdu neden olabilir [/QUOTE]


Balık streste olabilir
[/QUOTE] Stresten doğurmayı bırakmaz muhtemelen ilk doğumudur . Bu nedenle az yavru vardır , ha hala aşırı şiş ise karnı ; hastadır ayrı bir tanka alıp doğurmasını bekle , doğurmazsa kabızda olabilir aynı anda çok defa bu olayı yaşadım emin ol . 





Saygılar.Sağlıklı balıklar...! 
Akvaryum Ne Durumda ?
[QUOTE=19001900]

Kilic kuyrugun karni buyumedi ama bu resimdeki balik 1 aydir hamile ne zaman dogurur bilmiyorum. Yavruluk ve yavru baliklarin oldugu baska ir akvaryum daha var oraya koyabilirim ama ne zaman yavrular bilmiyorum.

Ayrica yemi 12 saatte 1 cay kasigi kadar atiyorum. Sorun olur mu?[/QUOTE] Daha 15 günü rahat var . Tek düze yem kullanma bak bir daha uyarıyorum . 



Saygılar. Sağlıklı balıklar...! 
Akvaryum Ne Durumda ?
Yemin doğru sorun yok . Arada canlı yemle beslemeyi ihmal etme ; ha bana göre kılıç kuyruğun hamile olabilir , fotosunu büyük olarak atarsan iyi olur.



Keyifli hobiler...! 
Akvaryumda 1cm lik beyaz solucanlar!
Nobita solucanları; insandaki tenyaya benzerler etçildirler. Umarım çözüm bulmuşsundur ama istilacudırlar. Makrakantaa işini görebilir...


Saygılar.Sağlıklı balıklar...!
Sarı Prenses Cinsiyet
Bence ikisi de erkek .





Saygılar. Keyifli hobiler ... 
sizce olur mu?
Vatozların üremesi için içine vazo kırığı gibi şeyler koyman lazım nasıl desem ; çömlek falan . litre'n az gibi ihtimali az hem bitki hem çömlek için yeterli yer bulman biraz zor .






Saygılar. Keyifli hobiler... 

karni şiş lepistes
[QUOTE=MadFisher] Rica ederim. Bi faydam dokunduysa ne mutlu bana .


Saygılar.Sağlıklı balıklar ...! [/QUOTE] Ozaman iyi bir haber vereyim lepistesin artık tam damızlık boyuna ulaşmış tavsiyemi söylüyorum birkaç adet karides ekle ki akvaryumunda yem artığı hiç kalmasın ölen balıklarınıda artık çıkarmana ( tabi bi müddet sonra çıkar ) gerek yok bırak helenaların yer zaten . Yavru sayın çok artınca daha fazla akvaryuma ihtiyaç duyacaksın benden söylemesi .
Tekrar dönüyorum
[QUOTE=Yusuf][QUOTE=MadFisher][QUOTE=Yusuf][QUOTE=Spartacus345]Yok,sadece hobi amaçlı[/QUOTE]

Renkli bir avaryum istiyorsanız renkli anaçlar almalısınız haberiniz olsun..Akvaryumun kurulumundan başlayalım(Eğer yanlışım varsa uyarın.)

Gerekli malzemeler;

Dere kumu Siyah hagen kum 5-7 tl
Akvaryum sanırım sizde var.
Beyaz floresan 10-15tl
anaçlar her yer de  3-2,5 tl(1e3d)10tl
Dış Filtre (en kötüsü) 40-35 tl
Isıtıcı yaklaşık 100 watt yeterlidir diye düşünüyorum 20-25tl
Bitki(Anubias.elodea,saz,tilki kuyruk vs.) 15tl
Hava motoru,hava taşı vs. 20 tl

Akvaryumun kurulumuna geçelim..

İlk başta tabii gerekli malzemeleri alacağız ve akvaryumu kurmadan önce kesinlikle ''CANLI'' almayacağız.

Akvaryum kumunu iyice yıkayın temizleyin.Akvaryuma suyu doldurun tam dolduktan sonra sızma testi yapın 1sa 1.5 sa(Eğer sızdırıyorsa akvaryum silikonuyla sızdırılan yeri kapatın)sızma olmuyor ise devam edelim..

Akvaryum tam dolduktan sonra ilk başta dere kumunu koyalım sonra üstüne hagen kum dere kumu olması şart değil lav kırığı da olabilir.
neden dere kumu derseniz dere kumunu ilk başta koyunca ve sonra da hageni koyunca dere kumu bitkiyi tutar hagen kum ise bitkiye yararlıdır herneyse..
Dekorlarınızı koyun kaya,taş vb.

sonra ekipmanlarınızı koyun ısıtıcıyı 26dereceye getirin filtrenizi çalıştırın ve EN AZ 2 gün su boş bir şekilde beklesin sakın ilaç vb katmayın akvaryumunuza kaya tuzu ekleyebilirsiniz onuda bir bardakta eriterek yaparsınız zaten araştırdıkça onu da öğrenebilirsiniz.Su düzeni otursun diye birazcık yemde üfeleybilirsiniz..

Suyunuz dinlendi mi,3-4 gün bekledi mi?
o zaman bitkileri ve lepistesleri almaya gidebilirsiniz güzel renkli balıklar seçmeye ve herşeyden önemlisi sağlıklı balık seçmeye dikkat edin.Ben özel tür almanızı tavsiye ederim.

İnşallah yardımcı olmuşumdur iyi günler..

[/QUOTE] Ekleme yapayım ; önce bitkiyi koy motor 3 günde sadece bitki varken çalışsın . Sonra guppylerini keyifle ekle , kırmızı ırk her zaman bir adım öndedir asla unutma  . 




Keyifli hobiler ...
[/QUOTE]

Yalnız hatanız var.Akvaryum suyu oturmadan hiç bir canlı eklenmez bitkilerde balıklar gibidir.Haberiniz olsun o yüzden su tam oturduğunda dinlendiğinde bitkiyi koymak zorunludur.[/QUOTE] Beni yanlış anladınız su oturduktan sonra önce bitkiyi ekleyin 3 gün beklemesini önerdim  .



Saygılar.Keyifli hobiler...
Salınım Yaparmı
[QUOTE=volkan çalışkan] [QUOTE=MadFisher] Yarı geçirgen ise kesinlikle yapacaktır , akvaryumcudan cam ekleme almanı öneririm.




Keyifli hobiler ...! 
[/QUOTE]


Yarı geçirgen derken neyi kasteddin anlamadım... [/QUOTE] Şöyle açıklayayım ; içinden muhtemelen su istediği gibi geçiyordur bu nedenle salınım ve yosun yapması kesin . 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.